×
اجتماعی
شناسه خبر : 257166
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/25 ساعت 03:00
کشفی منحصربفرد با آب شدن یخ در نروژ

کشفی منحصربفرد با آب شدن یخ در نروژ

باستان‌شناسان با کاوش در ارتفاعات سرد و یخبندان کوه‌های نروژ، یک تله گوزن شمالی 1500 ساله منحصربه‌فرد را در کنار چند شیء چوبی مرموز، از جمله یک پاروی قایق تزئین‌شده که حضورش در ارتفاع 1400 متری بالاتر از سطح دریا عجیب به نظر می‌رسد، پیدا کرده‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: باستان‌شناسان هنگام کاوش در ارتفاعات نروژ بقایای یک تله شکار ۱۵۰۰ ساله و اشیاء چوبی را کشف کردند.

 باستان‌شناسان با کاوش در ارتفاعات سرد و یخبندان کوه‌های نروژ، یک تله گوزن شمالی ۱۵۰۰ ساله منحصربه‌فرد را در کنار چند شیء چوبی مرموز، از جمله یک پاروی قایق تزئین‌شده که حضورش در ارتفاع ۱۴۰۰ متری بالاتر از سطح دریا عجیب به نظر می‌رسد، پیدا کرده‌اند.

«Leif Inge Åstveit»، باستان‌شناس موزه دانشگاه برگن، به لایوساینس گفت: «این‌ اشیاء، آثاری هستند که هرگز در کاوش‌های معمولی پیدا نمی‌کنیم و از جمله‌ آن‌ها به یک پاروی چوب کاج و یک سنجاق لباس ساخته‌شده از شاخ، ‌ یک سنجاق به شکل تبر کوچک می‌توان اشاره کرد که واقعا کشفیات استثنایی‌اند.»

نروژ
 

باستان‌شناسان از ماه اوت در منطقه کوهستانی «Aurlandsfjellet» واقع در غرب نروژ مشغول کاوش هستند. باستان‌شناسان صدها شاخه درخت را پیدا کردند که روی هم انباشته شده و دو حصار چوبی را تشکیل می‌دادند. این حصارها احتمالا مانند نوعی کوخه شکار یا تله عمل می‌کرده‌اند.

«Åstveit» گفت: «یک سازه توده‌ای شکار که از شاخه‌های چوبی ساخته شده است و ۱۵۰۰ سال قدمت دارد و واقعا جلوی چشمان ما دارد از دل یخ بیرون می‌آید، احتمالا در بافت نروژی و حتی اروپایی بی‌نظیر است.»

گروه باستان‌شناسی همچنین تعداد زیادی شاخ گوزن شمالی در نزدیکی محل تله پیدا کردند. روی همه آن‌ها آثار برشْ دیده می‌شد که نشانه‌ای از این است که حیواناتِ به دام افتاده، کشته شده و احتمالا در همان‌جا به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم شده‌اند.

علاوه‌بر تله، باستان‌شناسان شمار زیادی ابزار مرتبط با شکار از جمله نیزه‌های آهنی، تیرهای چوبی و سه کمان را نیز  کشف کردند. یافته‌ها همچنین شامل یک سنجاق‌ ظریف ساخته‌شده از شاخ و شبیه تبر کوچک بود. این شیء شاید هنگام شکار به‌طور اتفاقی از دست شکارچی افتاده باشد.

با این حال پاروی چوبی با حکاکی‌های پیچیده، کارشناسان را سردرگم کرده است. شاید بررسی‌های بیشتر در سال‌های آینده بتواند مشخص کند که چرا چنین پارویی به کوهستان منتقل شده بود.

کارشناسان  معتقدند محل به‌دام‌انداختن گوزن به لطف شروع یک دوران سرما در اواسط قرن ششم میلادی حفظ شده است. دمای پایین‌تر ممکن است باعث افزایش برف و یخ شده باشد و این امر احتمالا باعث رها شدن این محل از سوی شکارچیان شده باشد. به گفته بیانیه منتشرشده گروه باستان‌شناسان، سالم باقی ماندن شاخ‌ها نشان می‌دهد محل شکار اندکی پس از ترک شدن، زیر برف و یخ مدفون شده است.

«Åstveit» گفت: «این کشف دریچه‌ای کاملا جدید برای تفسیر و درک‌ جدید درباره نحوه کارکرد این سازه‌ها ایجاد می‌کند. مواد چوبی و شاخ‌هایی که به‌طرز استثنایی حفظ شده‌اند، در سال‌های آینده نقش مهمی در پژوهش‌ها ایفا خواهند کرد.»

طبق بیانیه منتشرشده توسط شورای وستلند، گرم‌شدن جهانی باعث نمایان شدن دوباره مکان‌هایی می‌شود که پیش‌تر زیر یخ پوشیده شده بودند. در سال ۲۰۲۲ نیز محلی مشابه با سلاح‌ها و پناهگاه‌های شکار گوزن شمالی در کوه‌های نروژ کشف شد. همچنین باستان‌شناسان به‌تازگی اسکی‌های چوبی ۱۳۰۰ ساله، تجهیزات مربوط به اسب وایکینگی و یک صندل چرمی ۱۷۰۰ ساله که از یخچال‌ها بیرون آمده بودند را بازیابی کرده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
افزایش شمار جانباختگان سیل افغانستان به 100 تن
خسارت 200 میلیون دلاری به آمریکا برای عملیات نجات خلبان آمریکایی
آغاز موج 96 وعده صادق 4 / حمله سنگین سپاه به زیرساخت‌های پتروشیمی و انرژی دشمن
ارسال فیلم، تصاویر و... به شبکه های فارسی معاند بر خلاف امنیت ملی بوده و جرم است
وقوع حادثه سخت برای نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
انقاد شدید پلوسی از تهدیدهای ترامپ درباره خروج از ناتو
قدردانی عراق از ایران برای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان خشونت‌ها در خاورمیانه شد
بی‌طرفی یا همدستی؛ فرانسه کدام‌سو ایستاده است؟
اروپا درپی تامین انرژی خود از آفریقا
درخواست قالیباف از مسیحیان سراسر جهان
تاج: تصمیم درباره لیگ برتر برعهده هیات رییسه سازمان است
بازگشایی مجموعه‌های ورزشی انقلاب، شیرودی و کشوری از فردا
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به مناطقی از کهگیلویه، بروجرد،اردبیل واهواز
از آغاز جنگ تاکنون چند نوزاد در ایران متولد شده است؟
چین یک گام تا شناسایی زیردریایی‌های هسته‌ای مخفی آمریکا
مهم‌ترین اولویت دولت تامین مواد اولیه برای تولید است
بازداشت 6 «جاسوس آمریکایی ـ صهیونی» در خراسان شمالی
عارف: ترامپ در «عصر حجر» مانده، ایران اما مسیر ساختن را انتخاب کرده است
سایه سنگین «دوشنبه سیاه» بر بازارهای جهانی
انتقاد مقامات امنیتی اسرائیل از عملکرد آمریکا در قبال ایران
تاکنون چند سرباز اسرائیلی در جنوب لبنان مصدوم شدند؟
ثبت رکورد جدید در ارزش معامله صندوق‌های انرژی
خوش خیالی پنتاگون از توان نظامی خود، کار دست آمریکا داد
دستگیری لیدر اغتشاشات اندیشه شهریار
حریفان کشتی گیران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به درستکار و ساروی
هشدار ولایتی به آمریکا: اگر اشتباه کنی جریان انرژی با یک اشاره مختل می‌شود
کشاورزان بخوانند؛ آغاز خرید تضمینی گندم با پرداخت علی‌الحسابی
مخبر: بالاخره پنبه هیمنه پوشالی آمریکا زده شد
سی جی تی ان: چندین نظامی آمریکا در ایران کشته شدند
دوبرابر شدن هزینه نظامی آمریکا با گرانی جهانی فلزات
افزایش قیمت در آمازون
حمایت قاطع مالزی از ایران
اقرار گالانت به ارزیابی ناقص از توانمندی‌های حزب‌الله در آغاز جنگ
بارش 8 درصد بالاتر از نرمال در کشور
پسران ترامپ در تلاش برای فروش فناوری رهگیری پهپاد به کشورهای خلیج فارس
انتخاب ساروی و درستکار به عنوان برترین های آسیا در سال 2025
ترامپ وجهه ما را در جهان تحقیر کرد
سانسور بی‌سابقه تصاویر ماهواره‌ای از جنگ منطقه به درخواست آمریکا
رئیس‌جمهور کره جنوبی خواستار صلح و آرامش شد
احتمال قربانی‌شدن «هگست» در بازی‌های سیاسی و نظامی آمریکا
گفت و گوی وزیر خارجه مصر با عراقچی با هدف کاهش تنش در منطقه
ترامپ کنترل روند جنگ با ایران را از دست داده است
تجاوز آمریکا به ایران، تکرار اشتباه «صدام» است
کالاهای اساسی و دارو بدون وقفه وارد می‌شود
سخنگوی دولت:حمله به بیمارستان مصداق جنایت جنگی است
کارخانه تولید پهپاد در تل‌آویو به طور کامل نابود شد
چرخش نفتی هند به سوی روسیه
خدای «طبس» طبسی دیگر در جنوب اصفهان آفرید