×
بین الملل
شناسه خبر : 257150
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 18:34
اقدام نظامی ترامپ در ونزوئلا عواقب جدی دارد

سی ان ان:

اقدام نظامی ترامپ در ونزوئلا عواقب جدی دارد

شبکۀ خبری «سی‌ان‌ان» در این گزارش با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر این‌که «مادورو روزهای آخرش را سپری می‌کند»، اظهارات کارشناسانی را یادآور شده که هشدار می‌دهند هرگونه اقدام نظامی آمریکا می‌تواند به بی‌ثباتی طولانی‌مدت، فروپاشی ساختار حاکمیتی و گرفتارشدن آمریکا در یک درگیری پرهزینه در آمریکای لاتین منجر شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی نوشته برکناری مادورو پایان بحران ونزوئلا نخواهد بود؛ بلکه آغاز یک درگیری طولانی، پرهزینه و پرمخاطره برای آمریکا است که ممکن است سال‌ها ادامه یابد و پیامدهایی غیرقابل‌پیش‌بینی به همراه داشته باشد.

 رسانه آمریکایی در مطلبی به بررسی مخاطرات مهم سیاسی، نظامی و راهبردی پرداخته است که در صورت تلاش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای برکناری «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا ایجاد خواهد شد.

شبکۀ خبری «سی‌ان‌ان» در این گزارش با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر این‌که «مادورو روزهای آخرش را سپری می‌کند»، اظهارات کارشناسانی را یادآور شده که هشدار می‌دهند هرگونه اقدام نظامی آمریکا می‌تواند به بی‌ثباتی طولانی‌مدت، فروپاشی ساختار حاکمیتی و گرفتارشدن آمریکا در یک درگیری پرهزینه در آمریکای لاتین منجر شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، ترامپ احتمال انجام حملات زمینی در داخل ونزوئلا را مطرح کرده و پیش‌تر مجوز عملیات مخفی در این کشور را صادر کرده است. در این گزارش آمده است که ترامپ در ابتدای هفتۀ جاری یک جلسۀ توجیهی دربارۀ گزینه‌های به‌روزشدۀ اقدام نظامی دریافت کرده که نشان می‌دهد کاخ سفید این سناریو را به‌صورت جدی بررسی می‌کند. با این حال، کارشناسانی که سی‌ان‌ان با آن‌ها گفت‌وگو کرده، تأکید دارند که آمریکا هم‌اکنون زیرساخت نظامی لازم برای آغاز یک عملیات بزرگ با هدف تغییر حکومت در ونزوئلا را در اختیار ندارد. با وجود این، پنتاگون بیش از ۱۰ کشتی جنگی و ۱۵ هزار نیرو را در قالب عملیات «نیزۀ جنوبی» به منطقه اعزام کرده؛ اقدامی که فشار بر مادورو را افزایش داده است.

مقامات دولت آمریکا این تشدید حضور نظامی را با ادعای ارتباط مادورو با سازمان‌های جنایتکار، از جمله باند «ترن دِ آراگوا»، و نقش او در قاچاق مواد مخدر توجیه می‌کنند. با این حال، کارشناسان هشدار داده‌اند که حتی اگر مادورو از ونزوئلا خارج شود، برکنار شود یا در حملۀ آمریکا کشته شود، پیامدهای آن می‌تواند بسیار پیچیده‌تر از تصور دولت ترامپ باشد.

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در دورۀ نخست ریاست‌جمهوری او، می‌گوید ارتش ونزوئلا همچنان منسجم و منضبط است و در صورت به‌چالش‌کشیده‌شدن یا برکناری مادورو، فرو نخواهد پاشید، بلکه کنترل را در دست گرفته و اعتراضات را سرکوب خواهد کرد. کارشناسان دیگر نیز معتقدند که ممکن است چهره‌های حامی ایدئولوژی سیاسی برگرفته از «هوگو چاوز» قدرت را به دست بگیرند و حتی سختگیرانه‌تر از مادورو حکومت کنند.

این گزارش ادامه می‌دهد که مادورو با وجود اختلافات میان عناصر غیرنظامی و نظامی در حلقۀ نزدیکانش، نوعی «تعادل» در ساختار دولت ایجاد کرده است. یک دیپلمات غربی که به‌صورت ناشناس صحبت کرده، می‌گوید مادورو همچنان تنها عامل تضمین‌کنندۀ ثبات در ونزوئلا است و حذف او می‌تواند این کشور را به‌سوی جنگ داخلی سوق دهد.

سی‌ان‌ان سپس نقش اپوزیسیون پراکندۀ ونزوئلا را بررسی می‌کند. دولت ترامپ در دورۀ نخست خود از «خوان گوایدو» حمایت کرد، اما او هرگز نتوانست قدرت را در دست بگیرد. اکنون گروهی دیگر از مخالفان به رهبری «ادموندو گونزالس» مدعی‌اند یک «برنامۀ ۱۰۰ ساعته» برای انتقال قدرت دارند. با این حال، کارشناسان تأکید می‌کنند که این گروه بدون حمایت نظامی و سیاسی گسترده و بلندمدت آمریکا قادر به حکمرانی نخواهد بود.

اپوزیسیون علاوه بر دولت مادورو، با تهدید گروه‌های موسوم به «کولکتیوها»، ارتش ونزوئلا، گروه شورشی «اِل‌اِل‌اِن» از کلمبیا، و شبکه‌های دیگر مواجه است و حمایت‌های آمریکا نیز محدود خواهد بود.

این گزارش هشدار می‌دهد تعهد طولانی‌مدت آمریکا در ونزوئلا می‌تواند برای ترامپ مخاطرۀ سیاسی ایجاد کند. یک کارمند جمهوری‌خواه کنگره می‌گوید پایگاه رأی ترامپ او را برای ورود به جنگ‌های خارجی انتخاب نکرده و چنین درگیری‌هایی می‌تواند حمایت از او را کاهش دهد. در مقابل، «الیوت آبرامز» هشدار می‌دهد اگر ترامپ اکنون عقب‌نشینی کند، این اقدام به‌عنوان «فرصت ازدست‌رفته» تلقی شده و ادعای برتری آمریکا در نیمکرۀ غربی زیر سؤال خواهد رفت.

سی‌ان‌ان در پایان به مخاطرات بین‌المللی اشاره می‌کند، از جمله به نقش پررنگ روسیه، چین و کوبا در دولت کنونی ونزوئلا که هرکدام می‌توانند علیه تلاش آمریکا اقداماتی غیرمستقیم انجام دهند. کارشناسان همچنین احتمال می‌دهند مادورو در صورت احساس خطر، اهداف آمریکایی را در دریای کارائیب مورد حمله قرار خواهد داد.


اخبار مرتبط
واکنش مادورو به اظهارات ترامپ: دیپلماسی تنها راه رسیدن به صلح است
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 09:13
واکنش مادورو به اظهارات ترامپ: دیپلماسی تنها راه رسیدن به صلح است
نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که گفت‌وگو تنها مسیر رسیدن به حقیقت و صلح است و هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد.
«کارتل مادورو» در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌گیرد
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 10:15
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد :
«کارتل مادورو» در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌گیرد
وزیر امور خارجه آمریکا در بحبوحه اعزام بزرگترین ناو هواپیمابر جهان به کارائیب، بار دیگر با نسبت دادن رهبری کارتل «دو لوس سولس» به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا، اعلام کرد که این کارتل را در تاریخ 24 نوامبر (سوم آذر) در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار می‌دهد؛ رویکردی که به مثابه یک ضرب‌الاجل هفت روزه به دولت کاراکاس قلمداد می‌شود.
آمریکای لاتین و دگرگونی‌های بین‌المللی بازخوانی دکترین مونروئه
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 10:12
دکتر سید محمدکاظم سجادپور:
آمریکای لاتین و دگرگونی‌های بین‌المللی بازخوانی دکترین مونروئه
لشکرکشی ایالات متحده در دریای کارائیب و تمرکز نظامی بر ونزوئلا، بی‌تردید تحولی جدید در مناسبات بین‌المللی در آمریکای لاتین است. ورود ناو هواپیما بَر فورد که یکی از اصلی‌ترین ناوهای هواپیمابر آمریکا با ظرفیت جنگی بالاست، همراه با حمله به قایق‌های مختلف در دریای کارائیب به عنوان مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر، فضای نظامی را بر منطقه حاکم کرده است.
نشست کاخ سفید درباره ونزوئلا؛ ترامپ: تصمیم گرفته شده ‌است
شنبه 1404/08/24 ساعت 14:01
نشست کاخ سفید درباره ونزوئلا؛ ترامپ: تصمیم گرفته شده ‌است
یک رسانه غربی از برگزاری نشستی با موضوع ونزوئلا در کاخ سفید خبر داد و به نقل رئیس‌جمهور این کشور نوشت که تصمیم درباره این موضوع گرفته‌ شده‌ است.
نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل