×
بین الملل
شناسه خبر : 257138
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 17:42
غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران

بلومبرگ خبر داد؛

غرب به دنبال تهیه دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران

سه مقام رسمی به شرط فاش نشدن هویتشان به رسانه آمریکایی گفتند که کشورهای غربی قرار است در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسان آژانس جهت تعیین وضعیت ذخایر هسته‌ای تهران تهیه کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی با مطرح کردن این که وضعیت برنامه هسته‌ای ایران، از جمله شرایط و موقعیت ناشناخته ذخایر اورانیوم با خلوص بالای آن پس از حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات اتمی آن یکی از موضوعات جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهد بود، به نقل از دیپلمات‌ها نوشته کشورهای غربی قرار است دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران تهیه کنند.

  سه مقام رسمی به شرط فاش نشدن هویتشان به رسانه آمریکایی گفتند که کشورهای غربی قرار است در جلسه آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسان آژانس جهت تعیین وضعیت ذخایر هسته‌ای تهران تهیه کنند.

جلسه شورای حکام از چهارشنبه ۲۸ آبان تا جمعه ۳۰ آبان در حالی برگزار خواهد شد که به دلیل پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ۱۸ اکتبر(۲۶مهر) که سند قانونی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میان میان و گروه ۱+۵ بود، موضوع نظارت بر اجرای توافق هسته‌ای در ایران ذیل این قطعنامه از دستورکار شورای حکام خارج شده است.

آژانس مسئول نظارت بر بخش فنی اجرای تعهدات ایران در این توافق بود که به دلیل بدعهدی شرکای غربی آن اجرایی نشد.

ایران  در پی حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی آن در ماه ژوئن که تاسیسات اتمی تحت توافق پادمانی ایران نیز در آن هدف قرار گرفت، همکاری با آژانس را به تعلیق درآورد.

اگرچه طرفین پس از مدتی در مصر به توافقی بر سر مدالیته جدید همکاری‌ها دست یافتند که به موجب آن سطحی از دسترسی برای بازرسان آژانس جهت بازدید از تاسیسات اتمی ایران، به جز تاسیسات بمباران‌شده در اصفهان، فردو و نطنز فراهم شد.

آژانس گمانه‌زنی‌هایی را درباره محل ذخایر اورانیوم با خلوص بالای ایران پس از هدف قرار گرفتن تاسیسات غنی‌سازی در ماه ژوئن مطرح کرده است. مقامات ایران اعلام کرده‌اند که این مواد زیر آوار تاسیسات بمباران‌شده مدفون شده است.

شبکه بلومبرگ در گزراشی در این باره مدعی شد: دیپلمات‌ها می‌گویند ایران در حال نادیده گرفتن درخواست‌های بین‌المللی برای همکاری با سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با آمریکا است. این در حالی است که ماه‌ها از بن‌بست تنش‌زا پس از حملات هوایی به ایران از سوی اسرئیل می‌گذرد.

حملات رژیم صهیونیستی به ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره توافقی هسته‌ای برای محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها انجام شد که ایران آن را «خیانت به دیپلماسی» توصیف کرد.

مقامات ایران تاکید کردند که ایران هیچ گاه از مذاکره رویگردان نبوده است اما پیش از هرگونه مذاکره باید تضمین شود که حملات متجاوزانه علیه ایران تکرار نخواهد شد.

بلومبرگ نوشت: وضعیت برنامه هسته‌ای ایران، از جمله شرایط و موقعیت ناشناخته ذخایر اورانیوم با درجه خلوص نزدیک به سلاح اتمی آن موضوع جلسه هفته آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین خواهد بود. به گفته سه مقام رسمی که به دلیل حساسیت موضوع درخواست کردند هویتشان فاش نشود،‌ کشورهای غربی حاضر در این جلسه قرار است دستورالعمل‌های جدیدی برای بازرسان آژانس به منظور تعیین وضعیت ذخایر مواد هسته‌ای تهران تهیه کنند.

یک دیپلمات ارشد غربی گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده است بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران را بلافاصله ازسر گیرد اما ایران اصرار دارد که این بازرسی‌ها در پی حملات هوایی رژیم صهیونیستی و آمریکا هنوز بسیار خطرناک است.

این رسانه نوشت: دیپلمات‌ها می‌گویند اجماع درباره اقدام بعدی(غرب) در حال از بین رفتن است؛ به طوری که برخی کشورهای غربی در تلاش برای اعمال فشار بیشتر بر ایران، به دنبال قطع دسترسی دانشمندان این کشور به همکاری‌های فنی آژانس در حوزه‌هایی مانند پزشکی هسته‌ای هستند. سایر کشورها هشدار دادند که قطع تمامی حمایت‌ها از ایران ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و احتمال خروج این کشور از پیمان گسترش تسلیحات اتمی را افزایش دهد.

دیپلمات دیگری نیز گفت که «حتی اگر ایران بلافاصله تسلیم بازرسی شده و به طور کامل با آژانس همکاری کند، بازیافتن اطمینان نسبت به سرنوشت ذخایر هسته‌ای ایران می‌تواند سال‌ها به طول بینجامد. محفظه‌های حاوی این مواد ممکن است نابود شده و مقادیری معادل (چند) کیلوگرم اورانیوم را در محیط منتشر کرده باشند.»

به گفته این دیپلمات، «حملات ژوئن به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای این کشور پایان نداد، بلکه فقط فصل جدیدی را گشود.»


نظرات

آخرین اخبار
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد
بلومبرگ: قیمت نفت تا 6 هفته دیگر 200 دلار می‌شود
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی
واکنش قالیباف به انصراف رژیم صهیونیستی از مشارکت در عملیات زمینی با آمریکا