×
بین الملل
شناسه خبر : 257133
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 17:21
واشنگتن در پی توجیه حملات به قایق‌ها در کارائیب است

وال‌استریت‌ژورنال:

واشنگتن در پی توجیه حملات به قایق‌ها در کارائیب است

رسانه آمریکایی نوشته وزارت دادگستری آمریکا به منظور توجیه حملات یک‌جانبه و بدون تاییدیه کنگره دولت «دونالد ترامپ» علیه شناورهای خارجی در آب‌های آمریکای لاتین، استدلال‌هایی را مطرح کرده است که درستی آن برای قانون‌گذاران هر دو حزب کنگره و تحلیلگران سوال‌برانگیز است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  یکی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا و یک منبع مطلع دیگر می‌گویند فنتانیل در یک گزارش محرمانه وزارت دادگستری این کشور که حملات به قایق‌های قاچاق مواد مخدر را مجاز  می‌شمارد، به عنوان یک تهدید بالقوه سلاح شیمیایی توصیف شده است.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال با انتشار این مطلب نوشت: این سند مفصل که توسط دفتر مشاوره حقوقی این وزارتخانه تهیه شده است توجیه حقوقی محرمانه دولت ترامپ را برای عملیات نظامی جاری تشریح می‌کند. این عملیات از زمان آغاز آن در سپتامبر با انتقادات تند دموکرات‌ها و برخی جمهوری‌خواهان مواجه شده است.

اشاره به فنتانیل تنها یکی از موارد متعدد در این گزارش است که در طول تابستان برای توجیه استفاده از نیروی نظامی علیه قاچاقچیان مواد مخدر تهیه شده است. در این گزارش اشاره شده است که فنتانیل در گذشته به عنوان سلاح مورد استفاده قرار گرفته.  روسیه در سال ۲۰۰۲ از اسپری فنتانیل برای مهار بحران گروگان‌گیری در یک تئاتر در مسکو استفاده کرد که در این عملیات نجات، بیش از ۱۰۰ نفر از حدود ۷۰۰ گروگان کشته شدند.

یک سخنگوی وزارت دادگستری تاکید کرد که استدلال حقوقی برای اقدام نظامی مبتنی نگرانی‌های مربوط به استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط سازمان‌های مواد مخدر نیست؛ این دیدگاه صراحتا گویای آن است که مبتنی بر استدلال مبارزه با منع اشاعه نیست.

نمایی از ۱۰ مورد از هدفگیری قایق‌های خارجی توسط ارتش آمریکا در آب‌های بین‌المللی از ۲ سپتامبر تا ۲۹ اکتبر توجیه حملات به قایق‌ها در آب‌های نزدیک ونزوئلا با قاچاق فنتانیلی که در این کشور تولید نمی‌شود در ادامه این مطلب مطرح شد: بر اساس اعلام قانونگذاران و دیگر افرادی که این یادداشت را مطالعه کرده‌اند، استدلال اصلی در این سند این است که اعلام کارتل‌های مواد مخدر به عنوان تروریست‌های خارجی از سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا آن‌ها را به اهداف نظامی مشروع تبدیل می‌کند. این سند ادعا می‌کند که این گروه‌ها با قاچاق مواد مخدر تامین مالی اقدامات مرگبار و بی‌ثبات‌کننده علیه آمریکا و متحدانش را انجام می‌دهند.

کارشناسان معتقدند ونزوئلا که پایگاه یکی از گروه‌های تبهکاری است که در فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار گرفته است، مدت‌هاست که مسیر ترانزیت برای کوکائین کلمبیا بوده و هیچ مدرکی مبنی بر تولید یا قاچاق فنتانیل در این کشور وجود ندارد. فنتانیل معمولا  در مکزیک تولید شده و از راه زمینی قاچاق می‌شود.

«برایان فینوکن» مشاور حقوقی پیشین وزارت امور خارجه در دولت «باراک اوباما» و دولت اول ترامپ درباره هشداری که در این گزارش درباره فنتانیل مطرح شده است، آن را «ادعایی باورنکردنی» خواند.

وزارت دادگستری در سال ۲۰۱۸  با ارائه نظر کارشناسی حملات آمریکا به  حکومت «بشار اسد» رئیس‌جمهور پیشین سوریه را پس از حمله شیمیایی به غیرنظامیان توجیه کرد. در سند مربوطه ادعا شده بود که این حملات با گاز کلر و در برخی موارد با عامل اعصاب سارین انجام شده است.

پنتاگون تاکنون ۲۰ حمله علیه قایق‌هایی انجام داده است که به ادعای آن در دریای کارائیب و اقیانوس آرام حامل مواد مخدر بوده‌اند. در این حملات حداقل ۷۹ نفر کشته شده‌اند اما وزارت جنگ آمریکا از زمان آغاز حملات در ۲ سپتامبر هیچ گونه مدرک علنی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نداده است.

«پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا روز پنجشنبه در پیامی در شبکه‌های اجتماعی با اعلام عملیات تازه ارتش آمریکا با نام «نیزه جنوبی» گفت که این کارزار تهدید تروریسم مواد مخدر از نیم‌کره غربی را حذف می‌کند.

حضور «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در کنگره برای شرکت در یک جلسه توجیهی محرمانه به همراه وزیر جنگ آمریکا و قانون‌گذاران این کشور، ۵ نوامبر ۲۰۲۵ توجیه حقوقی اقدام یکجانبه و بدون تاییدیه کنگره دولت آمریکا علیه شناورهای خارجی رسانه آمریکایی نوشت: بر اساس اعلام قانونگذارانی که با وال استریت ژورنال گفت‌وگو کرده‌اند، اظهارات علنی افراد دیگری که این گزارش را مطالعه کرده‌اند و افراد مطلع از محتوای آن، در این یادداشت استدلال‌های حقوقی متعددی مطرح شده است.

در ادامه این مطلب مطرح شد: قانونگذاران می‌گویند این گزارش به حق کمک نظامی به دیگر کشورهای  استناد و استدلال می‌کند که دکترین دفاع جمعی قابل اعمال است، چراکه سازمان‌های مواد مخدر با مقامات کشورهای آمریکای لاتین متحد با آمریکا درگیر هستند.

این سند همچنین ادعا می‌کند که آمریکا در یک درگیری مسلحانه غیربین‌المللی با کارتل‌ها درگیر است-اصطلاحی حقوقی که نشان‌دهنده یک درگیری در قلمرو یک کشور واحد است. این یادداشت استدلال می‌کند که کارکنان نظامی آمریکایی درگیر در این عملیات‌ها قانونی عمل می‌کنند و مشمول محاکمه کیفری در آینده نخواند شد. روزنامه واشنگتن‌پست نیز پیشر به استدلال مصونیت اشاره کرده بود.

همچنین به گفته قانونگذاران، این سند به اختیارات رئیس‌جمهور به عنوان فرمانده کل قوا تحت ماده دوم قانون اساسی و تحت مصوبه مجاز کننده اقدام نظامی تا ۶۰ روز پیش از الزام تایید کنگره برای استفاده مستمر از نیروی نظامی استناد می‌کند.

منتقدان-عمدتا دمکرات‌ها و کارشنان حقوق جنگ به مشکلات متعدد در استدلال‌ها و تحلیل‌های حقوقی ارائه شده در این یادداشت اشاره کرده‌اند.

برخی از کارشناسان حقوقی حملات به قایق‌ها را غیرقانونی توصیف کرده‌ و استدلال می‌کنند که ارتش نمی‌تواند به طور قانونی غیرنظامیان از جمله مظنونان جنایی را که تهدید قریب‌الوقوعی ایجاد نمی‌کنند و در مخاصمات مشارکت ندارند، هدف قرار دهد. آن‌ها می‌گویند کارتل‌های مواد مخدر عمدا با مواد مخدر به آمریکایی‌ها حمله نمی‌کنند، چراکه این گروه‌ها انگیزه‌ای برای کشتن پایگاه مشتریان خود ندارند.

وال استریت ژورنال نوشت: بر اساس اعلام قانونگذارانی که این سند را خوانده‌اند، وزارت دادگستری در این سند ادعا می‌کند که قاچاقچیان مواد مخدر  دشمن هستند و در همین حال استدلال می‌کند که آمریکا با آن‌ها خصومت ندارد که نیاز به کسب تایید کنگره برای عملیات نظامی مستمر را منتفی می‌کند.

برخی جمهوری‌خواهان ادعای دولت مبنی بر الزامی نبودن کسب تاییدیه کنگره برای استفاده از نیروی نظامی علیه سازمان‌های مواد مخدر را زیر سوال برده‌اند. کاخ سفید گفته است که این عملیات به سطح «خصومت‌ها» نمی‌رسد و برای پرسنل نظامی آمریکا خطری ایجاد نمی‌کنند.

 استدلال آمریکا مبنی بر کمک به متحدان در حالی مطرح می‌شود که شرکای کلیدی مانند کلمبیا و مکزیک از این حملات به قایق‌ها انتقاد و اعلام کرده‌اند که درباره تغییر تاکتیک آمریکا مشورت نشده یا حتی چنین کمکی را درخواست نکرده‌اند.


ایسنا
اخبار مرتبط
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب با 3 کشته
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 11:42
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب با 3 کشته
وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در تازه‌ترین حمله نیروهای ایالات متحده به یک قایق در شرق اقیانوس آرام، سه نفر کشته شده‌اند.
ناو هواپیمابر یواس‌اس جرالد فورد آمریکا به کارائیب رسید
یکشنبه 1404/08/25 ساعت 21:26
ناو هواپیمابر یواس‌اس جرالد فورد آمریکا به کارائیب رسید
ناو هواپیمابر پیشرفته «یو.اس.اس جرالد آر. فورد» نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه وارد دریای کارائیب شد.
کرملین: روسیه امیدوار است آمریکا باعث بی‌ثباتی کارائیب نشود
جمعه 1404/08/23 ساعت 14:50
کرملین: روسیه امیدوار است آمریکا باعث بی‌ثباتی کارائیب نشود
سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه امیدوار است آمریکا اقدامی که باعث بی‌ثباتی کارائیب و ونزوئلا شود، انجام ندهد. دیمیتری پسکوف همچنین از کمک‌های کره شمالی در منطقه کورسک قدردانی کرد و امنیت را اولویت اصلی روسیه دانست.
فرانسه اقدامات نظامی آمریکا را در کارائیب محکوم کرد
چهارشنبه 1404/08/21 ساعت 11:16
فرانسه اقدامات نظامی آمریکا را در کارائیب محکوم کرد
درحالیکه افزایش حضور نظامی آمریکا در کارائیب منجر به گسترش تنش ها در منطقه شده است، وزیر امور خارجه فرانسه از «عملیات نظامی» آمریکا در این منطقه انتقاد کرد.
نظرات

آخرین اخبار
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد