×
اجتماعی
شناسه خبر : 257119
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 16:57
آغاز طرح جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده+ جزئیات ارائه تسهیلات

آغاز طرح جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده+ جزئیات ارائه تسهیلات

پس از حدود 40 سال توقف در فرایند اسقاط و نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده، طرح جایگزینی از امروز در سراسر کشور آغاز شد، رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل خاطرنشان کرد: صاحبان موتورسیکلت‌های فرسوده می‌توانند با مراجعه به سامانه رسمی ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل به نشانی https://nnhk.ir نسبت به ثبت‌نام رایگان اقدام کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پس از حدود ۴۰ سال توقف در فرایند اسقاط و نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده، طرح جایگزینی از امروز در سراسر کشور آغاز شد، بر اساس اعلام رئیس ستاد نوسازی، راکبان می‌توانند با تحویل موتورسیکلت قدیمی خود از تسهیلات ۱۲۰ میلیونی برای نمونه بنزینی و ۱۵۰ میلیون تومانی برای موتورسیکلت برقی بهره‌مند شوند. علاوه بر این، یارانه اسقاط نیز به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

  اخیرا محمدصادق حاتمی - رئیس ستاد و مدیر نوسازی ناوگان حمل ‌و نقل ایدرو – در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از آغاز طرح ثبت نام جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده خبر داد و گفت: بررسی‌های کلی نشان می‌دهد در طول حدود ۴۰ سال اخیر  به‌ویژه از سال ۱۳۸۴ تا امروز، فرآیند مشخص و سازمان‌یافته‌ای برای اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده وجود نداشته است؛ در نتیجه جمع تعداد موتورسیکلت‌ها تقریبا ۱۴ میلیون دستگاه برآورد می‌شود که نتیجه تولید، واردات و ورود تدریجی به ناوگان حمل‌ونقل کشور بوده، بدون اینکه هیچگونه خروجی از این این ناوگان صورت بگیرد؛ بنابراین قرار است طرحی با هدف اسقاط و نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده اجرایی شود.

به گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل ‌و نقل، از ابتدای سال ۱۴۰۴، برنامه‌ریزی برای طرح اسقاط موتورسیکلت صورت گرفت و حتی سامانه‌ مرتبط با آن نیز ایجاد شده است. در این سامانه، تمامی راکبان می‌توانند موتورسیکلت‌های فرسوده‌ خود را ثبت‌نام کنند و وارد فرآیند اسقاط شوند و در کنار فرایند اسقاط، طرح جایگزینی نیز برای متقاضیان فعال می‌شود.

مشوق‌های جایگزینی و اسقاط موتورسیکلت فرسوده

آنگونه که حاتمی مدعی شده است؛ بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان ۱۳ نهاد ذیربط منعقد شده، قرار است، تا پایان سال جاری نزدیک به ۵۰۰۰ دستگاه موتورسیکلت برقی و ۶۵ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی در ناوگان جایگزین شوند که طرح جایگزینی در حال حاضر قابل دسترسی است و راکبان موتورسیکلت‌های فرسوده می‌توانند از امروز (شنبه ۲۴ آبان ماه) در این طرح شرکت کرده و در کنار آن تسهیلات ۱۲۰ میلیون تومانی برای جایگزینی موتورسیکلت فرسوده با موتورسیکلت بنزینی و تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومان برای جایگزی با موتورسیکلت برقی دریافت کنند. البته علاوه بر مبلغ تسهیلات فوق، یارانه اسقاط موتورسیکلت بسته به نوع موتورسیکلت جایگزینی، نیز دریافت خواهند کرد.

همچنین؛ فرایند اسقاط و جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده با موتورسیکلت‌های نو (بنزینی یا برقی) به صورت کلید به کلید است و راکبان و مالکان موتورسیکلت‌های فرسوده در زمان تحویل موتورسیکلت خود، موتورسیکلت جدید و جایگزین را دریافت می‌کنند.

گفتنی است؛ آمارها حاکی از آن است که فرسودگی ناوگان حمل‌ونقلی کشور، از خودروهای سواری و باری گرفته تا موتور سیکلت، جدی است و همین موضوع یکی از مهمترین عواملی شده که مصرف سوخت وسایل نقلیه به شکل غیر قابل باوری چند برابر شود که نتیجه‌ای جر تداوم روند ناترازی در سوخت به ویژه در مصرف بنزین به همراه نخواهد داشت.

حاتمی تأکید کرد: در آینده، دامنه طرح به سراسر کشور گسترش می‌یابد و تمام دارندگان موتورسیکلت‌های فرسوده می‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند..

حاتمی خاطرنشان کرد: صاحبان موتورسیکلت‌های فرسوده می‌توانند از هفته آینده با مراجعه به سامانه رسمی ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل به نشانی https://nnhk.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

ثبت‌نام در این سامانه کاملاً رایگان است و هیچ هزینه‌ای از متقاضیان دریافت نمی‌شود.

 


اخبار مرتبط
موافقت پلیس با شماره‌گذاری موتورهای سنگین
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 09:44
موافقت پلیس با شماره‌گذاری موتورهای سنگین
رئیس پلیس راهور فراجا از ادامه ممنوعیت تردد موتورهای سنگین در معابر عمومی خبر داد و گفت: پلیس موافق شماره‌گذاری موتورهای سنگین مجاز است تا این وسایل دارای هویت قانونی شوند.
جریمه یک میلیون موتورسوار بدون کلاه ایمنی
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 11:45
جریمه یک میلیون موتورسوار بدون کلاه ایمنی
پلیس راهور تهران بزرگ از افزایش تلفات موتورسواران در سال جاری خبر داده و تاکید کرده است که تخلفات خطرناک همچنان عامل اصلی این آمار هستند. بیش از 2 میلیون تخلف و 51 درصد افزایش تلفات، هشدار جدی برای لزوم استفاده از کلاه ایمنی و رعایت قوانین است. در سالجاری بیش از یک میلیون و دویست هزار موتورسیکلت به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی اعمال قانون شدند
فرآیند اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از فردا آغاز می‌شود
جمعه 1404/08/23 ساعت 09:12
فرآیند اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از فردا آغاز می‌شود
یک مقام مسئول از تردد 11.3 میلیون موتورسیکلت فرسوده در سطح کشور خبر داد و گفت که فرآیند اسقاط این موتورها از شنبه آغاز می شود.
نظرات

آخرین اخبار
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
عارف: تأمین پایدار معیشت مردم اولویت مدیریت استان‌ها است
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد