×
اجتماعی
شناسه خبر : 257078
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 14:04
30 درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی بی‌سوادند

30 درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی بی‌سوادند

مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه 88 هزار و 108 زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی یعنی معادل 30 درصد، بی‌سواد هستند، گفت: بسیاری از این زنان در دهک‌های پایین اقتصادی قرار دارند و طی همکاری با سازمان نهضت سوادآموزی برنامه جدیدی را برای سوادآموزی آنها در نظر داریم.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مریم خاک‌رنگین درباره وضعیت سوادآموزی زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: بر اساس آمار سامانه‌های سازمان بهزیستی هر ساله تعدادی زن سرپرست خانوار بی‌سواد به جمعیت تحت پوشش اضافه می‌شوند و این عدد تقریباً در سال‌های اخیر ثابت مانده است، در حال حاضر از جمعیت هدف ۲۸۳ هزار و ۶۰۴ نفر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان، ۸۸ هزار و ۱۰۸ نفر بی‌سواد ثبت شده‌اند این رقم به‌طور میانگین ۳۰ درصد از کل جمعیت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش را شامل می‌شود و در سال‌های اخیر تقریبا تغییری نکرده است.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد که در حوزه سوادآموزی زنان سرپرست خانوار برنامه‌ای خاص و هدفمند وجود نداشته است اگرچه همواره این بانوان به شرکت در برنامه‌های سوادآموزی ترغیب می‌شدند اما این موضوع تاکنون در زمره اولویت‌های اصلی سازمان بهزیستی قرار نداشته است.

اهمیت سواد در ارتقای کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار

خاک‌رنگین با تأکید بر اهمیت سواد در ارتقای کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار گفت: سوادآموزی به‌ویژه در سطح سواد پایه، ارتباط مستقیم با یادگیری زنان در سایر حوزه‌ها دارد، زن باسواد مادر بهتری است در مهارت‌های فنی و حرفه‌ای سریع‌تر رشد می‌کند، سواد مالی بالاتری دارد و نظارت مؤثرتری بر تحصیل و رفتار فرزندان خود خواهد داشت، سواد یکی از مؤلفه‌های افزایش قدرت در خانواده است و موجب تقویت اعتمادبه‌نفس و توانمندی فردی و اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حتی در شرایط اقتصادی و اجتماعی یکسان، میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال، مادران باسواد به طور معناداری کمتر است، این امر نشان می‌دهد که سواد، مؤلفه‌ای اثرگذار در افزایش توانایی، مهارت، قدرت نظارت و حتی قدرت چانه‌زنی زنان است.

مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی در تشریح دلایل اصلی بی‌سوادی زنان سرپرست خانوار گفت: بیشتر زنان بی‌سواد یا کم‌سواد در دهک‌های پایین اقتصادی جامعه قرار دارند و بسیاری از آنان از ابتدا با همین وضعیت وارد چرخه حمایتی سازمان می‌شوند با امضای تفاهم‌نامه همکاری با نهضت سوادآموزی، گام تازه‌ای برای حرکت به سمت باسوادی زنان سرپرست خانوار آغاز شده است هرچند این مسیر دشوار و زمان‌بر خواهد بود.

چالش‌های سیاستی در سوادآموزی زنان سرپرست خانوار

مدیرکل دفتر توانمندسازی زنان و خانواده سازمان بهزیستی در ادامه به برخی چالش‌های سیاستی در اجرای این برنامه اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که برنامه سوادآموزی اگر صرفاً به آموزش خواندن و نوشتن محدود شود، اثر پایداری در توانمندسازی زنان نخواهد داشت ما نیازمند یک رویکرد مرحله‌ای هستیم که سواد پایه را به مهارت‌های اقتصادی و اجتماعی پیوند دهد تا زنان بتوانند از آموخته‌های خود برای بهبود معیشت و تربیت فرزندان استفاده کنند.

وی افزود: همچنین باید نظام انگیزشی و حمایتی برای حضور این زنان در کلاس‌ها طراحی شود چون بسیاری از آنان با مسئولیت‌های چندگانه و محدودیت‌های مالی روبه‌رو هستند و شرکت در دوره‌ها برایشان هزینه‌فرصت بالایی دارد، حمایت‌هایی مانند کمک‌هزینه رفت‌وآمد، مراقبت از کودک در محل آموزش و اعطای گواهی مهارتی قابل استفاده در اشتغال، می‌تواند مشارکت آن‌ها را افزایش دهد.

خاک‌رنگین تأکید کرد: برای افزایش انگیزه زنان سرپرست خانوار در یادگیری باید در کنار آموزش سواد پایه، سواد کاربردی نیز آموزش داده شود، مهارت‌هایی نظیر سواد مالی، فرزندپروری، ارتباط مؤثر و مهارت‌های زندگی روزمره از جمله آموزش‌هایی هستند که باید در کنار سواد پایه مورد توجه ویژه قرار گیرند.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران/جایزه 10 میلیاردی برای یابنده
گزارش تصویری| انهدام جنگنده دشمن در آسمان مرکزی ایران
امن‌ترین نقطه ساختمان هنگام حملات هوایی کجاست ؟
ادبیات قطعنامه بحرین درباره تنگه هرمز تغییر کرد
ادامه کمک‌های مردمی عراق به ایران
تخلیه سریع ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا عامل افزایش قیمت نفت WTI
اهمیت مستندسازی جنگ از نگاه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
حمایت پکن از ایران؛ مشکل اصلی در تنگه هرمز جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است
زیرساخت‌های نظامی ارتش اسرائیل هدف حملات حزب الله قرار گرفت
پیشنهاد پاپ برای پایان جنگ علیه ایران
حداقل حقوق و سقف پاداش بازنشستگی فرهنگیان چقدر شد؟
واکنش بقائی به ساقط شدن پهپاد یک کشور همسایه در شیراز
سی‌ و چهارمین تجمع شبانه مردمی امشب در این میادین تهران برگزار می‌شود
احمدیان: گام اول اخراج آمریکا از ایران بود، ‎گام دوم اخراج از ‎منطقه
آمریکا باید اقدامات نظامی علیه ایران را متوقف کند
رویکرد آمریکا نه «پُل زدن بر شکاف‌ها»، بلکه گسترش آنهاست
اسلامی: سکوت آژانس همدستی آشکار با جنایتکاران است
دانشمندان ایرانی، انستیتو پاستوری مجهزتر خواهند ساخت
بیانیه مشترک فرانسه و کره جنوبی برای کاهش تنش‌ها و بازگشایی تنگه هرمز
تمدید مهلت صدور برگ تشخیص اظهارنامه‌های میان‌سالی
واکنش صریح ایران به سکوت آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابل حملات آمریکا
آسیب خانه مارال فرجاد در حملات آمریکا
دستگیری جاسوس مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی تهران، قم و بندرچارک
رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کرد
اهداف جدید ترامپ علیه ایران از زبان لوکاشنکو
آخرین آمار شهدای کودک و نوجوان در حملات آمریکا
واکنش مسعود پزشکیان به ادعاهای اخیر ترامپ
5 عامل مرتبط با موساد در آذربایجان غربی به دام افتادند
واکنش مشاور سابق اوباما به ادعای آکسیوس برای توجیه حمله به پل کرج
تجهیزات و اردوگاه نظامیان دشمن در اردن، کویت و بحرین هدف قرار گرفت
آغاز موج 92 عملیات وعده صادق 4/ سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفت
یک سوخت‌رسان آمریکایی دیگر دچار حادثه شد
نورویدیو | چرایی ایراد یک سخنرانی با حاصل جمع صفر
مدیرعامل بنادر: عملیات خروج کالاها به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه در حال انجام است
تماس 138 هزار نفر با سامانه 4030 در شرایط جنگ
اعلام آخرین وضعیت ادارات تهران از فردا؛ پرداختی دورکاران تغییر می‌کند؟
وداع اروند با فرزند خروشانش؛ حماسه‌ای از جنس دریا و غیرت آبادان
جزییات اجرای طرح ترافیک تهران در روزهای 15 و 16 فروردین اعلام شد
قدرت بالنده ایران ماشین جنگی آمریکا را متوقف کرد
صنعت پتروشیمی در یکی از درخشان‌ترین دوره‌های خود
بقائی: خراب‌کردن پل‌های بزرگ، خرابکاران را بزرگ نمی‌کند
وزارت اقتصاد: تسهیلات ویژه گمرکی در شرایط اضطرار ادامه دارد
اسکان بیش از 5 هزار آسیب دیده از جنگ در 32 هتل تهران
موج 92 عملیات وعده صادق 4 /سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری دشمن هدف قرار گرفت
عصبانیت ترامپ از عملکرد وزیران کار و بازرگانی خود
بازداشت 28 تروریست تکفیری در جنوب شرق ایران
مشاور و دستیار رهبری به پویش جانفدا پیوست
تلاش شخصیت‌های اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای ممانعت از مداخله ترامپ در انتخابات این رژیم
آموزش‌های غیرحضوری تمامی دانش‌آموزان تا 31 فروردین