×
بین الملل
شناسه خبر : 257064
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 12:26
جلسات امنیتی دولت ترامپ همزمان با افزایش احتمال حمله به ونزوئلا

جلسات امنیتی دولت ترامپ همزمان با افزایش احتمال حمله به ونزوئلا

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از مقام‌های آگاه خبر داد که همزمان با افزایش حضور نظامی آمریکا در دریای کارائیب، مقام‌های ارشد دولت ترامپ در روزهای اخیر سه جلسه در کاخ سفید برگزار کردند تا گزینه‌های عملیات نظامی احتمالی در ونزوئلا را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ رئیس‌جمهوری آمریکا پس از ۲ ماه حملات مرگبار علیه قایق‌های ونزوئلایی، هواپیماهای اف-۳۵، ناوهای جنگی و یک زیردریایی هسته‌ای را در چهارچوب تقویت نیروهای آمریکایی به منطقه اعزام کرده است. چند روز پیش نیز گروه ضربت ناو هواپیمابر جرالد فورد به منطقه آمریکای لاتین اعزام شد و بیش از ۷۵ فروند حنگنده و افزون بر ۵ هزار سرباز را به نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه اضافه کرد.

شبکه تلویزیونی آمریکایی سی‌بی‌اس دیروز (۲۳ آبان) خبر داده بود یک پایگاه دریایی آمریکا در پورتوریکو که بیش از ۲۰ سال پیش بسته شده بود، اکنون و همزمان با افزایش نیروهای این کشور در حوزه کارائیب دوباره فعال شده است.

ترامپ ساعاتی پیش گفته بود که ممکن است به زودی در مورد اقدام نظامی علیه ونزوئلا که متهم به ارتباط نزدیک با تجارت غیرقانونی مواد مخدر شده، تصمیمی گرفته شود.

او در هواپیمای ریاست‌جمهوری به خبرنگاران گفت: نمی‌توانم بگویم چه خواهد بود، اما تا حدودی تصمیم خود را گرفته‌ام.

چهار مقام آمریکایی و یک منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که جلسات شورای امنیت داخلی در روزهای اخیر برگزار شد که یکی از آنها دیروز (۲۳ آبان) برگزار گردید.

به نوشته رویترز، این شورا به رئیس جمهوری در مورد مسائل مربوط به امنیت داخلی مشاوره داده و معمولاً استیفن میلر، مشاور امنیت داخلی ترامپ، ریاست آن را بر عهده دارد.

به یکی از منابع آگاه، معدودی از مقام‌ها روز چهارشنبه (۲۱ آبان) تشکیل جلسه داده و فردای آن روز (۲۲ آبان) جلسه بزرگ‌تری برگزار شد که شامل جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، میلر، پیت هگست، وزیر دفاع و ژنرال دن کِین، رئیس ستاد مشترک ارتش و دیگران بود.

این منبع آگاه گفت که ترامپ در جلسه روز پنجشنبه در اتاق وضعیت شرکت کرد و در مورد تعدادی از گزینه‌ها توجیه شد. رویترز اطلاعی از این گزینه‌ها ندارد، با این حال ترامپ پیش‌تر احتمال حملات زمینی به ونزوئلا را مطرح کرده بود.

او همچنین بارها گفته که به دنبال تغییر حکومت ونزوئلا نیست.

تاکنون، نیروهای نظامی آمریکا در منطقه عملیاتی را علیه شناورهای مظنون به قاچاق مواد مخدر انجام داده‌اند. پنتاگون اعلام کرده که دستکم ۲۰ حمله در دریای کارائیب و اقیانوس آرام انجام داده و ۸۰ نفر را کشته است.

قانون‌گذاران دموکرات و کارشناسان حقوقی، قانونی بودن این حملات را زیر سؤال برده و برخی از متحدان اروپایی آمریکا نیز از این عملیات انتقاد کرده‌اند.

به نوشته رویترز، ونزوئلا نیز در حال استقرار تسلیحاتی از جمله تجهیزات ساخت روسیه بوده و قصد دارد در صورت حمله هوایی یا زمینی آمریکا، مقاومت چریکی را آغاز کند.

گفتنی است که هگست دیروز در پیامی از آغاز عملیات جدیدی با عنوان «نیزه جنوبی» خبر داد که هدف آن مقابله با قاچاق مواد مخدر و تهدیدهای امنیتی در نیمکره غربی است.

رئیس پنتاگون در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: رئیس‌جمهور ترامپ دستور اقدام داده و وزارت دفاع در حال اجرای آن است.

وی همچنین تأکید کرد: امروز، من عملیات نیزه جنوبی را اعلام می‌کنم.


نظرات

آخرین اخبار
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد