×
اقتصادی
شناسه خبر : 257034
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 10:28
صادق: اعتماد روس‌ها در خط‌آهن رشت-آستارا جلب شد

صادق: اعتماد روس‌ها در خط‌آهن رشت-آستارا جلب شد

وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت قابل توجه پروژه خط‌آهن رشت-آستارا خبر داد و اعلام کرد که قرارداد اجرایی آن با مبلغ 1.6 میلیارد یورو تا دو هفته آینده نهایی خواهد شد.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، در رابطه با آخرین وضعیت خط‌آهن رشت - آستارا اظهار کرد: بخش مهمی که در خصوص این پروژه آغاز شده و خوشبختانه به‌خوبی پیش می‌رود، بحث تملک اراضی است.

وی ادامه داد: تملک اراضی را پیش می‌بریم تمام تلاش ما این است که تا پایان سال 1404 این تملک انجام شود.

وی با بیان این‌که این موضوع را از این جهت عرض می‌کنم که اعتماد طرف روس جلب شده است، افزود: سال‌ها این موضوع از سوی روس‌ها مطرح بود که «تملک باید از سوی شما انجام شود تا ما پس از آن وارد شویم» و این مسئله به این صورت واگذار می‌شد که «شما چون تملک نکرده‌اید، فاینانس تعیین نمی‌شود».

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این اعتماد خوشبختانه ایجاد شده و همان‌طور که دیدید آقای الکسی اورچوک معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه نیز هنگام حضور در ایران نسبت به این مسئله اذعان کرد.

صادق یادآور شد: موضوع مهم دیگری که در پروژه ریلی رشت-آستارا در حال پیش بردن آن هستیم، معافیت‌های مالی و عوارضی است که در قانون بر آن تأکید شده و باید بر اساس آن عمل شود. هم‌زمان با کار کالبدی و خرید زمین، ملاحظات قانونی این بخش نیز با معاونت حقوقـی پیش می‌رود. این مسئله نکته مهمی است؛ چراکه خود قرارداد، توافق‌نامه و معافیت‌هایی که در توافق‌نامه ذکر شده باید به‌طور قانونی حل‌وفصل شود و این روند در حال انجام است.

وی با بیان این‌که موضوع سوم، قرارداد اجرایی پروژه خط‌آهن رشت-آستاراست، گفت: قرارداد اجرایی که عدد و رقم کار در آن مشخص شده است؛ رقم 1.6 میلیارد یورویی که 15 درصد آن را باید جمهوری اسلامی ایران تأمین کند.

وی تصریح کرد: بارها تأکید کرده‌ایم که بیش از این امکان‌پذیر نیست و روسیه نیز آنرا قبول کرده‌ است. اکنون باید نوع کار اجرایی و احجام آن مشخص شود. احجام کار و جزئیات قرارداد اجرایی با جزئیات بیشتری تهیه شده و همان‌طور که قبلاً گفتم، تا یک ماه آینده نهایی خواهد شد.

وی با بیان این‌که برای امضای قرارداد اجرایی خط‌آهن رشت-آستارا روسیه دعوت‌نامه ارسال کرده است، افزود: یکی دو هفته تأخیر به دلیل پیگیری موضوعات حقوقـی اتفاق افتاده، اما تصمیم داریم که برای نهایی‌سازی قرارداد طی یکی دو هفته آینده به آن‌جا برویم. موضوعات حقوقی‌ نیز در قالب یک بند به موازات این کار پیش خواهد رفت.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: موضوع دیگری که به‌خوبی در حال پیش رفتن است و باید بر آن تأکید بیشتری شود، این است که هم‌زمان با خرید، آن‌ها اقدامات فنی را نیز آغاز کنند. این موضوع در سرعت‌بخشیدن به کار و ریل‌گذاری کمک خواهد کرد. این موارد را توضیح می‌دهم تا زمانی که دو یا سه هفته دیگر از من بپرسید که «در خصوص قرارداد چه کردید؟» پاسخ روشن باشد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روزنامه آلمانی: احتمالا زلنسکی استعفا می‌دهد
گردشگری قربانی ساختارهای عریض و طویل اداری
سیستم گرمایشی 92 درصد مدارس ایمن است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (126) « تبریز»
دستور بازپرس برای شناسایی زن سارق طلافروشی در کرج
دریادار سیاری: برای ارتقای توان دفاعی همیشه برنامه داریم
یک موزه دار ایرانی، معاون کمیته بین المللی موزه‌ها شد
کوبا اقدام شهرک‌نشینان صهیونیست در آتش‌ زدن یک مسجد را محکوم کرد
دیدار قریب‌الوقوع «ویتکاف» با مقام ارشد حماس
نورنما | 24 آبان روز کتاب و کتابخوانی گرامی باد
دمشق همکاری الجولانی با ائتلاف بین‌المللی ضد داعش را تکذیب کرد
با مدیران سهل انگار در اجرای قانون هوای پاک برخورد قانونی می کنیم
قطعنامه شورای حکام آژانس هیچ تغییری در وضعیت فعلی اجرای پادمان ایجاد نمی‌کند
چرا برخی گوشی‌ها پیام اضطراری را نگرفتند؟
برنج پاکستانی با قیمت 66 هزار و 300 تومان در بازار توزیع می‌شود
آغاز توزیع شیر در مدارس از امروز
صادق: اعتماد روس‌ها در خط‌آهن رشت-آستارا جلب شد
پرواز تهران- سهند به مهرآباد بازگشت
اجرای حکم اعدام با جوخه تیربار در آمریکا
انتقال آب خلیج‌فارس به تهران صرفه اقتصادی ندارد
روسیه: قصد حمله به ناتو را نداریم
جدال عقل با ظاهرگرایی دینی
تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران در تایلند صاحب مدال برنز شد
وقوع انفجار مهیب در قلب آرژانتین+ فیلم
پیروزی سودانی و بازتولید مصالحه‌گرایی
ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند
بوروکراسی تحقیرکننده روایت بی‌پناهی در برابر رنج
سازمان ملل: باران چادر آوارگان غزه را زیر آب برد
آلودگی شدید هوا در اصفهان برای یازهمین روز متوالی
سرمایه اجتماعی؛ رکن گمشده حکمرانی
شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های یمن را تمدید کرد
سرپرست شهرداری اهواز انتخاب شد
تصادف اتوبوس و کامیون در محور میامی؛ 10 مصدوم در حادثه صبحگاهی
ترامپ: بزودی مثل دیگر کشورها آزمایش اتمی می‌کنیم
آزمون سخت قلعه‌نویی در فینال؛ آیا تکرار اشتباهات ادامه دارد؟
جدول بازی های کشورهای اسلامی بعد از پایان مسابقات روز هفتم
حمله دوباره آمریکا به یک کشتی در دریای کارائیب
برنامه مسابقات ورزشکاران ایران در روز هشتم بازی‌های کشورهای اسلامی
سامانه بارشی در سوریه غوغا کرد+فیلم
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 24 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
نوسان فشارخون برای مغز خطرناک است
چرا هوش مصنوعی ما را به «دره شگفت‌انگیز» می‌کشاند
ثبت تصویر بزرگ‌ترین پلنگ دنیا در ارتفاعات سالوک خراسان شمالی + فیلم
راز پایدار ماندن زمین چیست؟
4 متهم حیوان‌آزار دستگیر شدند
آغاز عصر جنگ فضایی؟
تبدیل پلاستیک‌های دورریختنی به ماده تصفیه‌کننده
کاهش تعرفه در برخی کشورهای آمریکای لاتین
انفجارهای پیاپی در منطقه المزه دمشق
چین: دولت آمریکا مخفیانه 127 هزار بیت‌کوین را تصاحب کرد
X
آگهی تبلیغاتی