×
بین الملل
شناسه خبر : 257026
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 09:43
ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند

ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند

رئیس‌جمهور آمریکا در لفاظی‌های تازه خود بار دیگر مدعی شد که ایران می‌خواهد با واشنگتن مذاکره کند.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ وقتی از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد برنامه‌های احتمالی واشنگتن برای فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی سوال شد، او روز جمعه به خبرنگاران حاضر در هواپیمای ایر فورس وان گفت: «آنها می‌خواستند تعداد زیادی جت بخرند، ما بهترین جت‌ها را می‌سازیم، ما بهترین موشک‌ها را می‌سازیم، دیدید که ما توانایی هسته‌ای ایران را از بین بردیم.»

ترامپ در لفاظی‌های تازه خود راجع به حمله متجاوزانه و غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی در ژوئن علیه تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «۲۲ سال بود که آنها می‌خواستند این کار را انجام دهند، هیچ رئیس‌جمهوری جرات انجام این کار را نداشت، ما این کار را کردیم و ایران در جایگاه متفاوتی قرار دارد. ضمناً، ایران هم می‌خواهد برای یک توافق مذاکره کند، همه اکنون می‌خواهند با ما مذاکره کنند.»

حملات متجاوزانه صهیونیست‌ها و ایالات متحده در ژوئن، در شرایطی صورت گرفت که ایران همکاری همه‌جانبه با آژانس انرژی اتمی داشت و مذاکرات غیرمستقیمی با طرف آمریکایی در عمان در جریان بود، اما واشنگتن به دیپلماسی خیانت کرد. طی روزهای گذشته هم وزرای امور خارجه گروه ۷ پس از جلسه‌ای در کانادا و بدون در نظر گرفتن نیات شوم و خصمانه ایالات متحده از تهران خواستند که با حمایت سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) در مورد برنامه هسته‌ای تهران، مذاکرات مستقیمی با ایالات متحده داشته باشد.

«بهترین راه» کنترل تسلیحات

دونالد ترامپ همچنین گفت که خلع سلاح هسته‌ای بهترین راه‌حل در حوزه کنترل تسلیحات است.

ترامپ در هواپیمای ایر فورس وان در مسیر فلوریدا به خبرنگاران گفت: «روسیه قدرت شماره دو و چین قدرت شماره سه است. آنها در حال رسیدن به ما هستند. آنها در حال حاضر کمی از ما فاصله دارند، اما در چهار یا پنج سال آینده به ما خواهند رسید. فکر می‌کنم بهترین کار این است که ما خلع سلاح هسته‌ای شویم.»

او گفت که دوست دارد جلسه‌ای برای بحث در مورد خلع سلاح هسته‌ای با روسیه و چین برگزار کند.

ترامپ گفت: «کاری که من دوست دارم انجام دهم این است که دوست دارم به سمت خلع سلاح هسته‌ای بروم، به عبارت دیگر، جایی که ما در درجه اول سه کشور برتر برای کاهش سلاح‌های هسته‌ای جلسه‌ای داشته باشیم.»

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرده بود که روسیه آماده است تا پس از ۵ فوریه ۲۰۲۶ به مدت یک سال به محدودیت‌های مندرج در پیمان استارت جدید پایبند بماند. او توضیح داد که در صورت اقدام متقابل ایالات متحده، گام‌هایی برای رعایت محدودیت‌های استارت جدید مؤثر خواهد بود. بر اساس گزارش‌های چندین رسانه، دونالد ترامپ پیشنهاد پوتین برای پیمان استارت جدید را ایده خوبی خواند.

سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه هم در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ریانووستی در اوایل ماه نوامبر گفت که زمان زیادی برای حفظ یکی از پایه‌های کلیدی ثبات جهانی - پیمان استارت جدید، که با نام پیمان اقدامات برای کاهش و محدودسازی بیشتر تسلیحات تهاجمی استراتژیک نیز شناخته می‌شود - باقی نمانده است و افزود که روسیه منتظر پاسخ ایالات متحده به پیشنهاد تمدید پیمان استارت جدید است.

آمریکا آزمایش‌های هسته‌ای انجام خواهد داد

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به خبرنگاران گفت: «ما آزمایش هسته‌ای خواهیم داشت چون دیگران آزمایش می‌کنند، کشورهای دیگری هم هستند که آزمایش می‌کنند، ما بیش از هر کشور دیگری سلاح هسته‌ای داریم، من کسی هستم که آنها را نوسازی کردم و تعدادی ساختم و از این کار متنفر بودم، اما چاره‌ای نداشتم، چون آنها سلاح هسته‌ای داشتند.»

روز چهارشنبه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که وعده دونالد ترامپ برای ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای با هدف تأیید ایمنی سلاح‌ها بوده است.

ترامپ روز جمعه در مسیر خود به فلوریدا گفت: «ما مانند سایر کشورها آزمایش هسته‌ای انجام خواهیم داد. ما بیش از هر کشور دیگری سلاح هسته‌ای داریم و باید آزمایش کنیم.»

هفته گذشته، ترامپ گفت که به وزارت جنگ آمریکا دستور داده است که فوراً آزمایش‌های هسته‌ای را از سر بگیرد. او سپس تصریح کرد که دستور او به دلیل «انجام آزمایش توسط دیگران» است و «مناسب» است که ایالات متحده به این روند ادامه دهد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم روز پنجشنبه گفت که آزمایش سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده، در صورت انجام، به معنای پایان ممنوعیت طولانی مدت آزمایش‌های هسته‌ای خواهد بود. او افزود: «ولادیمیر پوتین بارها اعلام کرده است که اگر کشورهای دیگر آزمایش‌های هسته‌ای انجام دهند، روسیه نیز بر اساس آن عمل خواهد کرد.»

ادعای «پیشرفت بزرگ» در خصوص ونزوئلا

ترامپ در جمع خبرنگاران همچنین مدعی شد که در زمینه توقف جریان مواد مخدر با ونزوئلا «پیشرفت بزرگی» داشته است. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت که در مورد ونزوئلا تصمیمی گرفته است، اما از افشای آن خودداری کرد.

دونالد ترامپ در حالی که با هواپیمای ایر فورس وان به سمت فلوریدا در حرکت بود، به خبرنگاران گفت که تصمیم خود را در مورد ونزوئلا گرفته است، اما افزود: «نمی‌توانم به شما بگویم که آن چه خواهد بود.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد تلاش‌های ایالات متحده برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر از آمریکای لاتین در حال نتیجه دادن است. او گفت: «ورود مواد مخدر به کشور ما به شدت کاهش یافته است.»

شکایت ۵ میلیاردی از بی‌بی‌سی

رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد که پس از عذرخواهی بی‌بی‌سی به دلیل ویرایش آنچه که آن را نسخه‌ای گمراه‌کننده از یکی از سخنرانی‌هایش خواند، از این شبکه برای دریافت خسارتی بین یک تا ۵ میلیارد دلار شکایت خواهد کرد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما قصد داریم از آنها به دلیل خسارتی بین یک تا ۵ میلیارد دلار، احتمالاً هفته آینده، شکایت کنیم. فکر می‌کنم باید این کار را بکنم. حتی آنها هم اعتراف کردند که تقلب کرده‌اند.»

وکلای ترامپ در ابتدا تا جمعه مهلتی را برای بی‌بی‌سی تعیین کرده بودند تا مستند خود را اصلاح کرده یا با دادخواستی برای دریافت حداقل یک میلیارد دلار خسارت روبرو شود. آنها همچنین خواستار عذرخواهی بی‌بی‌سی و جبران خسارت ترامپ به خاطر آنچه که آنها «خسارت قابل توجه به اعتبار و امور مالی او» توصیف کردند، شدند.

بی‌بی‌سی روز پنجشنبه عذرخواهی شخصی خود را به ترامپ اعلام کرد و اذعان کرد که ویرایش اظهارات او «خطای قضاوت» بوده است، اما گفت که هیچ مبنای قانونی برای طرح دعوی وجود ندارد. مدیر کل بی‌بی‌سی و رئیس بخش اخبار این شبکه انگلیسی روز یکشنبه در پی این جنجال استعفا دادند.

«جنگ اوکراین هرگز نباید شروع می‌شد»

ترامپ همچنین در گفت‌وگویی بار دیگر ادعا کرد که او به هشت جنگ پایان داده است، اما هنوز باید مناقشه اوکراین را حل و فصل کند.

دونالد ترامپ بدون اشاره به حملات متجاوزانه کشورش به ایران در ژوئن و همچنین حملاتی در کارائیب که تنش‌آفرینی جدیدی است، در مصاحبه با «جی‌بی‌ نیوز» گفت: «اما من این کار را هشت بار انجام داده‌ام. تنها موردی که هنوز انجام نداده‌ام، روسیه و اوکراین است. این جنگ هرگز نباید شروع می‌شد.»


اخبار مرتبط
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 08:33
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر همزمان با اظهارات متناقض خود علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: دیپلماسی همچنان یک گزینه است و ایران بارها تماس گرفته و خواهان توافق است.
تخاصم با آمریکا یا مشکل سوء‌رفتار؟
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 09:53
کوروش احمدی:
تخاصم با آمریکا یا مشکل سوء‌رفتار؟
با توجه به نقش تعیین‌کننده‌ای که سیاست خارجی در شرایط حال و آینده کشور یافته و نظر به تعلیقی که از این رهگذر مبتلابه اقتصاد شده و شرایط «نه جنگ، نه صلحی» که توصیه به رفع آن شده است، در چند ماه گذشته سیاست خارجی و عملکرد وزارت خارجه بیش از پیش زیر ذره‌بین بوده‌‌ است.
ترامپ: بزودی مثل دیگر کشورها آزمایش اتمی می‌کنیم
شنبه 1404/08/24 ساعت 09:12
ترامپ: بزودی مثل دیگر کشورها آزمایش اتمی می‌کنیم
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی جدید از مسائل متعددی سخن گفت؛ از آزمایش اتمی تا طرح دعوای جدید علیه بی بی سی و از جنگ با ونزوئلا تا متقاعد کردن عربستان به سازش کامل با اسرائیل.
حمله دوباره آمریکا به یک کشتی در دریای کارائیب
شنبه 1404/08/24 ساعت 08:55
حمله دوباره آمریکا به یک کشتی در دریای کارائیب
فرماندهی جنوبی آمریکا با اعلام اینکه یک کشتی را در دریای کارائیب «هدف ضربه مرگبار» قرار داده است ادعا کرد که این «کشتی حامل مواد مخدر قاچاق و متعلق به سازمانی تروریستی است».
نظرات

آخرین اخبار
عقب‌نشینی ترامپ از تهدید نظامی علیه ایران؛ شرط آمریکا برای لغو حمله اعلام شد
چرا کم‌خوابی باعث افزایش چربی شکم می‌شود؟
مقرهای گروه‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه هدف قرار گرفت
نیویورک تایمز: جنگ با ایران اعتبار جهانی آمریکا را تضعیف کرد
شکاف در اردوگاه ترامپ؛ فاکس‌نیوز حمله به ایران را زیر سؤال برد
رئیس جمهور کلمبیا خواستار مذاکره میان آمریکا و کوبا شد
چت‌بات‌ها؛ پاشنه آشیل هوش مصنوعی
ابراز نگرانی شدید سازمان ملل از تخریب‌های رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
سودهای هنگفت غول‌های نقتی از جنگ علیه ایران
عراقچی: هرگونه همراهی کشورهای منطقه با آمریکا و اسرائیل، با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد
رئیس کل دادگستری گیلان در خصوص کشت مواد مخدر در روستاها هشدار داد
زیر ساخت‌های آبی آمریکا هدف حمله سایبری قرار گرفت
پایان درمان‌های پراکنده با پزشک خانواده
الزیدی: هرگز اجازه استفاده از خاک عراق برای تهدید کشورهای همسایه را نمی‌دهیم
نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی: قطر خطرناک‌تر از ایران است
هشدار تهران درباره ماجراجویی آمریکا
انتقال 15 مصدوم سانحه واژگونی اتوبوس زائران ایرانی در عراق به کشور از مرز خسروی
مهار آتش‌سوزی در مسجد کرکرودسر نوشهر
تداوم دفاع حماسی ایرانیان از کیان ایران در برابر تهدیدها و حملات غیرقانونی آمریکا
تجاوز نظامیان صهیونیست به استان‌های درعا و قنیطره سوریه
پیام مشترک نماینده ولی‌فقیه در استان و استاندار کرمانشاه در پی شهادت دو دلاور کرمانشاهی
رکورد شکست‌های پیاپی آمریکا در غرب آسیا
ثبت 64 حادثه رانندگی در موج بازگشت زائران اربعین از مرز مهران
تنها جزیره ایرانی دریای خزر، بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است
جزییات تغییر در سهمیه‌بندی و نحوه سوخت‌گیری اعلام شد
انفجار کافه در مسکو سه کشته بر جای گذاشت + فیلم
قهرمانی ایران در مسابقات کاراته آسیای میانه
نخستین اجرای تئاتر در اربعین با نمایش «میناب 168» در عمود 168
گزارش تصویری | هجوم هزاران مهاجر مراکشی به منطقه سئوتا در اسپانیا
نماهنگ جدید محسن چاووشی منتشر شد
مرگ تلخ دلسای هفت ساله در پارک اسلامشهر، علت چیست؟
ساعت کاری ادارات ایلام فردا و پس فردا 2 ساعت کاهش یافت
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 11 مرداد
عکس های منتخب ایران، شنبه 10 مرداد 1405
گفت‌وگوی السیسی با ماکرون درباره جنگ علیه ایران
حمله پهپادی به سلیمانیه عراق
شایعه کشف جسد زن پارس‌آبادی در خمارلو صحت ندارد
آماده‌باش مدیریت بحران بندرعباس برای مقابله با ال‌نینو
برنامه قطعی برق کرمان فردا یکشنبه 11 مرداد
اربعین بزرگترین تجلی قدرت نرم جهان اسلام است
تأکید پادشاه اردن بر تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای احیای ثبات در منطقه
بقائی: لایحه کنوانسیون دریای خزر در انتظار رای نهایی مجلس
درخواست نماینده روسیه از آمریکا درباره ایران
بیش از 3 میلیون زائر از ایران وارد عراق شدند
مدعی تبعیت از رسالت محمدی(ص)، رفتار حکومت خود را با همان معیارها بسنجد
موشک‌های ایران بنزین در اسرائیل را گران کرد
لغو واگذاری 95 درصد سهام هفت‌تپه از طریق بورس
نورنما | اردبیل؛نگین گردشگری شمال غرب ایران
جنگ زیرساخت‌ها، طوفانی که متجاوز را پشیمان می‌کند
پزشکیان: جذب اعضای هیئت علمی باید براساس صلاحیت باشد، نه سفارش