×
بین الملل
شناسه خبر : 257026
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/24 ساعت 09:43
ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند

ادعای ترامپ: ایران می‌خواهد با آمریکا مذاکره کند

رئیس‌جمهور آمریکا در لفاظی‌های تازه خود بار دیگر مدعی شد که ایران می‌خواهد با واشنگتن مذاکره کند.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ وقتی از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد برنامه‌های احتمالی واشنگتن برای فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی سوال شد، او روز جمعه به خبرنگاران حاضر در هواپیمای ایر فورس وان گفت: «آنها می‌خواستند تعداد زیادی جت بخرند، ما بهترین جت‌ها را می‌سازیم، ما بهترین موشک‌ها را می‌سازیم، دیدید که ما توانایی هسته‌ای ایران را از بین بردیم.»

ترامپ در لفاظی‌های تازه خود راجع به حمله متجاوزانه و غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی در ژوئن علیه تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «۲۲ سال بود که آنها می‌خواستند این کار را انجام دهند، هیچ رئیس‌جمهوری جرات انجام این کار را نداشت، ما این کار را کردیم و ایران در جایگاه متفاوتی قرار دارد. ضمناً، ایران هم می‌خواهد برای یک توافق مذاکره کند، همه اکنون می‌خواهند با ما مذاکره کنند.»

حملات متجاوزانه صهیونیست‌ها و ایالات متحده در ژوئن، در شرایطی صورت گرفت که ایران همکاری همه‌جانبه با آژانس انرژی اتمی داشت و مذاکرات غیرمستقیمی با طرف آمریکایی در عمان در جریان بود، اما واشنگتن به دیپلماسی خیانت کرد. طی روزهای گذشته هم وزرای امور خارجه گروه ۷ پس از جلسه‌ای در کانادا و بدون در نظر گرفتن نیات شوم و خصمانه ایالات متحده از تهران خواستند که با حمایت سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا) در مورد برنامه هسته‌ای تهران، مذاکرات مستقیمی با ایالات متحده داشته باشد.

«بهترین راه» کنترل تسلیحات

دونالد ترامپ همچنین گفت که خلع سلاح هسته‌ای بهترین راه‌حل در حوزه کنترل تسلیحات است.

ترامپ در هواپیمای ایر فورس وان در مسیر فلوریدا به خبرنگاران گفت: «روسیه قدرت شماره دو و چین قدرت شماره سه است. آنها در حال رسیدن به ما هستند. آنها در حال حاضر کمی از ما فاصله دارند، اما در چهار یا پنج سال آینده به ما خواهند رسید. فکر می‌کنم بهترین کار این است که ما خلع سلاح هسته‌ای شویم.»

او گفت که دوست دارد جلسه‌ای برای بحث در مورد خلع سلاح هسته‌ای با روسیه و چین برگزار کند.

ترامپ گفت: «کاری که من دوست دارم انجام دهم این است که دوست دارم به سمت خلع سلاح هسته‌ای بروم، به عبارت دیگر، جایی که ما در درجه اول سه کشور برتر برای کاهش سلاح‌های هسته‌ای جلسه‌ای داشته باشیم.»

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرده بود که روسیه آماده است تا پس از ۵ فوریه ۲۰۲۶ به مدت یک سال به محدودیت‌های مندرج در پیمان استارت جدید پایبند بماند. او توضیح داد که در صورت اقدام متقابل ایالات متحده، گام‌هایی برای رعایت محدودیت‌های استارت جدید مؤثر خواهد بود. بر اساس گزارش‌های چندین رسانه، دونالد ترامپ پیشنهاد پوتین برای پیمان استارت جدید را ایده خوبی خواند.

سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه هم در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ریانووستی در اوایل ماه نوامبر گفت که زمان زیادی برای حفظ یکی از پایه‌های کلیدی ثبات جهانی - پیمان استارت جدید، که با نام پیمان اقدامات برای کاهش و محدودسازی بیشتر تسلیحات تهاجمی استراتژیک نیز شناخته می‌شود - باقی نمانده است و افزود که روسیه منتظر پاسخ ایالات متحده به پیشنهاد تمدید پیمان استارت جدید است.

آمریکا آزمایش‌های هسته‌ای انجام خواهد داد

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به خبرنگاران گفت: «ما آزمایش هسته‌ای خواهیم داشت چون دیگران آزمایش می‌کنند، کشورهای دیگری هم هستند که آزمایش می‌کنند، ما بیش از هر کشور دیگری سلاح هسته‌ای داریم، من کسی هستم که آنها را نوسازی کردم و تعدادی ساختم و از این کار متنفر بودم، اما چاره‌ای نداشتم، چون آنها سلاح هسته‌ای داشتند.»

روز چهارشنبه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که وعده دونالد ترامپ برای ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای با هدف تأیید ایمنی سلاح‌ها بوده است.

ترامپ روز جمعه در مسیر خود به فلوریدا گفت: «ما مانند سایر کشورها آزمایش هسته‌ای انجام خواهیم داد. ما بیش از هر کشور دیگری سلاح هسته‌ای داریم و باید آزمایش کنیم.»

هفته گذشته، ترامپ گفت که به وزارت جنگ آمریکا دستور داده است که فوراً آزمایش‌های هسته‌ای را از سر بگیرد. او سپس تصریح کرد که دستور او به دلیل «انجام آزمایش توسط دیگران» است و «مناسب» است که ایالات متحده به این روند ادامه دهد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم روز پنجشنبه گفت که آزمایش سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده، در صورت انجام، به معنای پایان ممنوعیت طولانی مدت آزمایش‌های هسته‌ای خواهد بود. او افزود: «ولادیمیر پوتین بارها اعلام کرده است که اگر کشورهای دیگر آزمایش‌های هسته‌ای انجام دهند، روسیه نیز بر اساس آن عمل خواهد کرد.»

ادعای «پیشرفت بزرگ» در خصوص ونزوئلا

ترامپ در جمع خبرنگاران همچنین مدعی شد که در زمینه توقف جریان مواد مخدر با ونزوئلا «پیشرفت بزرگی» داشته است. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت که در مورد ونزوئلا تصمیمی گرفته است، اما از افشای آن خودداری کرد.

دونالد ترامپ در حالی که با هواپیمای ایر فورس وان به سمت فلوریدا در حرکت بود، به خبرنگاران گفت که تصمیم خود را در مورد ونزوئلا گرفته است، اما افزود: «نمی‌توانم به شما بگویم که آن چه خواهد بود.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد تلاش‌های ایالات متحده برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر از آمریکای لاتین در حال نتیجه دادن است. او گفت: «ورود مواد مخدر به کشور ما به شدت کاهش یافته است.»

شکایت ۵ میلیاردی از بی‌بی‌سی

رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد که پس از عذرخواهی بی‌بی‌سی به دلیل ویرایش آنچه که آن را نسخه‌ای گمراه‌کننده از یکی از سخنرانی‌هایش خواند، از این شبکه برای دریافت خسارتی بین یک تا ۵ میلیارد دلار شکایت خواهد کرد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما قصد داریم از آنها به دلیل خسارتی بین یک تا ۵ میلیارد دلار، احتمالاً هفته آینده، شکایت کنیم. فکر می‌کنم باید این کار را بکنم. حتی آنها هم اعتراف کردند که تقلب کرده‌اند.»

وکلای ترامپ در ابتدا تا جمعه مهلتی را برای بی‌بی‌سی تعیین کرده بودند تا مستند خود را اصلاح کرده یا با دادخواستی برای دریافت حداقل یک میلیارد دلار خسارت روبرو شود. آنها همچنین خواستار عذرخواهی بی‌بی‌سی و جبران خسارت ترامپ به خاطر آنچه که آنها «خسارت قابل توجه به اعتبار و امور مالی او» توصیف کردند، شدند.

بی‌بی‌سی روز پنجشنبه عذرخواهی شخصی خود را به ترامپ اعلام کرد و اذعان کرد که ویرایش اظهارات او «خطای قضاوت» بوده است، اما گفت که هیچ مبنای قانونی برای طرح دعوی وجود ندارد. مدیر کل بی‌بی‌سی و رئیس بخش اخبار این شبکه انگلیسی روز یکشنبه در پی این جنجال استعفا دادند.

«جنگ اوکراین هرگز نباید شروع می‌شد»

ترامپ همچنین در گفت‌وگویی بار دیگر ادعا کرد که او به هشت جنگ پایان داده است، اما هنوز باید مناقشه اوکراین را حل و فصل کند.

دونالد ترامپ بدون اشاره به حملات متجاوزانه کشورش به ایران در ژوئن و همچنین حملاتی در کارائیب که تنش‌آفرینی جدیدی است، در مصاحبه با «جی‌بی‌ نیوز» گفت: «اما من این کار را هشت بار انجام داده‌ام. تنها موردی که هنوز انجام نداده‌ام، روسیه و اوکراین است. این جنگ هرگز نباید شروع می‌شد.»


اخبار مرتبط
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
سه‌شنبه 1404/11/07 ساعت 08:33
ادعای ترامپ: دیپلماسی در قبال ایران همچنان یک گزینه است
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر همزمان با اظهارات متناقض خود علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: دیپلماسی همچنان یک گزینه است و ایران بارها تماس گرفته و خواهان توافق است.
تخاصم با آمریکا یا مشکل سوء‌رفتار؟
سه‌شنبه 1404/08/27 ساعت 09:53
کوروش احمدی:
تخاصم با آمریکا یا مشکل سوء‌رفتار؟
با توجه به نقش تعیین‌کننده‌ای که سیاست خارجی در شرایط حال و آینده کشور یافته و نظر به تعلیقی که از این رهگذر مبتلابه اقتصاد شده و شرایط «نه جنگ، نه صلحی» که توصیه به رفع آن شده است، در چند ماه گذشته سیاست خارجی و عملکرد وزارت خارجه بیش از پیش زیر ذره‌بین بوده‌‌ است.
ترامپ: بزودی مثل دیگر کشورها آزمایش اتمی می‌کنیم
شنبه 1404/08/24 ساعت 09:12
ترامپ: بزودی مثل دیگر کشورها آزمایش اتمی می‌کنیم
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی جدید از مسائل متعددی سخن گفت؛ از آزمایش اتمی تا طرح دعوای جدید علیه بی بی سی و از جنگ با ونزوئلا تا متقاعد کردن عربستان به سازش کامل با اسرائیل.
حمله دوباره آمریکا به یک کشتی در دریای کارائیب
شنبه 1404/08/24 ساعت 08:55
حمله دوباره آمریکا به یک کشتی در دریای کارائیب
فرماندهی جنوبی آمریکا با اعلام اینکه یک کشتی را در دریای کارائیب «هدف ضربه مرگبار» قرار داده است ادعا کرد که این «کشتی حامل مواد مخدر قاچاق و متعلق به سازمانی تروریستی است».
نظرات

آخرین اخبار
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق
انتظار طلایی از نمایندگان ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
فرمول حماس برای توافق در پاسخ به ادعای ترامپ
بازنشر پیام رهبر انقلاب درباره گشودن جبهه‌های دیگر علیه دشمن
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «آدمی»
وداع با پیکر خلبان شهید مجید کاظمی در گلزار شهدای شیراز
رسوایی اسرائیل در اهتزاز پرچم دروغین
واکنش تمسخرآمیز خبرنگار آکسیوس به ادعای محاصره زمینی ایران
واکنش حزب‌الله لبنان به حمله آمریکا به عراق و مشارکت یک کشور عربی
جایگاه آب در دیپلماسی
تمدید اعتبار ثبت سفارش بدون انتقال ارز
تمبر اربعین 1405 رونمایی شد؛ نماد وحدت ایران و عراق
رکورد خدمت درمانی به زائران اربعین
حماسه‌ای که تنها روایت یک پرواز نیست
هشدار پلیس تهران به مالکان خودرو پس از دستگیری سارقان حرفه‌ای باطری
هشدار نارنجی هواشناسی؛ خوزستان در آستانه موج جدید گرما
عراقچی: سناریوی پرچم دروغین؛ واکنش ایران به اتهام حمله به بندر دمیاط
جان‌بخشی به دروازه ورود هخامنشیان