×
بین الملل
شناسه خبر : 256962
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/23 ساعت 20:22
حماس کنترل غزه را تثبیت می‌کند

رویترز:

حماس کنترل غزه را تثبیت می‌کند

طبق گزارش رویترز، ده‌ها نفر از ساکنان غزه اکنون می‌گویند که به طور فزاینده‌ای احساس می‌کنند حماس از راه‌هایی کنترل را به دست می‌گیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پس از آغاز آتش‌بس در ماه گذشته میلادی، حماس به سرعت کنترل مناطقی را که اشغالگران از آنها عقب‌نشینی کرده بودند، دوباره به دست گرفت و ده‌ها فلسطینی را که به همکاری با رژیم صهیونیستی، دزدی یا سایر جرایم متهم بودند، هدف قرار داد. قدرت‌های خارجی خواستار آن هستند که این جنبش سلاح‌های خود را زمین بگذارد و کنترل این سرزمین را واگذار کند، اما هنوز در مورد جایگزینی به توافق نرسیده‌اند.

 طبق گزارش رویترز، ده‌ها نفر از ساکنان غزه اکنون می‌گویند که به طور فزاینده‌ای احساس می‌کنند حماس از راه‌هایی کنترل را به دست می‌گیرد.

به گزارش رویترز، ده نفر از ساکنان، که سه نفر از آنها تاجرانی با اطلاع مستقیم از این موضوع هستند، تاکید کردند که مقامات همه چیز را که وارد مناطق تحت کنترل حماس می‌شود، زیر نظر دارند، بر برخی کالاهای وارداتی توسط بخش خصوصی مانند سوخت و سیگار عوارض وضع می‌کنند و از تاجرانی که کالاها را با قیمت‌های گزاف می‌فروشند، جریمه دریافت می‌کنند.

این در حالی است که «اسماعیل الثوابته»، مدیر کل دفتر رسانه‌ای دولت در غزه، گزارش‌های مربوط به اعمال مالیات بر سیگار و سوخت توسط حماس را نادرست دانست و هرگونه افزایش مالیات را تکذیب کرد.

الثوابته ادامه داد: «وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی هنوز با ظرفیت کامل کار نمی‌کنند. آنها فقط امور ضروری بشردوستانه و خدماتی مانند بهداشت، آموزش، شهرداری‌ها و خدمات اولیه برای شهروندان را مدیریت می‌کنند.»

وی افزود: «تلاش‌های زیادی برای کنترل قیمت‌ها و تنظیم خرید و فروش تا حد امکان انجام می‌شود.» او آمادگی حماس را برای واگذاری قدرت به یک دولت تکنوکرات جدید تایید کرد و گفت که این امر با هدف جلوگیری از هرج و مرج در غزه انجام می‌شود.

او ادامه داد: «دولت در نوار غزه کاملاً آماده است تا به محض توافق بر سر سازوکارهای اجرایی، مسؤولیت‌ها را به مدیریت فنی جدید واگذار کند. هدف ما این است که انتقال قدرت به آرامی پیش برود، منافع ملی را حفظ و تداوم بی‌وقفه خدمات عمومی را تضمین کند.»

«حاتم ابودلال»، مالک یک مرکز خرید در غزه نیز گفت که قیمت‌ها به دلیل کمبود کالاهای ورودی به غزه بالا هستند.

وی افزود که نمایندگان دولت (به رسمیت شناخته نشده) حماس «در تلاشند تا از طریق بازدیدهای میدانی، بازرسی کالاها و تعیین قیمت‌ها، ثبات را به اقتصاد بازگردانند».

«محمد خلیفه»، که در اردوگاه پناهندگان النصیرات در مرکز غزه مشغول خرید بود، تایید کرد که قیمت‌ها علی‌رغم تلاش‌ها برای تنظیم آنها، دائماً در نوسان هستند.

وی افزود: «البته اوضاع مانند بازار سهام است. آنها هر از گاهی تغییر می‌کنند. تورم وجود دارد، ما درآمدی نداریم، شرایط دشوار است، زندگی سخت است و ما به زمستان نزدیک می‌شویم.»

طبق مرحله اول طرح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای غزه، آتش‌بس در ۱۰ اکتبر آغاز شد و آخرین زندانیان زنده اسرائیلی آزاد شدند. طرح ترامپ خواستار ایجاد یک حکومت انتقالی، استقرار یک نیروی امنیتی چندملیتی، خلع سلاح حماس و آغاز بازسازی است.

«غیث العمری»، عضو ارشد موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، معتقد است که اقدامات حماس با هدف نشان دادن به مردم غزه و قدرت‌های خارجی است که نمی‌توان آن را کنار گذاشت.

او گفت: «هرچه جامعه بین‌المللی بیشتر منتظر بماند، حماس ریشه‌دارتر می‌شود.»

«آنها همه چیز را ثبت می‌کنند.»

یک واردکننده عمده مواد غذایی در غزه گفت که حماس سیاست مالیاتی خود را به طور کامل از سر نگرفته است، اما «آنها همه چیز را می‌بینند و ثبت می‌کنند.» وی که نخواست نامش فاش شود، افزود که مقامات حماس از طریق ایست‌های بازرسی کنار جاده‌ای، کامیون‌ها را متوقف کرده و از رانندگان بازجویی می‌کنند، تمام کالاهای ورودی را رصد می‌کنند. آنها برای گران‌فروشان جریمه وضع می‌کنند که به کاهش قیمت‌ها کمک می‌کند، اما قیمت‌ها همچنان بسیار بالاتر از قبل از جنگ است، در حالی که مردم شکایت دارند که پولی ندارند.

قبل از جنگ، دولت حماس در غزه تا ۵۰۰۰۰ نفر، از جمله افسران پلیس را استخدام کرده بود. در همین زمینه، ثوابته گفت که هزاران کارمند بخش دولتی در طول جنگ کشته شدند و افزود که کسانی که باقی مانده‌اند «کاملاً آماده همکاری با دولت جدید هستند.»

منابع حماس و اقتصاددانان آشنا با این موضوع تایید کردند که مقامات این جنبش در طول جنگ به پرداخت حقوق کارمندان ادامه دادند، اما حداکثر مبلغ را کاهش دادند و دستمزدها را به ۱۵۰۰ شِکِل (۴۷۰ دلار) در ماه استاندارد کردند.

یک دیپلمات معتقد است که حماس از ذخایر نقدی خود برای پرداخت حقوق استفاده کرده است.

منابع نزدیک به این جنبش گزارش دادند که دولت حماس جایگزین‌هایی برای چهار فرماندار شهید شده تعیین کرده است.

یک مقام حماس همچنین گفت که این جنبش جایگزین‌هایی برای ۱۱ عضو دفتر سیاسی خود در غزه که شهید شده‌اند، تعیین کرده است.

از سوی دیگر، «مصطفی ابراهیم»، ​​فعال و مفسر سیاسی در شهر غزه گفت که حماس از تاخیر در طرح ترامپ «برای تثبیت قدرت خود» استفاده می‌کند.

وی افزود: «آیا به آنها اجازه داده می‌شود که به این کار ادامه دهند؟ من فکر می‌کنم آنها تا زمانی که یک دولت جایگزین روی کار بیاید، به کار خود ادامه خواهند داد.»

اما منابع متعددی این هفته به رویترز گفتند که تقسیم عملی غزه به یک منطقه تحت کنترل اسرائیل و یک منطقه تحت کنترل حماس به طور فزاینده‌ای محتمل می‌شود، زیرا نیروهای اسرائیلی همچنان در بیش از نیمی از این سرزمین مستقر هستند و تلاش‌ها برای پیشبرد طرح ترامپ متوقف شده است.

تقریباً تمام تقریباً دو میلیون نفر از ساکنان غزه در مناطقی تحت کنترل حماس زندگی می‌کنند که در سال ۲۰۰۷ قدرت را در این سرزمین به دست گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها
آماده باش آتش‌نشانی تهران؛ سامانه 125 شبانه‌روزی فعال است
اعتراف گروسی درباره وضعیت مواد هسته‌ای ایران
بازگشایی حریم هوایی عراق به روی همه پروازها