×
بین الملل
شناسه خبر : 256852
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/23 ساعت 10:12
عذرخواهی بی‌بی‌سی به‌خاطر پخش تقطیع‌شده سخنرانی ترامپ

عذرخواهی بی‌بی‌سی به‌خاطر پخش تقطیع‌شده سخنرانی ترامپ

بی‌بی‌سی از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاطر پخش تقطیع‌شده بخش‌هایی از سخنرانی‌اش در یک مستند عذرخواهی کرد اما درخواست او برای پرداخت خسارت را رد کرد. این سازمان همچنین اعلام کرد که دیگر این مستند را پخش نخواهد کرد و همچنین ادعا مبنی برعدم بی‌طرفی در این رسانه را قویا رد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وکلای دونالد ترامپ تهدید کرده‌اند که از بی‌بی‌سی شکایت می‌کنند و درخواست دریافت غرامت یک میلیارد دلاری را طرح خواهند کرد مگر اینکه این رسانه فورا «تکذیبیه کامل و منصفانه درباره این مستند منتشر کند»، «رسما عذرخواهی» کند و به شکل مناسب به به رئیس‌جمهور ترامپ «غرامت» پرداخت کند.

سخنگوی بی‌بی‌سی گفت: «وکلای بی‌بی‌سی این نامه را در پاسخ به نامه‌ای نوشتند که روز یکشنبه از تیم حقوقی رئیس جمهور ترامپ دریافت کرده‌اند.»

سمیر شاه، رئیس هیئت‌ امنای بی‌بی‌سی، جداگانه در نامه‌ای شخصی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا توضیح داد که او و بی‌بی‌سی از نحوه تدوین سخنرانی آقای ترامپ در ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ که در برنامه پانوراما پخش شد، متاسف هستند.

«بی بی‌سی هیچ برنامه‌ای برای پخش مجدد مستند «ترامپ: شانس دوباره؟» در هیچ یک از پلتفرم‌های بی‌بی‌‌سی ندارد.»

در حالیکه بی‌بی‌سی از صمیم قلب از نحوه ویرایش این کلیپ ویدئویی متاسف است، «اما کاملا با اینکه مبنایی برای طرح ادعای افترا وجود داشته باشد، مخالف است.»

عذرخواهی بی‌بی‌سی در حالی منتشر شده است که روز پنجشنبه - ۱۳ نوامبر/۲۲ آبان - روزنامه تلگراف در گزارشی به یک نسخه ادیت شده دیگر از این سخنرانی اشاره کرد که دو سال پیش از پخش مستند پانوراما از برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی پخش شده بود.

بی‌بی‌سی با ادعای جدیدی در مورد ویرایش گمراه‌کننده سخنرانی ترامپ روبرو شد

روزنامه تلگراف روز پنجشنبه ۱۳ نوامبر‌/۲۲ آبان ماه گزارش داد که یک ویدئو مشابه در سال ۲۰۲۲ از برنامه «نیوزنایت» بی‌بی‌سی پخش شده است و همان زمان یکی از مهمانان در برنامه زنده از نحوه ادیت و ویرایش این سخنرانی انتقاد کرده بود.

سخنگوی بی‌بی‌سی در پاسخ به گزارش روز پنجشنبه تلگراف گفت: «بی‌بی‌سی خود را به رعایت بالاترین استانداردهای سردبیری ملزم می‌داند. این موضوع به اطلاع ما رسیده و در حال بررسی آن هستیم.»

ماجرا از هفته گذشته و زمانی آغاز شد که روزنامه تلگراف یادداشتی درزشده را منتشر کرد که در آن از یک مستند برنامه پانورامای بی‌بی‌سی و نحوه ویرایش سخنرانی ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱، روز حمله به کنگره آمریکا، انتقاد شده بود.

روز دوشنبه گذشته، بی‌بی‌سی در رابطه با تدوین سخنرانی ۶ ژانویه ۲۰۲۱ دونالد ترامپ در مستند پانوراما، به خاطر آنچه «اشتباه در قضاوت» خواند، عذرخواهی کرد.

پیامد این ماجرا به استعفای تیم دیوی، مدیرکل و دبرا ترنس، مدیر بخش خبر بی‌بی‌سی و تهدید شکایت حقوقی از طرف رئیس‌جمهور آمریکا منجر شد.

وکلای آقای ترامپ در نامه‌ای به بی‌بی‌سی خواستار «پس گرفتن کامل و عادلانه» این برنامه، عذرخواهی شدند و خواستار این شدند که بی‌بی‌سی «به شکلی مناسب خسارت واردشده به رئیس‌جمهور ترامپ را جبران کند». آنها گفتند که در غیراینصورت از بی‌بی‌سی درخواست غرامت یک میلیارد دلاری خواهند کرد.

آقای ترامپ در سخنرانی خود در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ گفته بود: «ما به سمت ساختمان کنگره خواهیم رفت و سناتورها، نمایندگان و زنان شجاع کنگره را تشویق خواهیم کرد.»

بیش از ۵۰ دقیقه بعد در همین سخنرانی، او گفته بود: «و ما می‌جنگیم. سخت می‌جنگیم.»

در برنامه پانوراما، ویدئو ویرایش شده او را در حال گفتن این جمله نشان می‌دهد: «ما به سمت ساختمان کنگره می‌رویم... و من آنجا با شما خواهم بود. و ما می‌جنگیم. ما سخت می‌جنگیم.»

در برنامه نیوزنایت، تدوین کمی متفاوت است.

در ویدئوی پخش شده از نیوزنایت او می‌گوید: «ما به سمت ساختمان کنگره می‌رویم. و سناتورها، نمایندگان و زنان شجاع کنگره را تشویق خواهیم کرد و ما می‌جنگیم. به سختی می‌جنگیم و اگر شما سخت نجنگید، دیگر کشوری نخواهید داشت.»

پس از پخش این تصاویر، صدای کریستی وارک، مجری برنامه نیوزنایت شنیده می‌شود که روی تصاویری از شورش اطراف کنگره می‌گوید: «و آنها جنگیدند.»

در واکنش به پخش این کلیپ، در همان برنامه زنده نیوزنایت، مایک میدوز، رئیس سابق کارکنان کاخ سفید گفت که در این ویدئو سخنرانی ترامپ «تقطیع» شده است.

آقای میدوز پس از توصیف شورش‌های ششم ژانویه به «تلاشی برای کودتا» از سمت سیاسی خود استعفا داد و منتقد دونالد ترامپ شد.

او گفت: «آن جمله در مورد اینکه «ما می‌جنگیم و خیلی سخت می‌جنگیم» در واقع ادامه سخنرانی است اما در ویدئو شما طوری به نظر می‌رسد انگار این دو بخش با هم ترکیب شده است.»

روزنامه تلگراف همچنین گزارش داد که یک افشاگر به این روزنامه گفته است که بحث بیشتر در این‌باره در آن زمان مسکوت مانده بود.

هفته گذشته، در یک یادداشت داخلی فاش‌شده بی‌بی‌سی، که یک مشاور مستقل سابق بی‌بی‌سی آن را نوشته بود، آمده بود که پانوراما با پیوند دادن دو بخش از سخنرانی ۶ ژانویه ۲۰۲۱ ترامپ به یکدیگر، بینندگان را گمراه کرده و طوری وانمود کرده است که او صریحاً مردم را به حمله به ساختمان کنگره آمریکا پس از شکست در انتخابات ترغیب می‌کند.

این مشاور ، که اوائل تابستان از سمت خود استعفا داد، گفته بود این یادداشت را «از سر ناامیدی از بی‌عملی مدیران بی‌بی‌سی» نوشته است. در این یادداشت آمده بود که برنامه یک‌ساعته پانوراما بخش‌هایی از سخنرانی ترامپ را طوری به هم متصل کرده که به نظر می‌رسد او پس از شکست در انتخابات به وضوح مردم را به شورش در کنگره آمریکا در دی‌ماه ۱۳۹۹ (ژانویه ۲۰۲۱) ترغیب می‌کند.

این مستند چند روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری پارسال آمریکا از برنامه پانوراما پخش شد.

آقای ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه «فاکس نیوز» گفت که سخنرانی او در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ «قصابی» شده و نحوه ارائه آن، بینندگان را «فریب» داده است.


نظرات

آخرین اخبار
درباره پُرمصرف ترین مکمل‌ها چه می دانید؟
یک اتفاق عجیب ؛ دکمه کثیف سکه نادر 900 ساله از آب درآمد
مطالعه جدید: پیری زیستی، عامل افزایش سرطان در جوانان
حریق در یکی از واحدهای نیروگاه تبریز مهار شد/ شایعه حمله دشمن کذب است
بقائی:نقض تعهدات آمریکا با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد
بیش از 100 شب حضور مردمی؛ جلوه‌ای از وحدت و مقاومت ایرانیان
ارتباط شگفت‌انگیز مکمل بدنسازی با درمان افسردگی
طارمی در جمع برترین برندگان دوئل‌های جام جهانی قرار گرفت
عملیات اطفای حریق در مینی‌پالایشگاه پلدختر ادامه دارد+ جزئیات جدید حادثه
توافق دولت ترامپ و سناتورهای آمریکایی در مورد تحریم‌ها علیه روسیه
مرینو باز هم ناجی شد؛ اسپانیا با حذف بلژیک به مصاف فرانسه می‌رود
فرماندار قائم‌شهر: شایعه وقوع انفجار کذب است
حجت الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
واکنش غریب‌آبادی به نقش امارات در تجاوز آمریکا به ایران
مخالفت حزب‌الله قاطعانه با «توافق چارچوب» و مذاکره مستقیم با اسرائیل
8 فلسطینی در حمله نظامیان اسرائیلی به الخلیل زخمی شدند
دیدار وزیر امور خارجه اندونزی با عراقچی در مشهد
تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
نامه ایران به سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا
هشدار ایران به آمریکا درباره پیامدهای نقض تعهداتش
رئیس فیفا زیر تیغ انتقاد ستاره‌های سابق انگلیس
قالیباف: به آمریکا اعتماد نداریم؛ در کنار مذاکره برای جنگ آماده ایم!
نوه خردسال رهبر شهید انقلاب در کنار پدربزرگش به خاک سپرده شد
معاون اول رئیس‌جمهور: آینده توسعه و اقتدار ایران وام‌دار نخبگان است
فیفا یک میلیون دلار به زلزله‌زدگان ونزوئلا اختصاص داد
دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد
روسیه: خواهان تفاهم کامل ایران و آمریکا هستیم
جنبش نجبا خواستار برخورد قاطع با متعرضان کویتی به صیادان عراق شد
وضعیت تنگه هرمز در 24 ساعت گذشته چگونه بود؟
روسیه در شورای امنیت ادعاها علیه برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد
روس‌اتم: بازگشت کارکنان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر آغاز شد
هیئت قطری برای تقویت نقش میانجی‌گری دوحه وارد ایران شد
ژرژ ژسوس رسماً سرمربی تیم ملی پرتغال شد
مخبر: خون قائد شهیدمان هندسه مقاومت را به سطحی فراتر بُرد
سی‌ان‌ان: ترامپ مخالف مشارکت اسرائیل در درگیری احتمالی با ایران است
اشپیگل: آلمان پایگاه نظامی خود در اربیل را تعطیل می‌کند
بلینکن: اروپا خود را برای آینده‌ای بدون آمریکا آماده می‌کند
کمیته‌های مقاومت فلسطین: رهبر شهید در روزهای سخت کنار مقاومت ایستاد
ترامپ از چه چیزی بیشتر می‌ترسد؛ ترور یا شکست؟
ایران قهرمان المپیاد بین‌المللی ریاضی چین 2026 شد
جوزف عون: مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت
تکذیب ادعای العربیه و فاکس‌نیوز درباره مذاکرات هفته آینده ایران و آمریکا
واکنش ترامپ به شایعات درباره برنامه ادعایی ترورش؛ «اسرائیل به هیچ نتیجه‌ای نرسید»
سرپرست وزارت دفاع: تشییع باشکوه رهبر شهید، توطئه دشمن را ناکام گذاشت
آتش‌سوزی گاراژ خودروهای اسقاطی در جاده خاوران مهار شد
تاکید سازمان ملل بر ادامه دیپلماسی درباره ایران
صندوق بین‌المللی پول: جنگ با ایران رشد اقتصاد جهان را کاهش داد
ارائه 167 هزار خدمت امدادی و درمانی در مراسم تشییع رهبر شهید
زاکانی: حضور میلیونی مردم در تشییع رهبر شهید معادلات جهانی را تغییر داد
نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نبطیه