×
بین الملل
شناسه خبر : 256838
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/23 ساعت 09:07
مقامات جولانی: نظامیان آمریکایی در نزدیکی دمشق مستقر خواهند شد

مقامات جولانی: نظامیان آمریکایی در نزدیکی دمشق مستقر خواهند شد

مقامات دولت جولانی از استقرار نظامیان آمریکایی در پایگاهی نزدیک به دمشق خبر می‌دهند، در حالی که وزارت خارجه این دولت هرگونه توافق را رد کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل : علی‌رغم تکذیب وزارت خارجه دولت محمد جولانی، اما مقامات سوری از استقرار گروهی از نظامیان آمریکایی در پایگاهی در نزدیکی دمشق خبر دادند.

شبکه المیادین نوشت که تعدادی از مقامات دولت جولانی به رسانه‌های اسرائیلی گفته‌اند که قرار است گروهی از نظامیان آمریکایی در پایگاهی در نزدیکی دمشق مستقر شوند

به گفته این مقامات، نیروهای آمریکایی بر ترتیبات امنیتی که بین اسرائیل و سوریه امضا خواهد شد، نظارت خواهند کرد.

در هفته‌های گذشته نیز رسانه‌های صهیونیستی و غربی گزارش دادند که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای استقرار یک گروه نظامی محدود در یکی از پایگاه‌های هوایی اطراف دمشق است؛ اقدامی که به‌گفته این رسانه‌ها با هدف نظارت بر «توافق امنیتی» میان سوریه و رژیم اشغالگر قدس دنبال می‌شود. این خبر درحالی منتشر شده که برخی منابع نظامی سوری آن را تأیید کرده‌اند، اما دولت جولانی رسماً هرگونه توافق برای حضور نیروهای آمریکایی را رد کرده است.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری رویترز در 15 آبان منتشر کرد، واشنگتن قصد دارد یک حضور نظامی محدود در پایگاهی نامشخص در نزدیکی پایتخت سوریه ایجاد کند تا روند اجرای توافق عدم‌درگیری میان سوریه و اسرائیل را زیر نظر داشته باشد. دو مقام غربی و یک مقام دفاعی سوری به این رسانه گفته‌اند که نیروهای آمریکایی با عنوان «نیروی نظارت» فعالیت خواهند کرد و مأموریت آن‌ها شامل پشتیبانی لجستیکی، سوخت‌رسانی و عملیات انسانی خواهد بود. رویترز همچنین گزارش کرد هواپیماهای ترابری C-130 آمریکا اخیراً در این پایگاه فرود آمده‌اند تا «باند فرودگاه» را برای مراحل بعدی ارزیابی کنند.

در سوی دیگر، رسانه‌های صهیونیستی از این تحول استقبال کرده‌اند. «جروزالم پست» این اقدام را «توسعه‌ای مثبت برای سوریه، اسرائیل و کل منطقه» توصیف و آن را بخشی از تلاش‌های دولت دونالد ترامپ برای پیشبرد مذاکرات غیرمستقیم میان دمشق و تل‌آویو اعلام کرده است. به‌نوشته این روزنامه، استقرار محدود نیروهای آمریکایی در نزدیکی دمشق می‌تواند «ثبات سوریه» را تقویت و هرگونه تهدید احتمالی علیه مرزهای اشغالی فلسطین را مهار کند.

«تایمز آف اسرائیل» نیز گزارش داده که اگرچه دولت سوریه فعلاً قصد ورود به گفت‌وگوهای مستقیم با تل‌آویو را ندارد، اما توافق امنیتی تحت میانجی‌گری واشنگتن در آستانه نهایی شدن است و احتمال دارد تا پایان سال 2025 امضا شود.

در مقابل این ادعاها، مقامات دولت جولانی موضعی دوگانه اتخاذ کرده‌اند. دو منبع نظامی سوری به رویترز گفتند که حضور نیروهای آمریکایی – در صورت تحقق – «مشارکت مشترک» خواهد بود و دمشق «حاکمیت کامل» خود را بر تأسیسات حفظ خواهد کرد و این اقدام را به‌هیچ‌وجه «اشغال» تلقی نمی‌کند. وزارت خارجه دولت جولانی اما در مواضع رسمی هرگونه توافق امنیتی یا نظامی با واشنگتن را رد کرده و رسانه‌های دولتی نیز گزارش‌های غربی را «ساختگی و سیاسی» توصیف کرده‌اند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور