×
بین الملل
شناسه خبر : 256837
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/23 ساعت 08:46
آژانس بین‌المللی انرژی: تحریم‌های غرب علیه نفت روسیه ثبات بازار جهانی را تهدید می‌کند

آژانس بین‌المللی انرژی: تحریم‌های غرب علیه نفت روسیه ثبات بازار جهانی را تهدید می‌کند

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش ماه نوامبر خود هشدار داد: تحریم‌های کشورهای غربی علیه 2 شرکت بزرگ نفتی روسیه، «روس‌نفت» و «لوک‌اویل»، خطراتی فراتر از مرزهای این کشور برای ثبات بازار جهانی انرژی ایجاد کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به نقل از خبرگزاری تاس، در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: این محدودیت‌ها تاکنون منجر به ایجاد اختلال‌های عملیاتی و افزایش تنش در بازارهای انرژی شده‌اند.

شرکت لوک‌اویل اعلام کرده است که به دلیل تحریم‌ها و مسدود شدن دارایی‌ها و انتقالات نفتی توسط دولت عراق، نمی‌تواند به تعهدات خود در میدان نفتی «غربی کورنه-۲» عمل کند؛ بنابراین به دلیل شرایط خارج از کنترل، فعالیت خود در میدان نفتی «غربی کورنه-۲» عراق را متوقف کرده است.

این گزارش می‌افزاید: هم‌زمان، دولت بلغارستان روند ملی‌سازی پالایشگاه «بورگاس» متعلق به لوک‌اویل را آغاز کرده و با توجه به پیامدهای احتمالی برای پالایشگاه «پتروتل» در رومانی، این اقدامات می‌تواند به تشدید بحران در بازار فرآورده‌های نفتی شرق اروپا منجر شود.

در ادامه گزارش آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: تا زمانی که جزئیات بیشتری درباره نحوه اجرای تحریم‌ها و مسیرهای احتمالی دور زدن آنها منتشر نشود، پیش‌بینی تولید نفت خام روسیه را بدون تغییر در سطح ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز حفظ می‌کنیم اما خطر کاهش چشمگیر این چشم‌انداز وجود دارد.

این گزارش می‌افزاید: روسیه توانسته به‌ سرعت شرکت‌های جدید حمل‌ونقل نفتی ایجاد کند و حجم بیشتری از صادرات را از طریق ناوگان تحت تحریم خود منتقل کند.

بر اساس این گزارش، ادامه روند صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه به تصمیم‌های خریداران اصلی درباره اجرای مقررات و انتخاب تأمین‌کنندگان بستگی خواهد داشت.

وزارت خزانه داری آمریکا ۲ شرکت بزرگ نفتی روسیه شامل روس‌نفت و لوک‌اویل، را تحریم کرد و از مسکو خواست فورا با آتش بس برای پایان دادن به جنگ اوکراین موافقت کند.

وزارت خزانه داری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (OFAC) به دلیل عدم تعهد جدی روسیه به روند صلح برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، تحریم‌های جدیدی را اعمال کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا افزود: اقدامات امروز فشارها بر بخش انرژی روسیه را افزایش داده و توان کرملین برای تامین منابع مالی ماشین جنگی خود و حمایت از اقتصاد تضعیف‌شده‌اش را کاهش می‌دهد.

اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری دولت دونالد ترامپ نیز پیش از این گفته بود: اکنون زمان توقف کشتار و اعلام آتش‌بس فوری است و با توجه به امتناع رئیس‌جمهور پوتین از پایان دادن به این جنگ بی‌معنی، وزارت خزانه‌داری شرکت‌های بزرگ نفتی روسیه را که ماشین جنگ کرملین را تأمین مالی می‌کنند، تحریم می‌کند.

وی ادامه داد:‌ خزانه‌داری آماده است در صورت لزوم اقدامات بیشتری برای حمایت از تلاش‌های رئیس‌جمهور ترامپ جهت پایان دادن به این جنگ انجام دهد. ما از متحدان خود می‌خواهیم به ما بپیوندند و به این تحریم‌ها پایبند باشند.

بنا بر اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، اقدام امروز شرکت‌های بزرگ نفتی روسیه، شرکت سهامی عام نفتی روس نفت (Rosneft) و لوک اویل (Lukoil) را هدف قرار داده است که اکنون تحت تحریم قرار گرفته‌اند.

روس نفت یک شرکت انرژی یکپارچه است که در زمینه اکتشاف، استخراج، تولید، پالایش، حمل و نقل و فروش نفت، گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی فعالیت می‌کند.

لوک اویل نیز در زمینه اکتشاف، تولید، پالایش، بازاریابی و توزیع نفت و گاز در روسیه و خارج از آن فعالیت دارد.


نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد