×
بین الملل
شناسه خبر : 256813
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/22 ساعت 23:40
شکاف در بی‌بی‌سی به دنبال شکایت یک میلیارد دلاری ترامپ

شکاف در بی‌بی‌سی به دنبال شکایت یک میلیارد دلاری ترامپ

برنامه نیوزنایت بی‌بی‌سی به دلیل تقطیع سخنرانی دونالد ترامپ با انتقادات شدید مواجه شده و افشاگری جدیدی درباره این موضوع به بحران بی‌بی‌سی دامن زده است.

نورنیوز - گروه بین الملل : کمتر از یک روز مانده به پایان مهلت تعیین‌شده از سوی وکیل دونالد ترامپ برای تهدید به شکایت یک‌ میلیارد دلاری، افشاگری تازه روزنامه دیلی‌تلگراف نشان می‌دهد که برنامه «نیوزنایت» بی‌بی‌سی نیز دو سال پیش با تقطیع و سرهم‌کردن بخش‌هایی از سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا، همان خطا را مرتکب شده است که مستند پانوراما را در مرکز بزرگ‌ترین بحران این شبکه قرار داد.

 تلگراف نوشته است که در یکی از برنامه‌های بخش خبر شبانگاهی بی‌بی‌سی (نیوزنایت) در ژوئن ۲۰۲۲، کلیپی از سخنرانی ترامپ پخش شد که او را در حال تشویق هوادارانش به خشونت نشان می‌داد، اما این اثرگذاری نتیجه تدوین پنهانی بود که دو جمله با فاصله زمانی نزدیک به یک ساعت را به یکدیگر چسبانده بود. همین تکنیک دقیقاً همان چیزی است که در ماجرای پانوراما افشا شد و اکنون با سند جدید، ابعاد بحران بی‌بی‌سی دوچندان شده است.

این بار اما مساله تنها «نوع تدوین» نیست، تلگراف می‌گوید هشدار درباره این تقطیع همان زمان هم مطرح شده بود. «میک مولوِینی» سرپرست سابق دفتر رئیس‌جمهور آمریکا همان شب روی آنتن به کریستی وارک مجری برنامه گفته بود که کلیپ تقطیع شده است و بخش‌های مختلف سخنرانی به هم چسبانده شده‌اند با این حال، مجری برنامه بلافاصله موضوع را تغییر می‌دهد و خبرطورِ معمول ادامه پیدا می‌کند. فردای آن روز هم طبق روایت یک افشاگر حاضر در جلسه تحریریه، پرسش درباره این کلیپ «به‌سرعت کنار گذاشته» و هیچ بررسی جدی انجام نمی‌شود.

در چنین فضایی، افشای تازه تلگراف درست در آستانه پایان مهلت ترامپ، فشار بر بی‌بی‌سی را چند برابر کرده است. اکنون این پرسش پررنگ‌تر از همیشه مطرح می‌شود که آیا این خطاها مجموعه‌ای از «اشتباهات موردی» بوده‌اند یا نشانه‌ای از شکاف عمیق‌تر در سازوکار نظارتی و فرهنگ سردبیری این رسانه قدیمی.

از سوی دیگر الهاندرو بریتو وکیل ترامپ در نامه‌ای رسمی خواستار حذف کامل مستند پانوراما، عذرخواهی عمومی و جبران خسارت شده و هشدار داده است که در صورت بی‌عملی بی‌بی‌سی تا عصر جمعه، شکایت حقوقی یک‌ میلیارد دلاری علیه این شبکه مطرح خواهد کرد. بی‌بی‌سی تنها تائید کرده که نامه را دریافت کرده و «در زمان مناسب» پاسخ خواهد داد، اما همچنان ادعای وجود سوگیری سازمانی را رد کرده است.

بحران اما محدود به مساله ترامپ نیست. طی ماه‌های گذشته بی‌بی‌سی زیر بار موجی از انتقادها قرار داشته است؛ از اعتراضات خیابانی درباره پوشش جنگ غزه تا افت جدی مخاطبان، کاهش پرداخت آبونمان تلویزیونی و افشاگری‌های داخلی درباره نحوه تصمیم‌گیری در اتاق خبر. به این ترتیب، ماجرای نیوزنایت نه‌تنها بر ماجرای پانوراما سایه انداخته، بلکه این برداشت را تقویت می‌کند که چالش بی‌بی‌سی ساختاری‌تر از آن چیزی است که مدیران سابق ادعا می‌کردند.

«سمیر شاه» رئیس هیأت‌مدیره بی‌بی‌سی پیش تر در نامه‌ای رسمی به نمایندگان مجلس عوام بریتانیا بابت آنچه «خطای قضاوت در تدوین» خوانده شده، عذرخواهی کرد.

وی ادعا کرد که پخش مستند پانوراما درباره سخنرانی دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱، حاوی اشتباه حرفه‌ای بوده و نحوه ویرایش سخنان رئیس‌جمهور آمریکا «تصویری نادرست» از لحن واقعی او ارائه داده است. در بیانیه رسمی بی‌بی‌سی همچنین آمده است که این خطا «ناخواسته» بوده و مسئولان مربوطه برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی، بازبینی کامل در فرآیندهای سردبیری را در دستور کار قرار داده‌اند.

دو تن از عالی‌ترین مدیران بی‌بی‌سی، تیم دیوی (مدیرکل) و دبورا ترنس (رئیس بخش خبر) ۱۸ آبان‌ماه ۱۴۰۴ از سمت‌های خود کناره‌گیری کردند. این استعفاها در پی جنجالی صورت گرفت که طی آن بی‌بی‌سی به جانبداری در انعکاس اخبار از جمله دستکاری سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مستند پانوراما متهم شد.

گزارش داخلی که به بیرون درز کرد نشان داد پوشش خبری بی‌بی‌سی در موضوعات کلیدی با کاستی‌ها و جهت‌گیری‌هایی همراه بوده است. کاخ سفید در واکنشی بی‌سابقه، بی‌بی‌سی را یک «ماشین تبلیغاتی» نامید و ترامپ نیز ضمن استقبال از کناره‌گیری مدیران، آن‌ها را «افرادی بسیار ناصادق» توصیف کرد.

هرچند تیم دیوی در دفاع از عملکرد سازمان، بی‌بی‌سی را همچنان «استاندارد طلایی» روزنامه‌نگاری در جهان خواند، اما اذعان کرد که اشتباهاتی رخ داده و او به‌عنوان مدیر باید مسئولیت نهایی را بپذیرد. این رویداد، تکانه‌ای بی‌سابقه برای بی‌بی‌سی بود که به باور ناظران، نه علت اصلی بلکه نشانه‌ای از مجموعه چالش‌های عمیق‌تر و ساختاری است که سال‌هاست این بنگاه رسانه‌ای را گرفتار کرده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
قربانی اصلی جنگ‌افروزی ترامپ کشورهای خلیج فارس هستند
بورس تهران در مسیر صعود؛ ورود 5.8 هزار میلیارد تومان پول حقیقی به بازار
دستگیری زوج قاچاقچی مواد مخدر با 18 کیلو حشیش
دموکرات‌های چپ آمریکا اوکازیو-کورتز را برای انتخابات 2028 آماده می‌کنند
جنگ ایران چگونه اقتصاد اروپا را تحت تأثیر قرار داد؟
زمان پرداخت مطالبات فروشگاه‌های کالابرگ اعلام شد
حبس، جریمه و توقیف در انتظار رانندگان دارای پلاک مخدوش
نوراینفو | چرا با وجود خستگی خوابتان نمی‌برد؟ راهکارهای مؤثر برای خواب راحت
پایان یک پرونده جنجالی؛ حکم قصاص قاتل زن تهرانی تأیید شد
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
نورنما | سقوط یک فروند جنگنده F-35B
درخشش ستاره‌های ایران در لیگ ملت‌های والیبال 2026؛ چند ملی‌پوش در جمع برترین‌ها
3 کشتی اوکراینی در دریای سیاه هدف قرار گرفتند
مواضع وزارت خارجه بر اساس منافع و امنیت ملی است نه خوشایند جناح های سیاسی
انفجار کنترل‌شده در صفه و بهارستان اصفهان تا ساعاتی دیگر
زمان آزمون‌های نهایی هرمزگان تغییر نکرد
ایران دست برتر را در تقابل با ترامپ به دست آورده است
رامین رضاییان در آستانه جدایی از استقلال؛ مخالفت بختیاری‌زاده با بازگشت
سپاه از رهگیری پهپاد MQ-9 بر فراز تنگه هرمز خبر داد
عارف: فرهنگ با بخشنامه اصلاح نمی‌شود
پیش‌بینی هواشناسی تهران؛ رگبار، باد شدید و گرد و خاک در راه است
ایرانی‌ها روزی چند ساعت آنلاین هستند؟
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های تخصصی پزشکی تمدید شد+ جزئیات برگزاری آزمون
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 +جدول قیمت ها
سبدغذایی رایگان برای 262 هزار کودک شارژ شد
انفجار کنترل‌شده در پارچین؛ مردم نگران نباشند
واریز وام 75 میلیونی بازنشستگان کشوری آغاز شد+ نحوه بازپرداخت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
آخرین اخبار تامین اجتماعی در 24 ساعت گذشته؛ امروز دوشنبه 12 مرداد
نورنما | ز کودکی خادم این تبار محترمم
نحوه ثبت سفارش کتاب درسی دانش‌آموزان اعلام شد+جزئیات
مهلت انتخاب واحد دانشگاه علمی کاربردی تمدید شد
تردد زائر اربعین از مرز خوزستان از 1.7 میلیون گذشت
گیلان گرم‌تر می‌شود؛ دما تا پایان هفته بالا می‌رود
خاموشی برق ایلام امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
برگزاری آیین رونمایی از نشان چهلمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی
قدرت‌سازی در بسیج؛ میراث شهید غلامرضا سلیمانی است
بحران انتخاباتی در کلمبیا؛ ادعای دخالت سایبری اسرائیل
قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
گرمای تاریخی در کره جنوبی به ثبت رسید
مرگ تلخ نایب رئیس کراس‌فیت بانوان تهران با نیش مار+جزئیات
جزئیات قتل تکان دهنده دانش‌آموز 11 ساله در مشهد +فیلم بازسازی صحنه جنایت
سرپرست وزارت دفاع: به آمریکا اعتماد نداریم؛ پاسخ هر نقض توافق را می‌دهیم
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
زمان آغاز فاز جدید کالابرگ اعلام شد+ دهک های مشمول
مهاجرانی: ایران با همبستگی ملی از بحران جنگ عبور کرد
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
خبر مهم بانک مرکزی؛ امکان مشاهده و بستن حساب‌های بانکی به‌صورت آنلاین
پشت‌پرده هجوم مهاجران به سئوتا؛ 40 هزار نفر برای ورود به اروپا تلاش کردند
زنگ خطر پیری جمعیت در مازندران؛ نرخ باروری به پایین‌ترین سطح رسید