×
اجتماعی
شناسه خبر : 256779
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/23 ساعت 09:12
فرآیند اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از فردا آغاز می‌شود

فرآیند اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از فردا آغاز می‌شود

یک مقام مسئول از تردد 11.3 میلیون موتورسیکلت فرسوده در سطح کشور خبر داد و گفت که فرآیند اسقاط این موتورها از شنبه آغاز می شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  محمد صادق حاتمی در گفتگوی تلویزیونی اظهار کرد: موتورسیکلت‌های انژکتوری با بیش از شش سال کارکرد و موتورسیکلت‌های برقی با بیش از ۱۵ سال سن؛ فرسوده محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردها، در حال حاضر نزدیک به ۱۴ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد دارند که از این میزان حدود ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه فرسوده یا در مرز فرسودگی هستند.

به گفته‌ی حاتمی، بیشترین تمرکز تردد موتورسیکلت‌ها فرسوده در کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و شیراز است که تنها در تهران حدود سه میلیون موتورسیکلت فرسوده تردد می‌کند.

مدیر ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل سازمان گسترش و نوسازی کشور افزود: این ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار موتورسیکلت فرسوده سالانه حدود سه میلیارد لیتر بنزین مصرف می‌کنند و از نظر آلایندگی، معادل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار خودروی سواری و وانت آلودگی تولید می‌کنند؛ بنابراین اجرای طرح نوسازی در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا نقش چشمگیری دارد.

حاتمی با اشاره به آغاز طرح جدید اسقاط موتورسیکلت گفت: از سال ۱۳۸۴ تاکنون، عملاً فرآیند اسقاط موتورسیکلت اجرا نشده و انباشت فعلی حاصل تولید و واردات بدون خروج از چرخه مصرف است. از ابتدای سال ۱۴۰۴، طراحی سامانه ثبت‌نام و اجرای طرح نوسازی آغاز شده و اکنون مرحله جایگزینی فعال شده است.

وی افزود: بر اساس تفاهم‌نامه با ۱۳ نهاد، مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۴، حدود ۵ هزار موتورسیکلت برقی و ۶۵ هزار موتورسیکلت بنزینی جایگزین شوند. روند اسقاط نیز از ابتدای هفته آینده آغاز خواهد شد.

حاتمی با بیان اینکه در حال حاضر نیز تعدادی از موتورسیکلت‌ها در سامانه ثبت شده و مراحل مربوط به آنها در حال انجام است، افزود: از روز شنبه همه صاحبان موتورسیکلت‌های فرسوده می‌توانند برای ثبت‌نام و اسقاط اقدام کنند.

وی توضیح داد: صاحبان موتورسیکلتی که عمر وسیله آنها کمتر از شش سال است نیز می‌توانند در طرح شرکت کنند، اما مشمول دریافت تسهیلات نخواهند شد. طبق ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و آئین‌نامه اجرایی مصوب سال ۱۴۰۲، اولویت فعلاً با موتورسیکلت‌های دارای بیش از شش سال کارکرد است، به‌ویژه در کلان‌شهرها که تمرکز آلودگی بالاتر است.

مدیر ستاد نوسازی ناوگان درباره تسهیلات این طرح گفت: برای جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی، ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سود با بازپرداخت ۳۶ ماهه در نظر گرفته شده است. همچنین مالکان از یارانه اسقاط به ارزش حدود ۸ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان برخوردار می‌شوند و برای جایگزینی بنزینی با موتورسیکلت‌های برقی نیز ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان یارانه صرفه‌جویی انرژی پرداخت خواهد شد.

حاتمی درباره روند اسقاط توضیح داد: طرح به‌صورت کلید به کلید اجرا می‌شود؛ یعنی راکب پس از تحویل موتورسیکلت فرسوده، بلافاصله موتورسیکلت جدید خود را تحویل می‌گیرد و بدون وسیله نقلیه نمی‌ماند. مراحل پذیرش، صدور گواهی اسقاط و تحویل موتورسیکلت جدید در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

 


نظرات

آخرین اخبار
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
زلزله 4.6ریشتری دامغان را لرزاند
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ
پرونده پل آق‌ قلا پیگیری قضایی می شود
فیفا: فوتبال، فروشی نیست
طلسم چهار ماهه قیمت طلا شکست
جزییات پیش‌نویس خلع سلاح حماس در غزه
تردد بیش از 2.9 میلیون زائر اربعین در مرزهای کشور
4 کشته در واژگونی پژوپارس در جاده دهلران
محرومیت نوه دیکتاتور خونین اوگاندا در مسابقات بوکس
کامبک تیم ساپینتو در مقدماتی لیگ اروپا
تعداد قربانیان زلزله ژاپن به 34 نفر رسید
ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور
توسعه زنجیره صنعت مس شتاب می گیرد
ابداع پانسمان گیاهی هوشمند برای مقابله با عفونت زخم
پاکستان: مذاکرات میان تهران و واشنگتن ادامه دارد
چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟
فرانکو بارزی زنده است؛ میلان به شایعات درباره اسطوره فوتبال ایتالیا پایان داد
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری