×
اجتماعی
شناسه خبر : 256659
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/22 ساعت 09:28
تاکید بر نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی

تاکید بر نظارت بر تاکسی‌های اینترنتی

عضو شورای شهر تهران اعلام کرد تاکسی‌های اینترنتی موظف‌اند به شهرداری هر شهر دسترسی نظارتی بدهند. او با انتقاد از ضعف نظام نظارتی بر کسب‌وکارهای دیجیتال گفت: با وجود رشد سریع این پلتفرم‌ها، سازوکارهای نظارتی هنوز به بلوغ نرسیده و نیازمند تصمیم‌گیری در سطح ملی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: عضو شورای شهر تهران گفت: تاکسی‌های اینترنتی موظف هستند به شهرداری هر شهر دسترسی نظارتی بدهند؛ این کسب‌ و کارهای اینترنتی قائل به این موضوع هستند اما اختلافاتی وجود دارد که باید در کمیته تسهیل کسب و کار بررسی صورت بگیرد.

در سال‌های اخیر کسب‌وکارهای اینترنتی، به‌ویژه تاکسی‌های آنلاین، سهم بزرگی از خدمات شهری را به خود اختصاص داده‌اند، اما رشد سریع آن‌ها با ضعف جدی در حوزه نظارت همراه بوده است. نبود چارچوب‌های مشخص برای کنترل کیفیت خدمات، احراز هویت رانندگان، امنیت اطلاعات کاربران و نحوه پاسخ‌گویی به شکایات، موجب شده تا در مواردی شاهد بروز تخلفات و نارضایتی‌های گسترده باشیم. از سوی دیگر، نهادهای متولی هنوز به توافق واحدی درباره حدود وظایف و اختیارات خود در این زمینه نرسیده‌اند و این پراکندگی، فضای نظارتی را پیچیده‌تر کرده است.

علی‌اصغر قائمی عضو شورای شهر تهران با اشاره به چگونگی نظارت بر کسب‌وکارهای اینترنتی، اظهار کرد: کسب‌وکارهای اینترنتی یک دهه است که در کشور ما پا گرفته‌ است و روز به روز هم در حال توسعه هستند و به بلوغ رسیده‌اند، اما در نقطه مقابل متناسب با آن نظامات نظارتی و تنظیم گری از سمت متصدیان به بلوغ نرسیده‌اند. در همین راستا وظیفه بخش حاکمیت توجه به این موضوع است؛ طبیعی است اختلاف نظرها بین کسب و کارهای اینترنتی و مجازی با متولیان حاکمیتی پیش بیاید که در این راستا یک نهاد سیاست گذار هم باید تعیین تکلیف کند و اختلافات را به صفر برساند.

وی ادامه داد: در کشور ما از قدیم اتحادیه اصناف را داشتیم و مجوزهای کسب و کار از این طریق صادر می‌شد، اما در زمان تاسیس معاونت علمی ریاست جمهوری برخی از کسب و کارهای اینترنتی مثل تاکسی‌های اینترنتی یا موسسات حمل بار اینترنتی مجوز فعالیتشان را از این نهاد گرفتند که یک نهاد بین بخشی محسوب می‌شود و متأسفانه تنظیم گری کامل و جامعی برای آن‌ها تدوین نشده است.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی اواخر سال گذشته به دلیل اختلافات تاکسی‌های اینترنتی با وزارت کشور و شهرداری‌ها یا اختلافات کسب‌وکارهای حمل بار با سازمان راهداری مصوبه‌ای را تصویب کرد و کمیته‌ای ذیل شورای عالی فضای مجازی تشکیل شد تا به دعاوی بخش حاکمیتی و بخش خصوصی بپردازد و حکمیت، کدخدامنشی و رأی صادر کند. هدف از تشکیل این کمیته، ایفای نقش حکمیت میان طرفین اختلاف و رسیدگی به مشکلات کسب‌وکارهای دیجیتال بر اساس قوانین کشور است تا با حداقل چالش‌ها، مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال هموار شود.

وی اضافه کرد: اسم این کمیته تسهیل کسب و کارهای فضای مجازی نام گرفت که زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی است و رییس آن هم رییس مرکز فضای مجازی است. نمایندگان روسای سه قوه و دستگاه‌های مرتبط در این کمیته شرکت می‌کنند و هر ابلاغی در این کمیته برای همه لازم الاجراست. قبلا مصوبه‌ای داشتیم که تاکسی‌های اینترنتی موظف هستند به شهرداری هر شهر دسترسی نظارتی بدهند؛ این کسب‌ و کارها قائل به این موضوع هستند، اما اختلافاتی وجود دارد که باید در کمیته تسهیل کسب و کار بررسی بررسی شود.


نظرات

آخرین اخبار
دفاع علمای ترکمن‌صحرا از ایستادگی ایران علیه کفر
طرح تازه مجلس برای اخذ عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز
سامانه‌های پیامکی رژیم صهیونیستی هک شد
وزارت دفاع: به طور قطع دشمنان تقاص این جنایات تروریستی را پس خواهند داد
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار در نوروز
عراقچی: آمریکایی ها اسرائیل و همراهانش را مسئول وضع اقتصادی خود بدانند
نخست وزیر هلند : هرگونه مأموریت احتمالی در تنگه هرمز ناممکن است
جزئیات آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه کویت
دروغ ترامپ درباره حمله به تأسیسات گازی ایران لو رفت
پوتین: یاد و خاطره لاریجانی در دل‌های ما باقی خواهد ماند
نرخ حق بیمه شخص ثالث برای سال 1405 چقدر است؟
تداوم حملات موشکی به اسرائیل / انتقال صدها صهیونیست مجروح به بیمارستان
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ هشدارهای پلیس راه البرز به رانندگان
چرا گلوگاه استراتژیک هرمز تعیین‌کننده نتیجه جنگ است؟
اولین شکاف میان کنگره و ترامپ بر سر بودجه جنگ با ایران
فیلم واقعی یا هوش مصنوعی ؟
انتقاد عراقچی از سکوت و انفعال ماکرون
عراقچی : شهروندان آمریکایی نتانیاهو را مسئول مالیات هنگفت خود بدانند
واریز حقوق اسفند برای همه بازنشستگان
جزئیات انهدام 2 پهپاد پیشرفته در آسمان تهران و کرج
دستگیری 41 جاسوس در البرز
تحلیل نخبگانی از فرسایش حقوق بین‌الملل توسط آمریکا
دردسرهای گران شدن سوخت برای مردم بلژیک و هلند
ساختمان گمرک بندر انزلی در حمله آمریکا چقدر آسیب دید؟
پیام تسلیت رئیس‌جمهور پاکستان بمناسبت شهادت دکتر لاریجانی
چراغ سبز گمرک به بازرگانان در نوروز / ترخیص 100 درصدی کالاهای اساسی
اعتراف تازه مدیر مستعفی مبارزه با تروریسم آمریکا درباره ایران
زلزله در آنفیلد و جشنواره گل باواریا؛ پازل هشت تیم نهایی اروپا تکمیل شد
سکوتی که هزینه‌اش از جنگ بیشتر است
ترافیک سنگین در چالوس؛ برف و باران در کمین مسافران شمال
چند واحد غیرنظامی کشور در حملات آمریکا آسیب دیدند؟
موج‌ 63 عملیات وعده صادق 4 ادامه دارد/حمله موشکی ایران برای سومین بار به شمال اراضی اشغالی
بیماران خاص در سفر نگران تامین دارو نباشند
زلزله در قاره سبز؛ نبرد غول‌ها در یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا
هشدار درباره احتمال پیک بیماری‌های تنفسی در تعطیلات نوروز
جهش قیمت جهانی نفت همزمان با تجاوز به پارس جنوبی
بارش برف و باران از امروز در کشور
اولتیماتوم دیپلماتیک ایران در سازمان ملل به همسایگان جنوبی
پیشنهاد انصارالله به عربستان و امارات در قبال ایران
چرایی تمرد متحدان آمریکا از ورود به معرکه تنگه هرمز
آسیب به 600 خانه در شهرری در حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
جزئیاتی تازه حملات موشکی همزمان ایران و حزب‌الله به مواضع اسرائیل
پاسخ محکم ایران، کشورهای عربی را مجبور به بستن آسمان خود به روی آمریکا می‌کند
گاردین: حزب الله با وجود فشارها وارد درگیری شدید مرزی با اسرائیل شده است
بدهی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت؛ رشد انفجاری در یک دهه
واکنش مجری بی‌بی‌سی به عقب‌نشینی ترامپ
اجرای حکم قصاص 3 محکوم اغتشاشات به‌دلیل قتل و شهادت عوامل فراجا
ترامپ مدعی شد که اسرائیل دیگر هیچ حمله‌ای به تأسیسات پارس جنوبی ایران نخواهد کرد
هشدار رئیس بانک مرکزی آمریکا درباره آثار تورمی جنگ با ایران
پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز محل زندگی وزیر جنگ و وزیر خارجهٔ آمریکا