×
اجتماعی
شناسه خبر : 256504
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/21 ساعت 13:11
سالانه 50 هزار ایرانی بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند

سالانه 50 هزار ایرانی بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: سالانه بیش از 50 هزار نفر در ایران بر اثر مصرف دخانیات فوت می‌کنند و خسارت اقتصادی ناشی از آن بیش از 50 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه اجرای قانون جامع کنترل دخانیات پس از نزدیک به دو دهه هنوز با چالش‌های جدی روبه‌روست، افزود: اجرای کامل قانون، افزایش مالیات، اصلاح نظام نظارتی و به‌روزرسانی هشدارهای بهداشتی روی بسته‌ها از مهم‌ترین اقداماتی است که باید با جدیت دنبال شود.

ولی‌زاده یادآور شد: قانون جامع کنترل دخانیات در سال ۱۳۸۵ تصویب شد، اما بسیاری از مواد آن تاکنون به‌طور کامل اجرا نشده و برخی مفاد آن نیازمند بازنگری و روزآمدسازی است.

به گفته او، پیش‌نویس اصلاحی این قانون آماده شده و پس از تأیید در ستاد کشوری، برای طی مراحل قانونی به هیأت دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

افزایش مالیات؛ مؤثرترین ابزار بازدارندگی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، افزایش مالیات بر محصولات دخانی را مؤثرترین راهکار برای کاهش مصرف دانست و اظهار کرد: ساختار فعلی مالیات بازدارندگی لازم را ندارد و باید متناسب با نرخ تورم و اهداف سلامت عمومی اصلاح شود.

ولی‌زاده با اشاره به ممنوعیت فروش محصولات دخانی به افراد زیر ۱۸ سال گفت: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، این تخلف جرم غیرقابل گذشت محسوب می‌شود. او از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست با تشکیل تیم‌های نظارتی استانی، این موضوع را با جدیت پیگیری کنند.

کنترل تبلیغات و فروش غیرقانونی

وی با اشاره به گسترش فروش اینترنتی و تبلیغات پنهان سیگار گفت: فروش اینترنتی و استفاده از دستگاه‌های خودکار فروش سیگار کاملاً غیرقانونی است و باید جمع‌آوری شود.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات افزود: بسته‌بندی ساده و هشدارهای تصویری جدید بر روی محصولات دخانی از جمله سیاست‌های مؤثر جهانی است که اجرای آن در کشور در دستور کار قرار دارد.

ولی‌زاده از راه‌اندازی «نظام ملی مراقبت و پایش کنترل دخانیات» خبر داد و گفت: در این نظام، اطلاعات مربوط به شیوع مصرف، تخلفات و اثر سیاست‌ها از سامانه‌های مختلف وزارت بهداشت گردآوری می‌شود تا تصمیم‌سازی‌ها بر پایه داده‌های دقیق و علمی انجام شود.

وی از اجرای دو طرح ملی درباره الگوی مصرف دخانیات در جمعیت‌های بالای ۱۵ سال خبر داد و گفت: نتایج این مطالعات می‌تواند در طراحی سیاست‌ها و مداخلات مؤثر برای پیشگیری و ترک مصرف نقش مهمی ایفا کند.

ولی‌زاده اظهار داشت: فروش دخانیات به کودکان، تبلیغ محصولات نوپدید مانند ویپ در تابلوهای دیجیتال و عرضه سیگار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای از تخلفات جدی است که باید با آن به‌صورت قاطع برخورد شود.

وی افزود: در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴، بیش از ۴۰۰ هزار بازدید از مراکز فروش انجام شده و حدود ۸۴ هزار مورد تبلیغ و عرضه غیرمجاز شناسایی شده است.

به گفته رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، مبالغ جرایم نقدی مرتبط با تبلیغات و فروش غیرقانونی در مواد ۱۰، ۱۱، ۱۳ و ۱۶ قانون جامع بازنگری شده و در برخی موارد تا ۲۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

ولی‌زاده بر ضرورت ادغام کامل برنامه کنترل دخانیات در شبکه بهداشت کشور تأکید کرد و گفت: بدون نگاه جامع شبکه‌ای و همکاری دفاتر مختلف معاونت بهداشت از جمله آموزش سلامت، سلامت روان و بیماری‌های غیرواگیر، دستیابی به اهداف این برنامه ممکن نخواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟