×
اجتماعی
شناسه خبر : 256483
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/21 ساعت 11:37
شهرِ بی‌مهار، جوانِ بی‌قرار، مرگِ بی‌صدا

نورنیوز بررسی می‌کند،

شهرِ بی‌مهار، جوانِ بی‌قرار، مرگِ بی‌صدا

گزارش جدید پلیس راهور تهران نشان می‌دهد جوانان 20 تا 30 ساله بیشترین قربانیان تصادفات مرگبار آبان بوده‌اند؛ سرعت، هیجان و بی‌توجهی به قانون، قاتلان پنهان این ماه.

نورنیوز-گروه اجتماعی: آبان امسال در خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران، ماهی پرحادثه و تلخ بود؛ آماری که پلیس راهور منتشر کرده، چهره‌ای نگران‌کننده از بی‌احتیاطی و قانون‌گریزی در میان نسل جوان پایتخت را آشکار می‌کند. طبق این گزارش، افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله با سهم ۳۵ درصدی، بیشترین قربانیان تصادفات مرگبار شهری تهران در آبان بودند؛ گروهی که درگیر شور جوانی، هیجان لحظه‌ای و بی‌توجهی به هشدارهای جاده‌ای‌اند.
در میان وسایل نقلیه، خودروسواران با ۴۷ درصد و موتورسواران با ۲۶ درصد بیشترین تلفات را داشته‌اند. ۲۷ درصد دیگر نیز عابران پیاده هستند؛ کسانی که قربانی خطاهای رانندگان و ضعف زیرساخت‌های ایمنی می‌شوند. این آمار نشان می‌دهد که خطر، نه‌تنها پشت فرمان، بلکه حتی در پیاده‌روها هم کمین کرده است.
اما نکته هشداردهنده دیگر در گزارش، محل وقوع ۷۹ درصد تصادفات در بزرگراه‌ها است؛ جایی که سرعت بالا، بی‌احتیاطی و لایی‌کشی به‌سادگی جان انسان‌ها را می‌گیرد. بزرگراه‌هایی که باید نماد تسهیل حرکت باشند، در عمل به صحنه‌های تکرار مرگ بدل شده‌اند.
در توزیع سنی قربانیان، پس از گروه ۲۰ تا ۳۰ سال، افراد ۴۰ تا ۵۰ ساله با ۲۴ درصد و بالای ۵۰ سال با ۱۷ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. این یعنی تقریباً نیمی از جان‌باختگان زیر ۴۰ سال هستند؛ نشانه‌ای از بحران فرهنگی و آموزشی در رانندگی شهری.
از نظر زمانی نیز، بیشترین تصادفات مرگبار بین ساعت ۱۴ تا ۲۲ رخ داده است؛ زمانی که حجم ترافیک، خستگی ذهنی رانندگان و شتاب در بازگشت به خانه، ترکیبی خطرناک می‌سازد. با این حال، ۲۴ درصد تصادفات بین ساعت ۲۲ تا ۶ صبح اتفاق افتاده؛ ساعاتی که سرعت زیاد، خواب‌آلودگی و مصرف مواد محرک و الکل نقش اصلی را دارند.
پلیس راهور در تحلیل خود تأکید دارد که عامل اصلی تصادفات، سرعت غیرمجاز و بی‌توجهی به احتیاط بوده است. این تخلفات اغلب از سوی رانندگان جوان صورت گرفته؛ کسانی که هنوز به درک عمیق خطر نرسیده‌اند و گمان می‌کنند مهارت شخصی می‌تواند جایگزین رعایت قانون شود.
علت تکرار چنین فجایعی را باید در چند سطح جست‌وجو کرد: نخست، فقدان آموزش مؤثر رانندگی و فرهنگ ترافیکی در مدارس و دانشگاه‌ها؛ دوم، نبود نظارت مؤثر و بازدارندگی در اجرای قوانین؛ و سوم، بی‌توجهی به وضعیت روحی و روانی رانندگان جوان. بسیاری از آنان در شرایط استرس، رقابت، یا هیجان‌های زودگذر به رانندگی پرخطر رو می‌آورند. با توجه به سهم بالای تصادفات در ساعات پایانی شب، پلیس پیشنهاد داده است که افزایش گشت‌های کنترل سرعت، محدودیت‌های هوشمند و برخورد با رفتارهای پرخطر در دستور کار قرار گیرد. اما فراتر از اقدامات پلیسی، باید به بازسازی فرهنگ احترام به جان دیگران در جاده‌ها اندیشید؛ فرهنگی که در ازدحام سرعت و بوق و سبقت، گم شده است.
تهران، این کلان‌شهر بی‌خواب، در آبان شاهد ده‌ها قربانی جوان بود؛ قربانیانی که می‌توانستند زنده بمانند اگر تنها چند ثانیه زودتر ترمز می‌زدند یا چند کیلومتر کندتر می‌راندند.
 


نظرات

آخرین اخبار
بازگشت آتاری به سینما؛ 10 بازی خاطره‌انگیز فیلم می‌شوند
پویش اربعینی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد؛ 21 هزار زندانی چشم‌انتظار کمک خیرین
قرعه‌کشی ایران خودرو انجام شد؛ شانس برنده شدن متقاضیان در مرداد 1405 چقدر است؟
قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 10 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
فشارها علیه رئیس فیفا بالا گرفت؛ نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفای اینفانتینو شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 11 مرداد
سرقت عجیب در بیمارستان تهران؛ بیمار دستگاه چشم‌پزشکی را دزدید!
ایران جایگزین پاکستان در تجارت افغانستان شد
جدول پخش مسابقات ورزشی امروز شنبه 10 مرداد 1405
قالیباف: اولویت دوره سوم انقلاب، ساختن ایران قوی است
پیش بینی وضعیت آب و هوا قم فردا یکشنبه 11 مرداد
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه؛ بازار هفته آینده تحت تأثیر اخبار سیاسی
خدمات ویژه شهرداری تهران برای اربعین؛ انتقال رایگان زائران به مرز مهران
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-کرج و مسیرهای اربعینی
برنامه قطعی برق همدان امروز شنبه 10 مرداد
تعویق ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405
آتشی زیر خاکستر؛ وقتی فسفر زبان به افشاگری گشود
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا یکشنبه 11
جدیدترین قیمت ایران خودرو امروز 10 مرداد؛ از پژو 207 تا تارا و دنا
برنامه قطعی برق کردستان امروز شنبه 10 مرداد
قاتل غزاله در چند قدمی چوبه دار؛ زن سنندجی قربانی خواستگار خشن شد
هشدار ترامپ درباره بحران مهاجرت؛ آمریکا در مسیر اسپانیا قرار می‌گیرد؟
قیمت طلای جهانی ؛ بازار جهانی طلا از روند نزولی خارج شد
طارمی از لیست لیگ قهرمانان اروپا خط خورد؛ تصمیم جنجالی سرمربی المپیاکوس
قیمت دینار عراق امروز شنبه 10 مرداد 1405 اعلام شد
خوابی که قاتل جوان شیرازی را از چوبه دار پایین کشید؛ بخشش غیرمنتظره یک مادر
بازنویسی معادله میدان
قیمت خودرو امروز 10 مرداد 1405؛ شاهین ارزان شد، 207 و چانگان گران شدند
شتاب توسعه انرژی خورشیدی و بادی؛ ایران در مسیر 30 هزار مگاوات برق پاک
انتشار کلید آزمون ارتقای دستیاران پزشکی؛ نحوه ثبت اعتراض داوطلبان
توافق دریایی عربستان و مقاومت حوثی‌ها
قدرت، اقتصاد و آینده ایران
الگوی وحدت‌آفرین در ادراک سیاست خارجی
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های البرز؛ آزادراه کرج - تهران قفل شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 10 مرداد 1405+ وضعیت استانها
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون