×
اقتصادی
شناسه خبر : 256450
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/21 ساعت 09:50
آخزین جزییات پرداخت «کالابرگ» /دهک های مشمول

آخزین جزییات پرداخت «کالابرگ» /دهک های مشمول

اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در دولت چهاردهم از 11 اسفندماه 1403 آغاز شد و تاکنون چهار مرحله از این طرح به خانوارهای دهک یک تا هفت درآمدی پرداخت شده است. طبق این طرح، به سه دهک اول به ازای هر نفر 500 هزار تومان و به باقی دهک‌ها 350 هزار تومان اعتبار تعلق می‌گیرد تا برای خرید 11 قلم کالای اساسی، شامل لبنیات، پروتئین و خواربار، استفاده شود.

نورنیوز- گروه اقتصادی: تاکنون طی چهار مرحله، کالابرگ الکترونیک به خانوارهای مشمول طرح پرداخت شده، اما از مهرماه به دلیل تورم بالا و فشار تحریم‌ها، زمزمه‌هایی درباره تغییر در شیوه پرداخت کالابرگ و اجرای این طرح صورت گرفته است؛ به گونه‌ای که ماه گذشته، احمد میدری- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه گفته است: روش جدید در حال بررسی و تبادل نظر بین دولت و مجلس است و هنوز نهایی نشده است. یک پیشنهاد این است که قیمت کالاها ثابت بماند اما هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده و در زمان مقرر اعلام خواهد شد. در زمینه ثابت نگه‌داشتن قیمت کالاهای اساسی در روند ارائه کالابرگ الکترونیکی باید بتوانیم در یک فاصله دوماهه پیش از ارائه کالابرگ‌ها، اجناس را خریداری کنیم تا با قیمت ثابت به دست مصرف‌کنندگان برسانیم.

علاوه بر این نیز، فاطمه مهاجرانی- سخنگوی دولت در مهرماه به خبرنگاران گفت: ارائه کالابرگ به شیوه فعلی، یکی از راه‌هایی است که در حال ادامه پیدا کردن است، ولی با توجه به نکته‌ای که مقام معظم رهبری هم تذکر فرمودند که افزایش قیمت‌ها فشاری را بر زندگی مردم وارد نکند، موضوع در دولت در حال بررسی است. البته ساختار تشکیلات دولت به دنبال کنترل قیمت‌هاست. اما به هر حال فشار تحریم‌ها باعث شده تورم بالای حدود سی و چند درصدی را شاهد باشیم و این موضوع را انکار نمی‌کنیم و کاملاً می‌پذیریم و دولت هم به دنبال این است تا با ستاد تنظیم بازار، همراهی با اصناف و تامین به موقع ارز برای وارد کنندگان و واردات به موقع، جلوی فشار بر سفره مردم را بگیرد.

سخنگوی دولت همچنین در این رابطه، در پاسخ به این سوال که احتمال تغییر در شیوه پرداخت کالابرگ وجود دارد؟، گفت: در دولت در حال بررسی است که آیا این شیوه می‌تواند محقق شود و عوارض آن چیست؟ زیرا در ایام دهه ۶۰ و طی ۸ سال دفاع مقدس، تجربه گونه‌ای از کالا برگ را داشتیم و این مدل‌ها در حال بررسی است و هر آن چیزی که مقدور و پایدار باشد- زیرا برخی اوقات ممکن است شیوه‌هایی مطرح شود که امکان تداوم نداشته باشد- با این شاخصه‌ها در حال بررسی است.

در همین زمینه نیز شهباز حسن‌پور- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره تغییرات در پرداخت کالابرگ الکترونیک، گفت: اخیرا مجلس در راستای انجام وظایف نظارتی‌اش، جلسه‌ای با حضور پورمحمدی- رئیس سازمان برنامه و بودجه، نوری وزیر جهاد کشاورزی و میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پرداخت کالابرگ الکترونیک برگزار کرد که براساس جمع‌بندی صورت گرفته، مقرر شد کالاهای توزیع شده از طریق کالابرگ براساس ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بوده و مبنای محاسبه قیمت این کالاها بر مبنای ارز آزاد نباشد، لذا باید این کالاها با قیمت ثابت در اختیار مردم قرار گیرد به‌گونه‌ای که حتی یک سال بعد نیز مردم همان کالا را با قیمت امروز دریافت کنند.

نماینده کرمان در مجلس یادآور شد: در دولت آقای رئیسی نیز توافقی درخصوص کالابرگ صورت گرفته بود تا کالاها به نرخ شهریور ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار گیرد که به هر دلیلی این کار انجام نشد؛ اکنون با هماهنگی و انسجام خوبی میان دولت و مجلس، این تفاهم حاصل شده که کالاها از طریق کالابرگ با قیمت ثابت عرضه شود تا ثبات ایجاد شود. مجلس شورای اسلامی از هر پیشنهاد دولت برای تثبیت وضعیت بازار و کاهش قیمت‌ها، استقبال کرده و همراهی و همکاری خواهد کرد.

در نهایت اما، پس از کشمکش‌ها و رایزنی فراوان میان مجلس و دولت برای برنامه‌ریزی در نحوه پرداخت کالابرگ، چند روز گذشته، سخنگوی دولت با اشاره به اینکه سالهاست شاهد تورم دو رقمی هستیم اما تورم مهر و آبان امسال به‌نسبت بالاتر بود، اعلام کرده که منابع مرحله پنجم کالابرگ الکترونیک تامین و کالابرگ به هفت دهک پرداخت خواهد شد.


ایسنا
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
روسیه آماده میانجیگری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ بارش برف و باران در 3 استان
توانایی و تبیین
گفت‌وگو در چالش انسداد
ترامپ حق دارد تعجب کند
گوترش: اسرائیل حقوق بشر فلسطینیان را نقض می‌کند
بررسی آخرین تحولات منطقه در تماس وزرای خارجه ایران و امارات
تصویب تحریم‌های جدید روسیه بدون توجه به مخالفت مجارستان
ایران و تحولات پیرامونی در آسیای مرکزی و قفقاز
ارجاع پرونده خداداد عزیزی و خلیل‌زاده به کمیته انضباطی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 5 اسفند 1404+ جدول
ترس از فردای جنگ؛ چرا ژنرال‌های آمریکا جلوی ترامپ ایستادند؟
سیاست نامه | ظهور نوع جدیدی از سیاست ورزی؛سیاست دیجیتالی
دیدار آمریکا با روسیه و چین درباره معاهده هسته‌ای جدید
رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره تحولات منطقه
فصل چهارم: «شنبه آرام؟»، زندگی‌نامهٔ شهید «دکتر محسن فخری‌زاده» از زبان همسر شهید
سندی ماندگار برای حکمرانی اخلاقی و عدالت محور
درخواست رئیس‌جمهور اوکراین بر ادامه حمایت آمریکا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 5 اسفند 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزسه شنبه 5 اسفند 1404 + وضعیت استان‌ها
ترامپ: من درباره ایران تصمیم می‌گیرم و ترجیح می‌دهم توافق شود
پهپادها برای جلوگیری از سرقت اموال به کمک پلیس می‌آیند
ممنوعیت ساخت سلاح ارواح در آمریکا
بهترین شوینده‌های پوست کدامند؟
سرفه‌های آلرژیک و عفونی نشانه چه بیماری‌هایی هستند؟
تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر اضطراب نوجوانان
با این راهکار ساده از خطر ابتلا به آلزایمر رها شوید
کمبود چه غذایی به حافظه آسیب می‌زند؟
محرومیت بازیکن جنجالی بنفیکا
پاریس: خواستار ممنوعیت تردد دریایی روسیه هستیم
وزیر خارجه اسپانیا: صحبت از وقوع جنگ جهانی سوم اغراق آمیز است
واکنش شورای همکاری فارس به مواضع عراق در مورد مرز با کویت
نخست‌وزیر انتاریو: ترامپ به‌تنهایی جهان را به آشوب کشانده است
درآمد چند صد میلیون دلاری قزاقستان از مالیات گوگل
انصارالله به‌دنبال افزایش سطح آمادگی برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا
هشدار درباره تشدید بحران بهداشتی و انسانی در غزه
درخواست روسیه از آمریکا: از اقدام نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران صرفنظر کن
کدام معاون رئیس جمهور خواهد شد؛ «روبیو یا ونس؟»
نیروهای عملیاتی هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند
درخواست زلنسکی از ترامپ؛ در کنار ما بمان!
به‌تعویق افتادن سفر روبیو به اراضی اشغالی
شکست اروپا در رابطه با تحریم‌های جدید ضدروسی
واکنش فرمانداری تهران به حواشی رد صلاحیت برخی داوطلبان انتخابات شوراها
جزئیات تازه از فساد 17 همتی سلاطین سکه و خودرو
شایعه بازداشت دانشجویان بوعلی‌سینا تکذیب شد
دلیل ارسال پیامک عجیب مشخص شد
امضای سند همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان
بازگشایی همه موزه‌ها در نوروز
ادعای ترامپ: روسای جمهور تاثیر گذار هدف خشونت قرار می‌گیرند
سقوط بالگرد نظامی در پرو با 15 کشته