×
بین الملل
شناسه خبر : 256375
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/20 ساعت 18:26
اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا

بلومبرگ:

اعلان جنگ ترامپ علیه دستگاه قضایی آمریکا

وزارت دادگستری تحت رهبری دولت ترامپ با موضعی خصمانه علیه قضات و نهادهای قضایی وارد «جنگی سیاسی» شده است؛ روندی که می‌تواند ستون‌های تفکیک قوا در آمریکا را متزلزل کند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  رسانه آمریکایی در مطلبی به افزایش بی‌سابقه تنش میان وزارت دادگستری آمریکا و دستگاه قضایی در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» پرداخته است.

پایگاه خبری «بلومبرگ» این گزارش را با اشاره به سخنان «تاد بلانش» معاون دادستان کل آمریکا آغاز کرده که مأموریت وزارتخانه متبوع خود را «جنگ» توصیف کرده است؛ نه جنگ با تروریسم یا کارتل‌های مواد مخدر، بلکه جنگ علیه نهاد قضایی. بلومبرگ می‌نویسد اظهارات او نشان می‌دهد وزارت دادگستری در دولت ترامپ تا چه اندازه تعریف دشمن خود را تغییر داده است.

بر اساس این گزارش، بلانش در سخنرانی خود گفته است این وزارتخانه به وکلایی نیاز دارد که «تشنگی و اشتیاق» مبارزه داشته باشند و افزوده است: «این یک جنگ است و برای پیروزی باید به مبارزه ادامه دهیم.» او با انتقاد از اختیارات قضات برای توقف تصمیمات اجرایی، این موضوع را «فاجعه‌بار» توصیف کرد. بلومبرگ می‌نویسد این اظهارات بازتابی از الگوی گسترده‌تر دشمنی دولت ترامپ با قوه قضاییه است که به دلیل صدور احکام مغایر با سیاست‌های دولت، بارها از سوی ترامپ و متحدانش مورد حمله لفظی قرار گرفته است.

در این گزارش یادآوری می‌شود که خود ترامپ پیش‌تر «جیمز بوسبرگ» قاضی دادگاه منطقه‌ای آمریکا را به‌دلیل مسدود کردن طرحی برای اخراج شبانه مهاجران بدون رعایت روند قانونی، «قاضی دیوانه چپ‌گرا و آشوبگر» نامیده بود. بلومبرگ اضافه می‌کند برخی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه حتی علیه قضاتی که احکامشان را نمی‌پسندند، طرح استیضاح ارائه کرده‌اند؛ اقدامی که نشانه‌ای از نابودی احترام دیرینه به استقلال قوه قضاییه است.

بلومبرگ خاطرنشان می‌کند که در نظام قانون اساسی آمریکا، قوه قضاییه شاخه‌ای هم‌تراز با ۲ قوه دیگر است و از قرن ۱۸ تا کنون وظیفه تفسیر قانون را برعهده دارد. با این حال، وزارت دادگستری تحت مدیریت بلانش و «پم باندی» دادستان کل، موضعی خصمانه اتخاذ کرده و «جنگی علیه قضات» را در قالب اقداماتی هماهنگ در چند جبهه دنبال می‌کند.

در بخشی از این گزارش آمده است که در دادگاه‌های مهاجرت که زیرمجموعه وزارت دادگستری هستند، دولت ترامپ ده‌ها قاضی منصوب دولت‌های پیشین را برکنار کرده و قضات جدیدی جایگزین آنان کرده است. از ماه فوریه تاکنون ۷۰ قاضی مهاجرت برکنار شده‌اند و در مجموع ۱۲۵ قاضی از ۷۰۰ قاضی این دادگاه‌ها به دلایل مختلفی چون اخراج، بازنشستگی یا استعفا از سمت خود کنار رفته‌اند. بلومبرگ این تغییرات را تلاشی برای «چیدمان قضات وفادار» و جلوگیری از صدور احکام مخالف تعبیر می‌کند.

بلومبرگ همچنین می‌نویسد این ذهنیت «ما در برابر آنها» به تصمیمات قضایی وزارت دادگستری نیز سرایت کرده است. این وزارتخانه به دستور ترامپ علیه افرادی چون «جیمز کومی» رئیس سابق اف‌بی‌آی و «لتیشیا جیمز» دادستان کل نیویورک پرونده‌هایی با پشتوانه حقوقی ضعیف تشکیل داده است. همچنین، دفتر دادستانی آمریکا در میامی جذب دادستان‌هایی را برای پروژه‌ای موسوم به «نظارت بر دادستان ویژه» آغاز کرده است؛ طرحی که به‌گفته بلومبرگ، هدف آن تحقیق درباره مخالفان سیاسی تلقی می‌شود.

بر اساس یافته‌های بلومبرگ، ترامپ خواستار تحقیق فوری درباره آن دسته از مقام‌های وزارت دادگستری شده که پرونده‌های کیفری علیه او را در موضوع اسناد محرمانه دولتی و مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ پیگیری کرده‌اند. او نام‌هایی مانند «مریک گارلند» دادستان کل سابق، «لیزا موناکو» معاون دادستان کل و «جک اسمیت» بازپرس ویژه را به‌عنوان اهداف این تحقیقات مطرح کرده است. بلومبرگ می‌نویسد این اقدام انحرافی آشکار از هنجارهای ایجاد شده پس از رسوایی «واترگیت» است، هنجارهایی که جدایی سیاست از عدالت را تضمین می‌کردند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که برخی تحقیقات به دادگاه‌هایی هدایت می‌شوند که قضات نزدیک به ترامپ در آنها حضور دارند، از جمله «آیلین کنن» در ایالت فلوریدا که پیش‌تر در پرونده اسناد مارالاگو به سود ترامپ رأی داده بود. بلومبرگ این روند را نوعی «انتخاب قاضی» به‌نفع دولت توصیف می‌کند که استقلال قوه قضاییه را تهدید می‌کند.

بلومبرگ در پایان هشدار می‌دهد که تشدید این رویارویی با دستگاه قضایی یکی از جدی‌ترین تهدیدها علیه نظام تفکیک قوا در ایالات متحده است. تصویرسازی از قضات به‌عنوان دشمنان سیاسی، اعتماد عمومی به نظام قضایی را تضعیف می‌کند. به‌نوشته این رسانه، اعلام «جنگ» از سوی معاون دادستان کل شاید صادقانه‌ترین توصیف از وضعیت فعلی وزارت دادگستری در دولت ترامپ باشد؛ اما در عین حال نشانه‌ای نگران‌کننده از سیاسی شدن کامل این وزارتخانه و تهدیدی مستقیم علیه استقلال ساختار قانون اساسی آمریکا است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
افزایش تعداد یوزهای ایران
فرصت دوباره پلیس به نوجوانان شیرازی
آخرین اخبار از درگیری‌های لردگان؛ 2 نفر شهید و 30 نفر مجروح شدند
استاندار: در تهران کشته نداشتیم
ترامپ: من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
نورنما | ویدیوئی دیدنی از عکاسی حیات وحش
وقوع زلزله مهیب در فیلیپین
وزیر فرهنگ: ایران سرزمین سوژه برای مستندنگاری است
پیشنهاد پزشکیان برای ایجاد سرعت در اجرای پروژه‌ها
قیمت داروی «سیستاگون» به نرخ قبل بازگشت
صفحه اینستاگرام یک بلاگر بسته شد
توقیف نفتکش مارینرای ونزوئلا توسط آمریکا
باقری: مردمی‌ترین مواجهه با اعتراضات را در دولت پزشکیان می‌بینیم
آخرین اخبار از بازار طلا و سکه؛ ریزش شدید سکه امامی
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور
ناتو: گرینلند آماده استقرار نیروهای نظامی آمریکایی است
سید عمار حکیم: هیچ حاکمیتی بدون تسلط بر حریم هوایی خود تکمیل نمی‌شود
پایان بازی بدون گل تیم ملی فوتبال امید ایران- کره جنوبی
اختصاص 2٫7 میلیارد دلار برای غنی‌سازی اورانیوم در آمریکا
ادعای ترامپ درباره تحویل نفت ونزوئلا به آمریکا، قیمت طلای سیاه را کاهش داد
پایان مهلت ادغام نیروهای قسد در ارتش سوریه
آیا اتاق مشترک، پیش‌درآمد جنگ بعدی است؟
لیدرهای اغتشاشات در زنجان دستگیر شدند
بولتون: ترامپ درکی از اوضاع ونزوئلا ندارد
آغاز فروش فوری خودرو اطلس به صورت قرعه کشی +جدول
گیلان گرم می‌شود
خروج یکی از بزرگترین بانک‌‌های پاکستان از افغانستان
وزیر ورزش: با توئیت مردم‌دار نمی‌شوید/تختی زندگی اش را وقف مردم کرده بود
موارد احتکاری را به 30110 اطلاع دهید
تختی اخلاص داشت و کشتی را برای خودش سکو نکرد
هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی؛ خروج 30 هزار پزشک از چرخه طبابت
پادکست | شیوع آنفلونزا در ایران و روش های مراقبت از خود و دیگران
مهاجرانی: دولت بسته حمایتی 700 همتی برای تولیدکنندگان تصویب کرد
کشف سه انبار بزرگ احتکار روغن در تهران
وزیر خارجه عمان به زودی به تهران سفر می‌کند
رئیس قوه قضاییه: اعتراض بازاریان مخالفت با نظام نیست
مهدی شفیعی معاون هنری وزارت ارشاد شد
هیچ حادثه‌ای در خوابگاه نرگس تربیت مدرس رخ نداده است
جیش الظلم مسئولیت ترور شهید حقیقت در ایرانشهر را پذیرفت
جولیانی: ایران پهلوی را نمی‌خواهد
عراقچی: فعلاً شرایط برای گفت‌وگو با آمریکا فراهم نیست
تحویل 70 هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال
رئیس سازمان برنامه و بودجه:منابع کالابرگ تا شب عید تأمین شد
ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات شتاب گرفت
گرینلند؛ آزمون فروپاشی اقتدار اروپا
افت 70 درصدی فروش هفتگی سینما
جهش چهاربرابری نهاده‌های دامی، عامل گرانی مرغ
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 17 دی 1404+ جدول
توضیحات وزیر بهداشت درباره حوادث بیمارستان‌های سینا و ایلام
معاون ارزی بانک مرکزی استعفا کرد