×
سیاسی
شناسه خبر : 256356
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/20 ساعت 18:23
قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند

قالیباف: ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی،گفت: دولت یک ماه فرصت دارد طبق گزارش‌های مطرح شده در بررسی اجرای سال نخست برنامه هفتم توسعه، بودجه 1405 را اول دی ماه و منطبق با جمع بندی‌ها براساس برنامه هفتم توسعه و پیشرفت به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی:   محمدباقرقالیباف در جلسه علنی نوبت عصر امروز سه‌شنبه (۲۰ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد احکام قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، پس از سخنان رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، وزرای دولت و برخی از نمایندگان در جمع بندی جلسه ۲ روزه مجلس،گفت: امروز تنها سند بالا دستی و میثاق ملی کشور، برنامه هفتم توسعه است. چرا که سال ۱۴۰۴ پایان اجرای سند ۲۰ ساله است و برنامه هفتم تنها سند برای کشور محسوب می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سند برنامه هفتم، مسئله محور تنظیم شده است، یادآور شد: نخبگان در اقشار مختلف در تدوین این سند دخیل بودند و دولت و مجلس با همکاری خوبی این کار را انجام دادند. حتی آقای پزشکیان رئیس جمهور محترم در زمان تدوین برنامه هفتم، مسوول کمیته حوزه سلامت بودند. در زمان انتخابات هم آقای رئیس جمهور به همه مردم قول دادند که برنامه ایشان همین برنامه هفتم توسعه است.

وی با تاکید بر اینکه برنامه مجلس شورای اسلامی هم نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه است، گفت: این موضوع اتفاق مبارکی است و امروز همه مسوولان کشور در سطوح مختلف با هماهنگی و همدلی، متعهد به اجرای این برنامه هستند و بسیاری از نخبگان و اندیشکده‌ها، تاکید دارند که برنامه هفتم نسبت به ۶ برنامه گذشته، دقیق ترین و قابل اجراترین برنامه‌ای بوده که تاکنون تنظیم شده است.

قالیباف با بیان اینکه برای نخستین بار نسبت به ادوار ۶ برنامه گذشته، مجلس شورای اسلامی نظارت پسینی را به پیشینی تبدیل کرده است، یادآور شد: چرا که پیش از این ۶ سال از برنامه می‌گذشت و زمانی که خروجی آن را بررسی می‌کردیم، بی فایده بود. اما امروز بعد از گذشت یکسال از اجرای برنامه ، مسائل را نقد و بررسی می‌کنیم و مکلف شده ایم که بلافاصله جمع بندی این گزارش‌ها را به دولت منتقل کند و دولت یک ماه فرصت دارد که در اول دی ماه که قرار است بودجه ۱۴۰۵ را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند، منطبق با این جمع بندی، بودجه سال آینده را ارائه دهد.

برای نسل آینده و کمک به مظلومان باید خروجی درستی تحویل دهیم

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه جمع حاضر از بنده تا رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان، نباید در موضع اپوزیسیون صحبت کنیم، گفت: همه زیر یک سقف نشسته‌ایم و حل مشکلات نیز بر عهده ماست و باید بر چگونگی انجام کار متمرکز شویم. اگر عدالتخواه و به فکر مستضعفان و ایران هستیم و می خواهیم به داد محرومان برسیم و ایران سرفراز و قوی داشته باشیم و به نسل آینده ظلم نکنیم، باید خروجی درستی تحویل دهیم.

قالیباف با بیان اینکه هر فعالیت خارج از برنامه هفتم توسعه از طرف مجلس یا دولت به معنای بی وفایی به انجام کار است، تصریح کرد: حتی بخش خصوصی و نخبگان جامعه باید بر این اساس حرکت کنند چرا که برنامه هفتم میثاق ملی همه ماست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات موجود برای اجرای برنامه هفتم، یادآور شد: ناترازی های موجود از جمله ناترازی آب را شاهدیم که تولید آن دست ما نبوده و نعمت الهی است اما مصرف آن در دست ماست و در برنامه هفتم برای مصرف آب تعیین تکلیف شده است. از طرفی فقط ۳ درصد بارش نسبت به سال های گذشته انجام شده است.

ناترازی در انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند

قالیباف با بیان اینکه دارایی های موجود را به بدترین شکل استفاده می‌کنیم، گفت: در حالی که مجلس و دولت باید به ناترازی بودجه توجه کنند. ناکارآمدی فرایندی و ساختاری و فقدان بهره وری در نظام اداری در حوزه ناترازی انرژی، صندوق های بازنشستگی و امنیت غذایی غوغا می‌کند.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه کمبود منابع تنها ۲۳ درصد است اما ضعف کارکردی و عدم بهره وری هم وجود دارد، یادآور شد: در حوزه عدم بهره وری و نظام آموزشی و فرهنگی و در حوزه مربوط به معیشت و سلامت چالش هایی داریم. البته در برنامه هفتم این موضوعات جامع دیده شدند. حتی از ۱۰ موضوع اولویت دار می‌توان ۳ یا ۴ موضوع را انتخاب کرد.

وی با اشاره به تورم و شاخص های قیمت مصرف کننده از گذشته تا کنون، گفت: شاخص قیمت مصرف کننده در برنامه پنجم، ۲.۷ برابر و در برنامه ششم ۷.۸ برابر برای مصرف کننده شده است. این میزان در مهرماه سال ۱۴۰۴ نسبت به برنامه ششم ۱۳.۷ برابر شده است. اگر قصد داریم همین مسیر غلط گذشته را ادامه دهیم، با مشکل جدی مواجه می شویم. در حالی که باید محکم بایستیم و تصمیمات شجاعانه و مدبرانه بگیریم حتی اگر این تصمیمات تلخ باشد.

افزایش نقدینگی نگران کننده است

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۹، حجم نقدینگی کشور ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: اما امسال این رقم به بیش از ۱۱ هزار همت رسیده است که با این روند، اگر تا پایان برنامه جلو برویم، وضعیتی بسیار نگران‌کننده خواهیم داشت.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه باید دقیقاً منطبق با برنامه هفتم حرکت کنیم و اصلاحات را عملیاتی سازیم، تصریح کرد: در حال حاضر، ۱۹.۵ درصد نفت و گاز دنیا در اختیار ماست، اما با این وجود، دچار قطع گاز هستیم. اگر با همین روال پیش برویم، در پایان برنامه مجبور خواهیم شد ۱۶ میلیارد دلار فرآورده نفتی وارد کنیم و بیش از ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار هم صرف واردات کالاهای اساسی خواهد شد که این مسیر درستی نیست.

نباید اشتباهات گذشته تکرار شوند که برنامه هفتم به این موضوع توجه کرده است

قالیباف با اشاره به برخی تصمیمات اشتباهی که طی سال‌های گذشته گرفته‌ شده است، گفت: برای مثال، در ادغام وزارت صمت با وزارت بازرگانی، مشکلات نهادی و ساختاری ایجاد شد. چرا که روزی استدلال ما این بود که چون وزارت بازرگانی مسئول واردات است، تولید داخلی آسیب می‌بیند، بنابراین آن را با صنعت ادغام کردیم. اما امروز می‌بینیم که در همین وزارتخانه، هیچ ساختار مشخصی برای کنترل بازار وجود ندارد.

وی با اشاره به ادغام وزارت جهاد با وزارت کشاورزی عنوان کرد: در حالی که وزارت جهاد کشاورزی باید وزارت تولید و امنیت غذایی باشد، امروز عملاً نقش آن به تجارت کالاهای اساسی محدود شده است. نتیجه این شده که محصولات داخلی ما، مثل جو و گندم، دیگر توان رقابت با ذرت وارداتی ارزان را ندارند و تولید داخلی از بین می‌رود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمام این موارد در برنامه هفتم به‌صورت دقیق و شفاف تعیین تکلیف شده است گفت: بارها با وزرا، کمیسیون‌ها و شخص رئیس‌جمهور درباره این موضوع گفت‌وگو کرده‌ایم و همه به این باور رسیده‌ایم که برنامه هفتم می‌تواند این چالش‌ها را به فرصت بدل کند؛ به‌شرط آنکه همت کنیم و تصمیم بگیریم.

وی با اشاره به جلساتی که با رئیس جمهور داشته است، گفت: شاید ده‌ها بار در این موارد جلسه داشتیم و اخیرا هم درباره واردات بنزین با آقای رئیس جمهور گفت و گو شد و به ایشان عرض کردم که ما پنج اقدام مشخص می‌توانستیم انجام دهیم که اگر انجام می‌دادیم، امروز مجبور نبودیم ۱۴.۵ میلیون لیتر بنزین در روز وارد کنیم.

کشور پول دارد ولی بد خرج می‌کند

وی در ادامه اظهار کرد: برای مثال اگر کارت سوخت را به شبکه بانکی متصل می‌کردیم، صرفه‌جویی زیادی می‌شد. اگر ال‌پی‌جی‌ها را درست مدیریت می‌کردیم، امروز این بحران وجود نداشت.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: در حال حاضر، مصرف CNG نسبت به قبل به‌شدت کاهش یافته است، در حالی که می‌توانست جایگزین مؤثری برای بنزین باشد. اگر همان پنج یا ۶ اقدام برنامه‌ای انجام می‌شد، به‌راحتی ۱۴.۵ میلیون لیتر صرفه‌جویی روزانه داشتیم و دیگر نیازی به درخواست ۲ تا ۲.۵ میلیارد دلار برای واردات LPG نبود. چرا که ما پول داریم اما بد خرج می‌کنیم.

رئیس‌جمهور با جدیت برای اجرای بهینه‌سازی انرژی وارد عمل شدند

وی در ادامه با اشاره به اینکه ماده ۴۶ برنامه هفتم در این زمینه بسیار کلیدی است، بیان کرد: شخص رئیس‌جمهور و تیم کارشناسی او با جدیت برای اجرای آن وارد عمل شده‌اند. حتی در سفرم به سمنان دیدم که پایلوت بهینه‌سازی انرژی طبق همین ماده در حال اجراست و بخشی از مشکلات رفع شده بود.

قالیباف با بیان اینکه از بهمن سال گذشته تا امروز، بخش عمده‌ای از این طرح‌ها در چنبره نظام اداری متوقف مانده‌اند، گفت: در حالی که اگر ماده ۴۶ به‌طور کامل اجرا می‌شد، علاوه بر جلوگیری از خسارت‌ها در بخش برق، آب و صنعت، ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار ظرفیت جدید به کشور اضافه می‌کرد. در حالی که تا اصلاح در حوزه انرژی رخ ندهد، هیچ اصلاح اقتصادی در کشور معنا ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه حل های دیگری به جای افزایش قیمت بنزین وجود دارد، تصریح کرد: از جمله توسعه بازار بهینه‌سازی و گواهی‌های صرفه‌جویی انرژی که اکنون در بورس انرژی در حال اجراست، اما متأسفانه، حتی در همین بازار هم مشکل داریم.

وی افزود: در زمستان امسال، قیمت گاز در بورس تا هر متر مکعبی ۱۲.۵ هزار تومان معامله شد، در حالی که در برخی نقاط کشور ۵۰۰۰ تومان دریافت می‌شود، و در عین حال کسانی که گواهی صرفه‌جویی خریدند، در زمان تحویل گاز، گازی به آن‌ها داده نشده است. این یعنی تخریب بازاری که می‌خواهیم آن را توسعه دهیم.

اولین فردی که از صرفه‌جویی نفع می‌برد، باید همانی باشد که صرفه‌جویی کرده است

قالیباف با تاکید بر جلب رضایت مردم در تصمیماتی که اتخاذ می شود، تصریح کرد: اولین کسی که از صرفه‌جویی نفع می‌برد، باید همان کسی باشد که صرفه‌جویی کرده است. به همین دلیل، ما در برنامه هفتم گاز را در اولویت قرار داده‌ایم، چرا که ۷۳ درصد انرژی کشور از گاز تأمین می‌شود، در حالی که بنزین تنها ۹ درصد سهم دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه باید به سمت صرفه‌جویی حرکت کنیم؛ بیان کرد: با این کار، هم مردم از خاموشی نجات می‌یابند و هم صنعت نفع می‌برد، و هم دولت از محل ارزش افزوده و مالیات منتفع می‌شود.

کالابرگ هوشمند الکترونیکی و اصلاح ساختار انرژی را دولت پیگیری کند

قالیباف خطاب به وزرای دولت بیان کرد: سه موضوع بسیار مهم و فوری که اولین آن معیشت مردم به‌ویژه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، دومین اصلاح ساختار انرژی و سومین پیشبرد پیشران‌های توسعه در ماده ۴۸ برنامه است.

رئیس مجلس در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت در خصوص کالابرگ گفت: متأسفانه دیشب سخنگوی دولت اعلام کرد که قرار است دوباره همان سیاست قدیمی سبد کالای ۵۰۰ و ۳۵۰ هزار تومانی اجرا شود، که همان مسیر غلط گذشته است. ما ماه‌ها تلاش کردیم تا کالابرگ هوشمند را جایگزین این روش کنیم تا قدرت خرید مردم در برابر تورم حفظ شود.

وی معیشت مردم را شامل سه محور اصلی سلامت، مسکن و کالاهای اساسی برشمرد و گفت: در بخش سلامت، پول زیادی در گردش است، اما اگر به‌جای تولید خدمات، سیاست خرید خدمات را دنبال کنیم، هزینه‌ها به‌درستی صرف خواهد شد.

قالیباف با تاکید بر موضوع انرژی به عنوان اولویت های کشور، خاطرنشان کرد: ۱۰ پیشران اصلی توسعه در ماده ۴۸ باید با جدیت پیگیری شود. در میان این پیشران‌ها، دو محور از همه مهم‌ترند. یکی کریدورهای جنوب-شرق و غرب کشور و دوم اتصال دریایی ایران به اقیانوس هند و توسعه سواحل مکران و عمان. همچنین باید به قوانین دائمی تقویت‌کننده برنامه، مانند قانون تأمین مالی نظام سرمایه‌گذاری توجه کنیم تا پروژه‌های بزرگ کشور به نتیجه برسند.


ایرنا
اخبار مرتبط
مادران شاغل با چند سال خدمت می توانند بازنشسته شوند؟+ افزایش مرخصی زایمان
یکشنبه 1404/08/25 ساعت 09:49
جزئیات دستورالعمل بازنشستگی مادران شاغل اعلام شد
مادران شاغل با چند سال خدمت می توانند بازنشسته شوند؟+ افزایش مرخصی زایمان
صندوق بازنشستگی کشوری دستورالعمل بازنشستگی مادران شاغل باحداقل 20 سال سابقه خدمت را ابلاغ کرد.همچنین مطابق ماده 17 قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت، مرخصی زایمان به 9 ماه افزایش یافته و در صورت درخواست مادر،دو ماه پایانی قابل استفاده درماه‌های آخر بارداری است.برای استفاده ازاین مرخصی کافی است مادر درسال آخر منتهی به زایمان، 60 روز سابقه پرداخت داشته باشد.
قالیباف: ارزیابی برنامه هفتم در سال نخست، تجربه‌ای بی‌سابقه است
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 17:25
قالیباف: ارزیابی برنامه هفتم در سال نخست، تجربه‌ای بی‌سابقه است
رئیس مجلس گفت: در شش برنامه توسعه گذشته، نخستین ارزیابی عملکرد معمولاً پس از پنج سال انجام می‌شد، اما این نخستین‌بار است که برنامه هفتم در همان سال اول مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا اشکالات و نواقص آن شناسایی شود.ارزیابی برنامه هفتم در سال نخست، تجربه‌ای بی‌سابقه است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتخاب رنگ سال با واکنش‌های تند کاربران مواجه شد
کشف اسرار تازه درباره زندگی بردگان در تاریخ
نکاتی که بیماران HIV قبل از رفتن به دندان‌پزشک باید بدانند
گسترش زمین‌های شور در ایران به 10 میلیون هکتار؛ هشدار نسبت به بحران کشاورزی
ایلان ماسک: اتحادیه اروپا باید منحل شود
کایا کالاس: راه‌حل دو‌دولتی تنها مسیر صلح فلسطین و اسرائیل است
اسرائیل: توافقنامه ابراهیم 2 باید با لبنان امضا شود
مصر: تجزیه غزه هرگز پذیرفتنی نیست
هواپیمای آمریکایی حامل 172 مهاجر در کاراکاس فرود آمد
شورای امنیت سازمان ملل بر اجرای قطعنامه 1701 در لبنان تأکید کرد
ترکیه: خلع سلاح حماس منوط به استقرار دولت فلسطینی در غزه است
ناامیدی آمریکا از عقب‌نشینی عراق درباره تصمیم علیه حزب‌الله و انصارالله
الجولانی: پاسخ اسرائیل به پیام صلح، خشونت تمام بود
رئیس اسرائیل: به ترامپ احترام می‌گذاریم، اما اسرائیل مستقل است
سرانه آب تجدیدپذیر کشور به 66 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است
تصادف مرگبار در جنوب‌شرق ترکیه؛ 18 کشته و زخمی
تأکید مصر و قطر بر اجرای آتش‌بس در غزه
کارت‌های سوخت جایگاه‌ها افزایش می یابد
اوکراین: «کی‌یف سپر اروپا مقابل روسیه است»
ماکرون: روسیه خواهان صلح نیست
وزارت کشور: برای برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک آماده‌ایم
کشتار در هتل آفریقای جنوبی؛ 11 کشته و 24 زخمی
عراقچی: احیای مذاکرات بستگی به رویکرد آمریکا دارد
نورنما | تنها جزیره‌ی متحرک ایرانی در آذربایجان غربی!
اعتراف آمریکا به پایان نقش پلیس جهان بودن
راهبرد شکست‌خورده ترامپ در لبنان
مصر برای احیای توافق ایران و آژانس وارد عمل شد
زمان و مکان دیدارهای تیم ملی فوتبال در جام جهانی اعلام شد
ناتو در حال آماده‌سازی پاسخ تهاجمی به روسیه
مدارس در کدام استان‌ها فردا تعطیل شد ؟
پذیرش حدود 8 هزار نفر در آزمون کتبی کارشناسان رسمی دادگستری
افلاکی و زندی؛ بهترین مربی و بازیکن مسابقات جهانی تکواندو
کوچک‌سازی دولت؛ پروژه‌ای ضروری اما دشوار
علویان سوریه اعتصاب 5 روزه اعلام کردند
طبق اعلام مرکز آمار ؛ نرخ رشد اقتصادی کم شد
گلوله‌باران منازل شرق غزه با پهپادهای اسرائیلی
گسترش فرماندهی ارتش ایران از تنگه هرمز تا دیگر اقیانوس‌ها
شکایت رسمی استقلال از سروش رفیعی به‌خاطر توهین به آنتونیو آدان
پشت پرده عکس فرزین با صرافان هرات چه بود؟
قالیباف: برخی دنبال کنندگان موضوع حجاب دغدغه حجاب ندارند
کشف 4.3 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با فاکتورهای دستی
ورود سامانه بارشی به تهران از دوشنبه/ باران و برف می‌بارد
عارف: فرهنگ‌سازی کاربردهای انرژی هسته‌ای در زندگی روزمره مردم ضروری است
اطلاعیه جدید ستاد پرداخت به بازماندگان سانحه پرواز اوکراینی
قهرمانی تکواندو ایران در رقابت‌های امیدهای جهان
دستگیری عوامل وابسته به سازمان نفاق توسط سپاه بهارستان
ضربه نهایی امنیتی 3 عضو دیگر شبکه ضدامنیتی «شکار مزدور» بازداشت شدند
افزایش قیمت دوباره انواع خودروهای داخلی در بازار
انسداد کندوان از فردا برای ایمن‌سازی مسیر
سند ملی میراث فرهنگی ابلاغ شد
X
آگهی تبلیغاتی