×
بین الملل
شناسه خبر : 256299
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/20 ساعت 13:09
مخالفت مصر با سناریوی انتقال نیروهای حماس

مخالفت مصر با سناریوی انتقال نیروهای حماس

قاهره تماس‌های فشرده‌ای را با تمام طرف‌های مرتبط با بحران نوار غزه در چارچوب تلاش برای انتقال به مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه برقرار کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ یک منبع مصری به العربی الجدید گفت قاهره تماس‌های فشرده‌ای را با تمام طرف‌های مرتبط با بحران نوار غزه در چارچوب تلاش برای انتقال به مرحله دوم توافق آتش‌بس برقرار کرده است. مصر از اصول اولیه خود که در مرحله اول درباره آن توافق حاصل شد و در راس آن تمامیت ارضی فلسطین و مخالفت با هرگونه اقداماتی است که به حاکمیت مصر لطمه بزند یا در را به روی کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها باز کند، کوتاه نخواهد آمد.

این منبع تاکید کرد موضوع انتقال افراد مسلح حماس به خاک مصر کاملا مردود است چه به صورت موقت و چه دائمی. این مخالفت با توجه به مسائل امنیتی و استراتژیک مربوط به امنیت استان سینا و ثبات مرزها است. همچنین یک اصل سیاسی ثابت وجود دارد مبنی بر اینکه مصر نمی‌تواند تبعات داخلی نزاع را تحمل کند. قاهره نمی‌خواهد گذرگاه عبور یا پناهگاهی برای هرگونه گروه مسلح باشد. پیشنهاداتی که برخی طرف‌ها درباره انتقال نیروهای حماس به مصر یا از طریق آن را داده‌اند مورد قبول رسمی مصر واقع نشده و از طریق کانال‌های دیپلماتیک تاکید شده که هرگونه راه حلی باید در داخل نوار غزه و تحت نظارت صرف فلسطینی باشد.

این منبع فاش کرد قاهره در حال حاضر بر نقش مستقیم «استیو ویتکاف» و «جارد کوشنر» فرستاده‌های آمریکا برای اعمال فشارهای کارآمد بر تل‌آویو جهت اجازه دادن به خروج امن نیروهای محاصره شده حساب باز می‌کنند که راه را برای اجرای بعد امنیتی مرحله دوم توافق آتش‌بس غزه هموار می‌کند.

این منبع اعلام کرد قاهره حضور دو فرستاده آمریکا در تل‌آویو را فرصت مهمی برای از بین بردن موانعی می‌داند که اسرائیل در مقابل تکمیل توافق قرار می‌دهد. طرف مصری با هماهنگی مستمر با قطر و آمریکا، با این تحرکات برخورد می‌کند.

پیش از این «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با «جارد کوشنر» داماد و مشاور رئیس جمهور آمریکا در تل‌آویو دیدار کرد و دو طرف درباره ادامه اجرای توافق آتش بس غزه صحبت کردند.

از سوی دیگر، یک منبع مصری اعلام کرد که هماهنگی بین قاهره و دوحه به مرحله پیشرفته‌ای رسیده است و دو طرف در مسیر واحدی برای فشار بر تل‌آویو و واشنگتن برای اجرای تعهدات از جمله پرونده‌های انسانی، بازسازی و بازگشایی گذرگاه‌ها اقدام می‌کنند.

قاهره و دوحه معتقدند که تعلل اسرائیل در اجرای مرحله دوم آتش‌بس ثبات آن را تهدید می‌کند و احتمالات بازگشت تشدید میدانی را افزایش می‌دهد. میانجی‌گری مشترک میان دو طرف مهم‌ترین ضمانت برای ادامه روند سیاسی و تثبیت آتش‌بس است.

این منبع اعلام کرد مصر هرگز راه حل‌های جزئی یا انتقام جویانه را قبول نمی‌کند و همچنان اجرای مرحله دوم توافق را تنها راه برای تثبیت صلح و منع انفجار جدید در غزه می‌داند. قاهره با یک قانون واضح عمل می‌کند؛ کوتاه نیامدن از آرمان‌ها و عدم قبول هرگونه ساختاری که به امنیت ملی مصر یا تمامیت ارضی فلسطین لطمه بزند.

مصر نگران هرگونه اقدامات یک‌جانبه رژیم صهیونیستی برای گسترش کنترل در داخل نوار غزه یا لطمه زدن به گذرگاه فیلادلفیا و مرزها است و تاکید دارد که رویکرد گسترش نظامی تلاش‌های آتش‌بس و روند سیاسی را از بین می‌برد. این روند پایبندی قاهره به ضوابط امنیت مرزی و مخالفت با تبعات خارج از چارچوب بین‌المللی را افزایش می‌دهد.

در این راستا «جمال زحالقه» سیاستمدار فلسطینی به العربی الجدید گفت: آمریکا قادر به حل بحران نیروهای محاصره شده حماس در رفح است. اسرائیل دیگر آزادی برخورد در نوار غزه مثل قبل را نخواهد داشت چرا که مسائل بزرگتر در آنجا نیاز به اجازه قبلی آمریکا دارد.

وی گفت: فرماندهی آمریکا در نزدیکی غزه مستقر است و از نزدیک بر تمام رخدادهای میدانی نظارت دارد و عملیات ارتش رژیم اسرائیل در نوار غزه را مدیریت می‌کند. در نتیجه این باعث می‌شود که واشنگتن تصمیم‌گیرنده درباره هدایت روند حوادث نظامی و سیاسی باشد. اسرائیل نمی‌تواند با دستور آمریکا مخالفت کند و این مسئله بر پرونده پایبندی به آتش‌بس مطابقت دارد. آمریکا اگر بخواهد می‌تواند تل‌آویو را فورا به اجرای تعهدات خود ملزم کند.

وی درباره آتش‌بس گفت آتش‌بس تنها به صورت یک‌جانبه پابرجا است. جنبش حماس کاملا به آتش‌بس پایبند است در حالی که اسرائیل هر روز آن را نقض می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
پاسخ موشکی یمن به حملات عربستان؛ آرامکو و پایگاه هوایی ملک خالد زیر آتش
خلبان اف-15 سرنگون‌شده بر فراز ایران چگونه شناسایی شد؟
تخلیه بخشی از فرودگاه شوپن ورشو پس از کشف چمدان مشکوک
گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عمان درباره ایران و تنگه هرمز
شکست آمریکا در آژانس اتمی؛ عضویت ایران در کمیته عمومی تأیید شد
تغییر مسیر بودجه نظامی آمریکا؛ کمک‌ها به آمریکای لاتین اختصاص یافت
وزیر ارتباطات: عامل اصلی آسیب‌های فرهنگی، استفاده از فیلترشکن‌هاست
ادعای جنجالی زلنسکی؛ روسیه هواپیمای رئیس‌جمهور اوکراین را هدف گرفت
کویت به توافق ابراهیم می‌پیوندد؟ ادعای جدید سفیر اسرائیل در امارات
هشدار صدراعظم آلمان درباره تهدید روسیه علیه زیرساخت‌های زیرآبی اروپا
استیضاح وزیر جنگ آمریکا کلید خورد؛ اتهام سنگین کنگره به هگست
آغاز رزمایش «عهد خدمت» برای توزیع 30 هزار بسته لوازم‌التحریر در تهران
سردار عظمایی: دلاورمردی رزمندگان در جبهه‌ جنوب وامدار حضور باصلابت مردم است
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: عربستان 52 بار یمن را بمباران کرد
تحریم جدید نروژ علیه اسرائیل؛ خرید و فروش با شهرک‌ها ممنوع می‌شود
پزشکیان: بازسازی کشتی‌های آسیب‌دیده در جنگ تسهیل شود
سرمربی اسپانیا تا 2030 تمدید می‌کند؛ دلا فوئنته در خانه از جام جهانی دفاع می‌کند
وزیر بهداشت : تأمین دارو و مواد اولیه با حمایت رئیس‌جمهور پیگیری شد
قالیباف: توطئه آمریکا برای حمله به ایران از اقلیم کردستان شکست خورد
عراقچی: در زمان مناسب میزان واقعی تلفات نیروهای آمریکایی را افشا می‌کنیم
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
کمالوندی: صنعت هسته‌ای ایران با حمله نظامی، خرابکاری و ترور از بین نمی‌رود
مخبر: 200 شب است که پاسداران کیان ایران زیر باران بمب و گلوله ایستاده‌اند
هشدار دستیار پوتین به لهستان؛ ورشو در صورت جنگ با روسیه نابود می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد: شناسایی و انسداد 214 گلوگاه فسادزا در دستگاه‌های دولتی
سردار ابن‌الرضا: بهینه‌سازی انرژی، بخشی از دفاع از ایران در جنگ است
نرخ سود صندوق‌های ارزی اعلام شد+ نحوه پرداخت سود
نورویدئو | وین ؛ جایی که قانون پشت درِ سیاست ماند
رژیم صهیونیستی از دریای سرخ حذف شد
حملات هوایی عربستان به شمال و غرب مأرب در یمن
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد