×
سیاسی
شناسه خبر : 256283
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/20 ساعت 12:02
هشدار مجلس درباره تبعات حذف ارز ترجیحی

هشدار مجلس درباره تبعات حذف ارز ترجیحی

نمایندگان مجلس با انتقاد از تورم افزایش قیمت مواد غذایی و کالاهای اساسی، نسبت به حذف ارز ترجیحی هشدار دادند.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌  نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح و در جریان بررسی عملکرد یکساله دولت در یخش امور اقتصادی برنامه هفتم توسعه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

زارعی: دولت به جای پرداختن به حذف ارز ترجیحی وظایف اجرایی خود را انجام دهد

غلامحسین زارعی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی گفت؛ مسائلی درباره ارز ترجیحی مطرح می‌شود که باعث ایجاد نگرانی‌هایی شده است؛ مبادا تصمیمی غیر از مصوبه قانون بودجه سال ۱۴۰۴ در دولت اتخاذ شود.

وی افزود: تنها تکیه‌گاه اقشار آسیب‌پذیر همین بحث یارانه‌ها و ارز ترجیحی است. گسترش دامنه فقر، کوچک شدن سفره و مشکلات معیشتی مردم اقتضا می‌کند که اجازه ندهیم تصمیماتی اتخاذ شود که شوک اقتصادی ایجاد کرده و تبعات جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد.

زارعی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس مجلس گفت: در حوزه کالاهای اساسی، دولت و دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه نظارت کامل انجام نداند. در صادرات با کم‌اظهاری و در واردات با بیش‌اظهاری مواجهیم و این وضعیت کلاف سردرگمی ایجاد کرده که هیچ‌یک از نهادهای مسئول به‌درستی در آن ورود نکردند.

وی تأکید کرد: به جای پرداختن به حذف ارز ترجیحی، دولت باید وظایف اجرایی خود را انجام دهد، دستگاه‌های نظارتی نظارت خود را کامل کنند و قوه قضائیه نیز در این زمینه فعال‌تر عمل کند.

زارعی در ادامه درباره بررسی برنامه‌های توسعه گفت: ایران نزدیک به ۷۰ سال سابقه برنامه‌ریزی توسعه دارد، اما همچنان در دستیابی به اهداف مورد نظر ناکام مانده است. کشور ما از معدود کشورهایی است که هنوز برنامه‌های پنج‌ساله سنتی را تدوین و اجرا می‌کند، در حالی که بسیاری از کشورها این شیوه را کنار گذاشته‌اند، زیرا در شرایط متغیر و پیچیده کنونی، پیش‌بینی پنج‌ساله عملاً غیرقابل اتکا و برنامه‌ریزی بلندمدت دشوار است.

وی افزود: درصد تحقق برنامه‌های توسعه گذشته، از جمله برنامه ششم و پنجم، هیچ‌گاه به ۳۰ درصد نرسیده و اگر رویکرد فعلی ادامه یابد، سرنوشت برنامه هفتم نیز تفاوتی با گذشته نخواهد داشت.

سادات ابراهیمی: وضع معیشتی مردم خوب نیست

حجت‌الاسلام سید محمد سادات ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: از جمله توصیه‌های مقام معظم رهبری به نمایندگان در همه دولت‌ها این است که «کار اجرا سخت است، دولت را یاری کنید». لذا با توجه به شرایط خاص یک سال اخیر، از تلاش‌های رییس جمهور تشکر می‌کنم.

وی افزود: رئیس‌جمهور و وزرا، وضع معیشتی مردم خوب نیست؛ تورم افسارگسیخته سفره مردم را خالی کرده و بیکاری خانمان‌سوز، در کنار افزایش قیمت مواد غذایی و کالاهای اساسی، زندگی مردم را سخت کرده است.

سادات ابراهیمی در ادامه با اشاره به عملکرد بخش کشاورزی در اجرای قانون برنامه هفتم، گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران، رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۳ به ۳.۲ درصد رسیده است که از وزیر جهاد کشاورزی تشکر می‌کنم؛ اما در عین حال اوضاع کشاورزان خوب نیست. کاهش شدید ارز تخصیصی به وزارت جهاد کشاورزی علت‌ گرانی مواد غذایی است و عدم واردات کود فسفات عملا به منزله نابودی کشت در سال جاری است. کمبود سوخت، مشکلات آب، برق و تسهیلات نیز کشاورزان ما را زمین‌گیر کرده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: چرا علیرغم اینکه تکمیل فاز دوم طرح احیای اراضی کشاورزی استان‌های خوزستان و ایلام در برنامه هفتم مصوب شده، دولت در لایحه بودجه برای آن ردیف مصوب نکرده است؟ چرا دولت منابع مالی این طرح از فروش ۲۰ درصد سهام طرح توسعه نیشکر خوزستان را به سازمان تأمین اجتماعی واگذار کرده است؟ این اقدام صددرصد خلاف قانون است.

وی افزود: طبق ماده ۳۲ سنجه‌های جدول شماره ۶ برنامه هفتم در خصوص کاهش کانون‌های بحرانی فرسایش بادی، مدیریت مراتع و تالاب‌ها، فاصله بسیار زیادی با سنجه‌های تعیین‌شده در برنامه هفتم دارد. همین کوتاهی‌ها باعث شده است که امروز گرد و غبار استان خوزستان را فرابگیرد، زندگی عادی مردم را مختل و هزاران خسارت مالی و جانی به مردم خوزستان وارد کند.

سادات ابراهیمی در پایان تأکید کرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهم نسبت به تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و جذب همه نیروهایی که در آموزش و پرورش استقلال به تدریس دارند، دستور عاجل صادر نماید.

قاضی زاده:قانون مجلس برای خودرو کارکرده اجرا نشده است

احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز گفت: براساس گزارش معاون نظارت مجلس ۳۷ درصد برنامه محقق شده اما رئیس سازمان برنامه ۶۷ درصد تحقق اعلام کرد؛ باید علت این تفاوت مشخص شود همین طور وزارت صنعت اشاره به اجرای نزدیک ۸۰ درصدی برنامه دارد، اما برآورد کمیسیون ۲۹ درصد و در بخش معدنی ۱۸ درصد است.

وی افزود: این تناقض آماری به دلیل عدم ارائه گزارش های واقعی و تفاوت در دیدن صحنه عمل و واقعیت و ارائه اعداد و ارقامی است که صرفا جهت گزارش های صوری تهیه می شود همچنین امروز عرصه تولید در کشور متاثر از پارامترهای مختلفی نظیر تعهدات ارزی است که برای واحدهای تولیدی باید در نظر گرفته شود و امروز ۲۶ میلیارد دلار صف تخصیص وجود دارد و تولیدکنندگان در همه عرصه ها سرگشته و حیران بین تالارها و نرخ های ترجیحی و دستوری هستند و این صف تخصیص ایجاد تورم می کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: منابع بانکی در کشور و حتی منابع ریالی نیز شفاف نیست و باید در نظر گرفته شود که چقدر این منابع سهم تولید است، ما شاهد کاهش میزان اختصاص منابع ریالی به بخش تولید هستیم و در عرصه سنجه هایی که در برنامه دیده شده است به اذعان دولت خیلی از آن ها قابل اجرا نیست و واقعیت اثر این اتفاقات در حوزه تولید پتروشیمی، فولاد و سایر عرصه های تولیدی سنگین است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عملکرد دولت در حوزه خودرو، گفت: ما در تولید داخلی خودرو در سال ۱۴۰۳، ۹۸۰ هزار دستگاه داشتیم در صورتی که با پیش بینی یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید داخلی فاصله دارد، همچنین در حوزه واردات خودرو نیز شاهد واردات تنها ۳۸ هزار دستگاه از سال ۱۴۰۳ بودیم در حالی که هدفگذاری ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارداتی بود و در بخش توجه به خودروهای هیبریدی و برق نیز تسهیلات لازم اختصاص داده نشد و قانون مجلس برای خودرو کارکرده اجرا نشد و در حوزه معدنی نیز همچنان سازمان محیط زیست سنگ اندازی می کند.

نماینده فریمان در مجلس شورای اسلامی، گفت: ما به جای تبدیل محصولات نیمه خانم به محصول با ارزش افزوده بالا رویکرد خام فروشی داشتیم؛ چرا که قطعی برق و گاز در صنایع داشتیم و وزارت نیرو تعهد خود را نسبت به صنعت اجرا نکرده است و این آثار مستقیمی بر کاهش تولید داشته است ضمن اینکه در حوزه بازرگانی خارجی نیز علیرغم پیمان های بین المللی نیز شاهد این نیستیم که اثر مستقیمی در رشد صادراتی ببینیم.

وی در پایان گفت: تعدد سامانه ها در حوزه صنعت و معدن نیز یک مشکل است، ما ۸۱ سامانه داریم در حالی که باید این سامانه ها را در یک قالب شفاف برای مردم عرضه کنیم.


اخبار مرتبط
حذف ارز ترجیحی بدون برنامه، تورم شدید به‌دنبال دارد
یکشنبه 1404/09/23 ساعت 11:14
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با نور نیوز:
حذف ارز ترجیحی بدون برنامه، تورم شدید به‌دنبال دارد
مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود و سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با نورنیوز با اشاره به مصوبه اخیر مجلس درباره تخصیص 12 میلیارد یورو برای کالاهای اساسی گفت: حذف ارز ترجیحی اگر بدون پیوست اجرایی انجام شود، آثار تورمی شدیدی در بازار مرغ و گوشت به‌جا خواهد گذاشت و فشار آن مستقیماً به مردم منتقل می‌شود.
پایان ارز ترجیحی صحت ندارد
شنبه 1404/09/08 ساعت 14:21
پایان ارز ترجیحی صحت ندارد
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا با تکذیب خبر پایان یافتن ارز ترجیحی کالاهای اساسی تأکید کرد که تأمین ارز طبق قانون بودجه همچنان ادامه دارد. وی افزود که هنوز تا سقف 13 میلیارد دلار مصوب فاصله قابل‌توجهی باقی مانده است.
بلوکه کردن بخشی از وام خلاف قانون است
چهارشنبه 1404/08/28 ساعت 10:21
بلوکه کردن بخشی از وام خلاف قانون است
نماینده مردم یزد، اشکذر، زارچ و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد شدید از برخی رویه‌های بانکی، خواستار اولویت‌بخشی به نیازهای مردم و عمل به تکالیف قانونی شد.
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
شنبه 1404/08/17 ساعت 14:33
سخنگوی دولت :
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
سخنگوی دولت با رد شایعه حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو تأکید کرد که این موضوع صرفاً در حد بررسی کارشناسی است و تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است. مهاجرانی همچنین از تداوم سیاست‌های حمایتی دولت خبر داد. وزیر نیرو نیز از توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بازچرخانی آب گفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
X
آگهی تبلیغاتی