×
بین الملل
شناسه خبر : 256274
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/08/20 ساعت 10:51
حذف بی سروصدای یادبود سربازان سیاه‌پوست آمریکایی در هلند

حذف بی سروصدای یادبود سربازان سیاه‌پوست آمریکایی در هلند

تابلوهای یادبود سربازان آمریکایی آفریقایی‌تبار که در هلند مقابل آلمان نازی ‌جنگیدند، از یک گورستان نظامی ایالات متحده در این کشور اروپایی برداشته شده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ به گزارش از نشریه نیوزویک، نزدیک به یک میلیون سرباز آمریکایی آفریقایی‌تبار در طول جنگ جهانی دوم در اروپا جنگیدند و بیش از هشت هزار و ۲۰۰ سرباز ایالات متحده در گورستان آمریکایی هلند در روستای جنوبی «مارخراتن» در شرق شهر «ماستریخت» دفن شده‌اند.

طبق گزارش «کمیسیون بناهای یادبود جنگ آمریکا» (ABMC)، آژانس آمریکایی مسئول این گورستان هلندی، نام یک هزار و ۷۰۰ سرباز آمریکایی دیگر که مفقودالاثر شده بودند را در این مکان ثبت کرده است.

براساس پروژه تحقیقاتی هلندی «آزادی‌بخشان سیاه‌پوست» (Black Liberators) (پروژه‌ای تحقیقاتی در هلند که هدفش افشا و مستندسازی نقش سربازان آفریقایی تبار آمریکایی در جنگ جهانی دوم به ویژه در آزادسازی هلند است) در مجموع ۱۷۴ سرباز آمریکایی آفریقایی‌تبار در مارخراتن دفن یا یادبود نامشان ثبت شده است. این تنها گورستان نظامی ایالات متحده در هلند است.

اما رسانه‌های هلندی اوایل ماه جاری گزارش دادند که دو تابلوی اطلاع رسانی در مورد سربازان آمریکایی آفریقایی‌تبار در جنگ جهانی دوم از مرکز بازدیدکنندگان گورستان برداشته شده است.

یک مقام محلی که خواست نامش فاش نشود، در این زمینه به نیوزویک گفت که «کمیسیون بناهای یادبود جنگ آمریکا» مقامات استان لیمبورخ، جایی که گورستان در آن واقع شده را از این جابجایی مطلع نکرده است.

سخنگوی پروژه «آزادی‌بخشان سیاه‌پوست» (BL) نیز در گفت‌وگو با نیوزویک تایید کرد که این تابلوها برداشته شده و در حال حاضر در معرض نمایش نیستند.

زمان دقیق برداشتن این تابلوها مشخص نیست، اما گفته می‌شود این تابلوها در اواسط سال ۲۰۲۴ و در پی فشارهای شفالی رازدان دوگال سفیر وقت ایالات متحده در هلند به مرکز بازدیدکنندگان اضافه شدند، اما براساس اعلام پروژه «آزادی‌بخشان سیاهپوست» اوایل تابستان امسال دوباره برداشته شدند.

یک مقام محلی هلند گفت که آنها دیروز دوشنبه دریافته‌اند که این تابلوها حذف شده اند.

تئو بوونز نماینده مجلس هلند که به عنوان رئیس آزادی‌بخشان سیاه‌پوست نیز فعالیت می‌کند، گفت: ما فقط می توانیم دلیل این اقدام را حدس بزنیم.

نیوزویک یادآور شده است که از زمان آغاز به کار دولت دوم دونالد ترامپ، کاخ سفید برنامه‌های فدرال «تنوع و شمول» را محدود کرده است؛ رویکردی که پیت هگست وزیر جنگ ایالات متحده نیز از آن در پنتاگون و ارتش آمریکا پیروی می کند.

پیش از این و در ماه مارس (اسفند)، «گورستان ملی آرلینگتون» در ویرجینیای آمریکا، اشاره به تاریخچه سربازان سیاه‌پوست و زن را از تارنمای خود حذف کرد.

پنتاگون نیز در همان ماه، پس از اعتراض به حذف صفحه مربوط به تجلیل از ژنرال چارلز کالوین راجرز از سربازان سیاهپوست جنگ ویتنام و دریافت‌کننده بالاترین نشان افتخار نظامی ایالات متحده را بازگرداند.

از سوی دیگر، روزنامه هلندی NRC به نقل از هلن چاولین سخنگوی «کمیسیون بناهای یادبود جنگ آمریکا» مستقر در پاریس در پاسخ به دلایل این حذف گفت که «این تابلوها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور منظم تعویض شوند تا داستان‌های زندگی سربازان مختلف را به نمایش بگذارند».

پروژه آزادی‌خواهان سیاه‌پوست اعلام کرد که یکی از این تابلوها مربوط به جزئیات زندگی جورج اچ. پرویت مهندس تلفن متولد نیوجرسی بود که در سال ۱۹۴۵ هنگام تلاش برای نجات یک سرباز دیگر از رودخانه‌ای در برمن در شمال غربی آلمان، جان باخت. او ۲۳ سال سن داشت.

کیس ریبنز محقق ارشد «موسسه NIOD برای مطالعات جنگ، هولوکاست و نسل‌کشی» مستقر در آمستردام گفت که خود گورستان نمادی از همکاری ایالات متحده و نیروهای هلندی در اواخر جنگ جهانی دوم است و بسیاری از مردم برای ادای احترام به آنجا سفر می‌کنند.

هلند به طور رسمی در ماه مه سال ۱۹۴۵ و پنج سال پس از حمله نیروهای آلمانی به این کشور، از اشغال نازی‌ها آزاد شد. نیروهای آمریکایی بین سال‌های ۱۹۴۴ و ۱۹۴۵ در آنجا جنگیدند و سفارت آمریکا در هلند، منطقه لیمبورخ جنوبی را به عنوان «آمریکایی‌ترین» بخش این کشور توصیف می‌کند.

بوونز به نیوزویک گفت: «ما امیدواریم که به دلیل اهمیت سهم سربازان آفریقایی-آمریکایی در آزادسازی هلند، این تابلوها دوباره بازگردانده شوند.»

به گفته مقامات محلی و استانی، آنها در حال بررسی برنامه‌هایی برای یک بنای یادبود جایگزین احتمالی هستند.


نظرات

آخرین اخبار
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند