×
بین الملل
شناسه خبر : 256163
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/19 ساعت 17:40
دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله

دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله

رسانه انگلیسی گزارش داد رژیم صهیونیستی فشارهای خود را بر ارتش لبنان برای آنکه به هدف پیشبرد خلع سلاح حزب‌الله به شکل تهاجمی دست به تفتیش خانه‌های شخصی در جنوب این کشور بزند افزایش داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  منابع مطلع شامل سه مقام امنیتی لبنانی و ۲ مقام صهیونیست گفته‌اند رژیم صهیونیستی فشارهای خود را بر ارتش لبنان برای آنکه در راستای خلع سلاح حزب‌الله به شکل تهاجمی عمل کرده و خانه‌های شخصی در جنوب کشور را به هدف یافتن تسلیحات این گروه مورد تفتیش قرار دهد، افزایش داده است.

مقام‌های امنیتی لبنانی به خبرگزاری «رویترز» گفتند که در هفته‌های اخیر رژیم صهیونیستی درخواست تفتیش منازل در جنوب لبنان را از ارتش لبنان داشته اما »فرماندهان ارتش لبنان این درخواست را به دلیل نگرانی نسبت به تحریک ناآرامی‌های داخلی و از مسیر منحرف ساختن راهبرد محتاطانه اما موثر مد نظر خودشان برای خلع سلاح رد کرده‌اند.»

طبق این گزارش ارتش لبنان ادعا کرده مطمئن است که «می‌تواند تا پایان ۲۰۲۵ جنوب لبنان را همراستا با توافق آتش‌بس پایان دهنده به جنگ ویرانگر اسرائیل و حزب‌الله در سال گذشته عاری از تسلیحات حزب‌الله اعلام کند.»

مقام‌های امنیتی لبنانی مورد استناد این گزارش گفتند ارتش لبنان در این عملیات‌های جستجوی خود هرگز برنامه‌ای برای تفتیش و جستجوی منازل و املاک شخصی نداشته است و رژیم صهیونیستی به ارتش لبنان گفته «بدون اجرای چنین جستجوهایی موفقیت این عملیات مورد تردید است.»

۲ تن از مقام‌های امنیتی لبنانی مورد استناد رویترز گفتند اسرائیل درخواست برای انجام چنین یورش‌هایی توسط ارتش لبنان را در زمان نشست‌های ماه اکتبر کمیته موسوم به «مکانیزم» متشکل از مقام‌های لبنانی و اسرائیلی برای نظارت بر اجرای آتش‌بس مطرح کرده‌ است.

مدت زمان کمی بعد از طرح این درخواست رژیم صهیونیستی عملیات‌های زمینی و حملات هوایی خود به جنوب لبنان را با ادعای تلاش برای هدف گرفتن برنامه‌های حزب‌الله برای تسلیح مجدد تشدید کرد.

به گفته مقام‌های امنیتی لبنانی مورد استناد رویترز، اسرائیل با این حملات قصد داشته فشارها را بر ارتش لبنان تشدید کرده و این پیام را به آن بدهد در صورتی که عملیات‌های جستجوی خود علیه تسلیحات حزب الله را به املاک شخصی نکشاند ممکن است یک جنگ تمام عیار دوباره راه بیفتد.

یکی از این مقام‌ها می‌گوید: «آنها درخواست می‌کنند ما جستجوی خانه به خانه انجام دهیم و ما چنین کاری نخواهیم کرد... ما قرار نیست به سبک آنها عمل کنیم.»

به گفته مقام‌های امنیتی لبنانی، ارتش لبنان معتقد است اجرای یورش‌ها به املاک و منازل شخصی از نظر مردم جنوب لبنان خوش خدمتی به اسرائیلی که تا سال ۲۰۰۰ برای ۲ دهه این منطقه را تحت اشغال داشت، محسوب می‌شود.

به گفته مقام‌های امنیتی و یک مقام سیاسی بیروت در عین حال نگران تداوم کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی و در نتیجه به وجود آمدن ریسک دائمی حملات تشدید شونده و تضعیف تلاش‌ها به منظور با ثبات ساختن این کشور است.

مقام‌های رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند حزب‌الله روند تسلیح مجدد خود را با استفاده از خانه‌های محدوده جنوب و شمال لبنان شدت بخشیده و ارتش لبنان در مقابله با آن کوتاهی می‌کند.

به گفته یک مقام نظامی صهیونیست، این رژیم اطلاعاتی درباره مکان‌های انبارهای تسلیحات حزب‌الله را در اختیار کمیته «مکانیزم» که آنها را برای اقدام در اختیار ارتش لبنان می‌گذارد قرار داده است و در عین حال نیز دست به اقدام مستقیم علیه حزب‌الله «به ویژه علیه انتقال‌های تسلیحات توسط حزب‌الله یا در زمانی که از نظرش سربازان ارتش لبنان با سرعت کافی برخورد نمی‌کنند» زده است.

مقام‌های امنیتی لبنانی تاکید کرده‌اند ایست بازرسی‌های جدید ارتش لبنان در اطراف جنوب نمی‌گذارد حزب‌الله به نقل و انتقال تسلیحات بپردازد.

این در حالی است که حزب‌الله وجود هر گونه تلاشی برای بازسازی خود در جنوب را تکذیب کرده است.

همچنین حزب‌الله مانع اجرای عملیات‌های تفتیش و بازرسی ارتش لبنان نشده و از زمان آتش‌بس سال گذشته میلادی به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک نکرده است اما تاکید داشته که خلع سلاح نخواهد شد.

حزب‌الله لبنان اخیرا در بیانیه‌ای تاکید کرد این «حق مشروع» را دارد که از لبنان در برابر اسرائیل دفاع کند.

مقام نظامی اسرائیلی ادعا کرد حزب‌الله می‌خواهد همچنان به عنوان یک نیروی مسلط در لبنان باقی بماند.

به نوشته رویترز، آمریکا از لبنان خواسته مجاری ارتباطی سیاسی با رژیم صهیونیستی بر سر حصول آتش‌بس پایدار و حل وفصل اختلاف مرزی برقرار کند.

«جوزف عون» رئیس جمهور لبنان اعلام کرده برای مذاکرات آماده است بدون آنکه مشخص کند آیا تماس مستقیم را در نظر دارد یا خیر.

چهار مقام لبنانی نسبت به چنین مذاکراتی مردد بوده و با اشاره به نمونه‌های قبلی مربوط به غزه و سوریه می‌گویند اسرائیل در دقیقه ۹۰ شروطی را اضافه کرد که پیشرفت به سمت پایان جنگ را متوقف ساخت و از نظر این مقام‌های لبنانی، درخواست اخیر این رژیم برای یورش ارتش لبنان به خانه‌های شخصی در جنوب نیز در راستای همین رویکرد مطرح شده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بودجه 1405 بر درآمدهای موهوم تکیه ندارد
افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان کافی نیست
حمله پهپادی اسرائیل در بقاع لبنان به یک خودرو
گزارش گروسی از وضعیت آزمایش‌های هسته‌ای
پوتین به مادورو: روسیه کنار شما ایستاده است
اولین هدف اسرائیل در اصفهان چه بود؟+فیلم
نورنما | چهارم دی، روز بزرگداشت رودکی، پدرشعر پارسی
گزارش تصویری| دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت آیت‌الله میلانی با رهبر انقلاب
عادی‌سازی با اسرائیل در عراق ممنوع و جرم است
کالاس: آمریکا حاکمیت اروپا را به چالش کشید
هفته آینده، بارش گسترده در کشور آغاز می‌شود
بیش از 3هزار وسیله نقلیه رها شده در معابر تهران شناسایی شد
تلاش دولت برای مدیریت اقتصاد در شرایط محدودیت منابع
حملات سنگین رژیم صهیونیستی به شرق و جنوب غزه
بار دیگر ایران و آمریکا/ درباره مواجهه سه شنبه شب در شورای امنیت
فیلترینگ محافظ هویت نسل دیجیتال نیست
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(144) «جویبار»
هر راست نشاید گفت
بازدید کیم جونگ اون از تسلیحات زیرآبی جدید کره شمالی
السودانی: عادی‌سازی با تل‌آویو در قاموس عراق جایی ندارد
تهران به 1.5 میلیون پارکینگ نیاز دارد
34 درصدی که استخوان‌بندی اقتصاد را می‌سوزاند
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از ارتفاعات جبل‌الشیخ سوریه عقب‌نشینی نمی‌کنیم
کشف میلیون‌ها سند تازه درباره اپستین
ونزوئلا ؛ تقابل حقوق بین الملل با زور
آماده‌باش کامل هلال‌احمر در پی بارش‌های شدید در شمال کشور
افزایش سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان در سال 1405 اعلام شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 4 دی 1404+ جدول
ترامپ احتمال آغاز حملات زمینی در آمریکای لاتین را تایید کرد
حمله رژیم صهیونیستی به ساختمانی در جنوب لبنان
پادکست | تفاوت بین نسل ها،چگونه درکشان کنیم؟
پادکست | داستان حضرت ابراهیم(ع)
پادکست | اوتیسم در بزرگسالان – آیا ممکنه شما هم اوتیستیک باشید؟
رجیستری موبایل رسماً وارد بودجه شد
آغاز عرضۀ بنزین سوپر از امروز پنج شنبه در تهران +آدرس جایگاه ها و قیمت
آلودگی هوای تهران در وضعیت قرمز
قتل فرمانده پیشین پلیس افغانستان در تهران
بازگشت مهمانی نادر پس از هفت سال به شهرستان زهک
حرکت جدید کاخ سفید برای تمرکز بر «قرنطینه» ونزوئلا
سد کرج در وضعیت هشدار؛ ذخیره آب به کمتر از 3 درصد رسید
حزب‌الله به لبنان: مذاکره با دشمن ادامه‌دهنده کشتار، چه فایده‌ای دارد؟
مقام معظم رهبری: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
حمله هوایی ارتش اردن به جنوب سوریه
امتیاز 44 مدرسه غیردولتی به دلیل تخلف مالی لغو شد
سوزباد در کمین ارتفاعات؛ کوهنوردان مراقب باشند
مسیح(ع)؛ غریبه‌ای اندوهگین در جهان قدرت‌پرست
برنامه مسابقات ورزشی امروز4 دی 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 4 دی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 4 دی1404+ وضعیت استانها
زهره؛ نگین درخشان آسمان شد
X
آگهی تبلیغاتی