×
اجتماعی
شناسه خبر : 256072
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/19 ساعت 10:57
میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده در حال حاضر 2.5 فرزند است

میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده در حال حاضر 2.5 فرزند است

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: در حال حاضر میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده 2.5 فرزند است در حالی که به دلیل موانع و مشکلات از جمله مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شاهد تولد 1.5 فرزند در خانواده‌ها هستیم.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ مرضیه وحید دستجردی  با حضور در جلسه شورای مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور، گفت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته، پزشکی قانونی یکی از دستگاه های برتر در حوزه جوانی جمعیت است که تلاش های آن در این زمینه حتما مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت با اشاره به جلسه ای با حضور رییس جمهور گفت: در این جلسه با بیان وظایف پزشکی قانونی تأکید کردم که مراجعین این سازمان عمدتا افراد متألم و دردمند هستند و در موضوع سقط قانونی نیز افرادی به این سازمان مراجعه می کنند که سال ها در انتظار داشتن فرزندی سالم بوده اند اما اکنون با شرایطی مواجه شده اند که متقاضی دریافت مجوز سقط قانونی هستند.

وی یادآور شد: در تمام سال هایی که با این موضوع مواجه هستم، با فردی برخورد نکرده ام که از عملکرد پزشکی قانونی در موضوع سقط قانونی ناراضی باشد حتی افرادی که شرایط دریافت مجوز را هم نداشته اند از پزشکی قانونی ابراز نارضایتی نکرده اند واین به دلیل برخورد مناسب، اقدامات شایسته و مدیریت خوب این سازمان در برخورد با مراجعین است.

وحید دستجردی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت جمعیت کشور، گفت: متأسفانه وضعیت جمعیت کشور ما شرایط چندان مناسبی ندارد و اگر اقدامات جدی در این زمینه صورت نگیرد، در سال های آتی دچار مشکلات جبران ناپذیری خواهیم شد.

وی به ابلاغ سیاست های کلی جمعیت در سال ۱۳۹۳ از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: در این سیاست ها به صورت دقیق به موضوع جمعیت پرداخته شده که یکی از مهم ترین موارد آن بحث خانواده و ازدواج است، این در حالی است که در قانونی جوانی جمعیت تمرکز اصلی روی فرزندآوری است نه بحث ازدواج و به اعتقاد من این مورد از نواقص قانون جوانی جمعیت است.

وی با انتقاد از برخی نواقص قانون جوانی جمعیت گفت: موضوعاتی همچون مناطق مرزی، مهاجرت های داخلی (روستا به شهر)، مهاجرت به خارج از کشور و ... از موضوعات بسیار مهم در بحث جوانی جمعیت است در حالیکه در قانون به موضوع مهاجرت از جمله مهاجرت داخلی توجه چندانی نشده است.

وحید دستجردی با اشاره به اینکه از سال ۱۹۷۰ جمعیت جهان روندی کاهشی در پیش گرفت، افزود: بسیاری از کشورها با مشاهده این روند سیاست ها و ابزارهای تشویقی را برای رفع این مشکل در پیش گرفتند تا از کاهش جمعیت خود جلوگیری کنند، اما متاسفانه این سیاست ها در کشور ما کمی دیر آغاز شد.

دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت همچنین تصریح کرد: مشوق های در نظر گرفته شده در قانون جوانی جمعیت به تولدهای فرزند سوم به بعد اختصاص داده شده در حالی که این مشوق ها باید از فرزند اول و به طور کلی در موضوع ازدواج اعمال شود.

وی تأمین مسکن و اشتغال پایدار را از پیشران های ازدواج و به تبع آن فرزندآوری مطرح کرد که باید در راستای تأمین آن اقدام کرد.

وی به طرح کارت "امید مادر" به عنوان یکی از سیاست های تشویقی اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح که مورد موافقت رییس جمهور قرار گرفته، به تمام نوزادانی که از اول فروردین ماه سال ۱۴۰۵ متولد شوند فارغ از اینکه فرزند چندم خانواده هستند، کارت امید مادر تعلق می گیرد و ماهیانه مبلغی تا ۲۴ ماه بعد از تولد نوزاد برای تأمین هزینه های جاری نوزاد به این کارت واریز می شود.

وی اظهار امیدواری کرد که با بازخورد مناسب کارت امید مادر شاهد توسعه و افزایش مبلغ آن در سال های آتی باشیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: در حال حاضر میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده ۲.۵ فرزند است در حالی که به دلیل موانع و مشکلات از جمله مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شاهد تولد ۱.۵ فرزند در خانواده‌ها هستیم.

دستجردی در خصوص افزایش جمعیت سالمندی در کشور نیز هشدار داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ جمعیت سالمند کشور ۱۲.۲ درصد بود، این رقم در سال گذشته به ۱۲.۵ درصد رسید و پیش بینی می شود جمعیت سالمند ما در سال ۲۰۳۰ به ۲۶.۵ درصد برسد و در این صورت ایران در آن سال، سالمندترین کشور منطقه خواهد شد.

دبیر ستاد ملی جمعیت عدم توسعه اقتصادی همگام با توسعه اجتماعی، فراهم نبودن پیشران های ازدواج، بیکاری، تغییرات فرهنگی، تأخیر در ازدواج، نداشتن گفتمان مناسب برای فرزندآوری و ... را از مهم ترین عوامل کاهش نرخ باروری عنوان کرد و گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان ملل و در صورت ادامه روند فعلی، جمعیت ایران در سال ۲۱۰۰ به ۳۱ میلیون نفر کاهش می یاید در حالیکه در آن سال پیش بینی جمعیت پاکستان ۹۰۰ و افغانستان ۵۰۰ میلیون نفر است.

وحید دستجردی با هشدار مجدد در موضوع بحران جمعیت و درخواست همراهی برای رفع این مشکل، اظهار امیدواری کرد با تلاش همه دستگاه‌ها و تأکیدات رهبر انقلاب و هم افزایی بیشتر بتوانیم در این حوزه موفق تر عمل کرده و ضمن متوقف کردن کاهش جمعیت، زمینه افزایش جمعیت در کشور را فراهم کنیم.

گفتنی است در این جلسه دکتر سعیدی نیز گزارشی از اقدامات وزارت بهداشت در موضوع جوانی جمعیت ارائه و تأکید کرد: بحث جوانی جمعیت موضوعی سیاسی، جناحی و مذهبی نیست بلکه مسئله ای جدی برای کشور و آینده آن است و رفع این بحران نیاز به همراهی و همکاری همگان، اصلاح قوانین حمایتی و تأمین زیرساخت ها دارد.


ایسنا
اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول