×
اجتماعی
شناسه خبر : 256049
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/08/19 ساعت 09:44
مسئول رویداد اهواز کیست؟

احسان هوشمند:

مسئول رویداد اهواز کیست؟

خودسوزی احمد بالدی، جوان اهوازی، رویداد هولناکی است که در سال‌های اخیر در اهواز روی داده است. این رویداد غم‌انگیز هشداری تکان‌دهنده است درباره وضعیت اهواز و شهروندانی که در خطر قربانی‌شدن به واسطه شرایط بد اقتصادی قرار دارند. خودسوزی احمد بالدی روح و روان بسیاری از ایرانیان در گوشه و کنار کشور را رنجاند.

خودسوزی احمد بالدی، جوان اهوازی، رویداد هولناکی است که در سال‌های اخیر در اهواز روی داده است. این رویداد غم‌انگیز هشداری تکان‌دهنده است درباره وضعیت اهواز و شهروندانی که در خطر قربانی‌شدن به واسطه شرایط بد اقتصادی قرار دارند. خودسوزی احمد بالدی روح و روان بسیاری از ایرانیان در گوشه و کنار کشور را رنجاند. آقای مجاهد بالدی شش فرزند دارد و مخارج خانواده هشت‌نفره‌شان از اغذیه‌فروشی تأمین می‌شود.

 

این مکان 20 سال در اجاره آقای بالدی قرار داشته است. احمد بالدی نیز مانند دیگر اعضای خانواده در گرداندن این ساندویچ‌فروشی به پدرش‌ کمک می‌کرد. با تخریب محل کار 20ساله این خانواده، محل درآمد و تأمین مخارج زندگی خانواده از بین رفته و آینده نامشخصی در انتظار این خانواده هشت‌نفره است. این ماجرای نگران‌کننده بخشی از مسائلی را که کشور و نیز شمار درخور توجهی از شهروندان و نیز شهرداری‌ها با آن دست‌به‌گریبان هستند، نمایان می‌کند. شهر اهواز به‌عنوان مرکز استان خوزستان بزرگ‌ترین شهر استان محسوب می‌شود. استان خوزستان در چند دهه اخیر با مصائب و مشکلات زیادی دست‌به‌گریبان بوده است. در آخرین سرشماری سال 1355 کشور، خوزستان مهاجرپذیرترین استان کشور بود؛ یعنی استان خوزستان از نظر عمران، آبادی و توسعه اقتصادی روند رو به رشدی را تجربه می‌کرد. بسیاری از نیروهای در جست‌وجوی کار، استان خوزستان را برای یافتن کار انتخاب می‌کردند و به‌ این‌ ترتیب رونق خوزستان استمرار داشت. بسیاری از ایرانی‌ها به‌ویژه در تعطیلاتی مانند جشن باستانی نوروز آرزوی حضور در کنار کارون و گذراندن روزها و ساعاتی لبریز از شادی و آرامش را داشتند.

تفریحگاه‌های آبادان و اهواز جذب‌کننده گردشگران بسیاری بود. گمرک خرمشهر همیشه لبریز از کالاهای وارداتی یا صادراتی بود. اما گذر زمان بر همین سیاق پیش نرفت. در سال 1395 یعنی آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور،‌ خوزستان مبدل به مهاجرفرست‌ترین استان کشور شده است. مشخص است که از سال 1355 تا سال 1395 خوزستان با مسائل و مشکلات‌ بزرگی مانند جنگ و نیز سوء‌تدبیرهای باورنکردنی دست‌به‌گریبان بوده ‌که از مهاجرپذیرترین استان کشور به مهاجرفرست‌ترین استان کشور مبدل شده است. امروزه در کنار تجربه آلودگی بیش از 250روزه هوای اهواز که سلامت شهروندان این شهر را با مخاطرات بزرگی مواجه کرده است، اهواز و خوزستان با مسائل بی‌شماری روبه‌رو هستند. اهواز پس از مشهد دارای بیشترین جمعیت ساکن در مساکن غیررسمی و حاشیه‌ها‌ست. حضور چند‌صد هزار هم‌وطن عزیز و شریف در حاشیه شهرها، نمایانگر مسائل حاد توسعه‌ای است. درحالی‌که بیش از 40 در صد آب‌های جاری کشور به سوی خوزستان جاری است، اما بیش از سه هزار روستای خوزستان از طریق تانکر به آب سالم دسترسی دارند. معضلات‌ زیست‌محیطی که شرکت‌های کشت و صنعت ایجاد کرده‌اند، در کنار آلودگی‌های ناشی از فعالیت شرکت‌های صنعتی و خشک‌شدن هورالعظیم چه بر سر محیط زیست و سلامت مردم خوزستان و حتی دیگر نقاط کشور آورده است. بیکاری روزافزون به‌ویژه بیکاری جوانان تحصیل‌کرده و فقر هم پیامدهای اجتماعی سرمایه‌سوزی در پی داشته است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: مشکلات دنباله‌دار خوزستان به این موارد ختم نمی‌شود؛ بدهکاری باورنکردنی شهرداری اهواز، مشکلات نظام سلامت و بهداشت استان و نیز مسائل آموزش و پرورش را هم باید به سیاهه مسائل خوزستان افزود. نحوه خدمات شهری شهرداری انعکاسی از مسائل استان خوزستان است. تعداد اتوبوس‌های فعال شهرداری اهواز، زمانی که شهروندان دسترسی به اتوبوس شهری در ایستگاه برایشان میسر می‌شود، به‌ویژه در حاشیه شهر اهواز نیز از اهم چالش‌های موجود شهرداری اهواز است. این در حالی است که تعداد کارکنان شهرداری اهواز بسیار بیشتر از استاندارد است. مشاغل غیررسمی و دست‌فروشی بخشی از راه‌های کسب درآمد برای شمار بسیاری از شهروندان در خوزستان به‌ویژه در اهواز است. شهر اهواز را امروزه این‌گونه باید دید؛ شهری درگیر با انبوهی از مسائل و مشکلات حل‌ناشده و تودرتو.

اگر احمد بالدی در اقدامی از سر استیصال خود را سوزاند تا بلکه مانع از تخریب محل کار خانواده شود تا معیشت خانواده با بحران روبه‌رو نشود، شهرداری اهواز نیز هم‌زمان با چالش‌های بزرگ و بی‌شماری دست‌به‌گریبان بوده و در تلاش است تا با روش‌هایی مانند افزایش اجاره دکه‌ها یا عوارض‌های ساخت‌وساز بر درآمدهایش بیفزاید. در این چرخه معیوب همه در گردابی از مسائل درگیرند. در شرق استان انباشت فقر ناشی از بی‌توجهی‌های مزمن هم به اشکال دیگری انعکاس دارد. فقر، محرومیت از خدمات بهداشتی و مانند آن زندگی روزمره را برای گروه زیادی از هم‌وطنان بسیار دشوار کرده است. این مصائب همگی نشان از توسعه ناپایدار و ناموزون استان خوزستان است. بی‌توجهی به آمایش سرزمین و مدیریت سلیقه‌ای و باندی و جناحی، خوزستان را درگیر مشکلات زیادی کرده است. حال‌و‌هوای این روزهای خانواده بالدی، حال‌و‌هوای بسیاری از هم‌وطنان خوزستانی است. حال‌و‌هوای خانواده بالدی، حال‌و‌هوای بسیاری از ایرانیان در جای‌جای کشور است.

 تا دیر نشده، برای بازبینی و بازنگری در سیاست‌های توسعه‌ای کشور باید تدبیری اندیشید. چه کسی مسئول رویداد هولناک اهواز است؟ به نظر می‌رسد در پاسخ به این پرسش باید گفت فقط شهرداری اهواز نیست که مسئول سرنوشت غم‌انگیز خانواده بالدی است، بلکه این دستگاه عظیم و بزرگ بوروکراسی است که مسئول اصلی وضعیت موجود است. آیا این رویدادهای غم‌انگیز تلنگری بر وجدان‌های شریف و مسئولیت‌پذیر خواهد بود؟


شرق
نظرات

آخرین اخبار
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد