×
سیاسی
شناسه خبر : 255928
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/18 ساعت 14:45
مهریه بدون سقف و بدون زندان

مهریه بدون سقف و بدون زندان

در طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی که کلیات آن امروز در مجلس تصویب شد، سقفی برای تعداد مهریه تعیین نشده است.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی موافقت کردند.

محمد سرگزی، رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس گفت: این طرح ناظر به موضوعات مختلفی است که در محکومیت‌های مالی مطرح می‌شود، لذا محکومیت‌های مالی حقوق متعددی مانند دیه، خسارت‌های عمدی یا غیرعمدی، نفقه و مهریه دارد و مهریه یکی از مصادیق جزئی آن است.

وی بیان کرد: ما در این طرح آوردیم که درباره آن دسته از محکومیت‌های مالی که حبس دارد، قاضی از امکان استفاده از سامانه‌های نظارت الکترونیک برخوردار باشد، اما در خصوص آن دسته از محکومیت‌های مالی که در قبال دین مالی را دریافت نکرده‌اند مانند دیه و نفقه فقط از سامانه‌های الکترونیکی استفاده شود و در نقطه‌ای تحت نظارت سامانه‌های الکترونیک خارج از زندان بماند.

خوشبختی در سنگین بودن مهریه نیست

در ادامه جلسه، زهره سادات لاجوردی در موافقت با کلیات این طرح، گفت: بحث مهریه نیازمند فرهنگ‌سازی است و این تصور غلطی است که گفته می‌شود چه کسی مهریه را داده و چه کسی گرفته است. دین مبین اسلام مهریه را حق زن دانسته و این دین بر گردن مرد است و باید ادا شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته دختران ما هم باید بدانند که خوشبختی در سنگین بودن مهریه نیست. البته طرح مذکور ایرادات و ابهاماتی دارد که باید رفع شود. لازم است طرحی جامع برای حقوق مالی زوجین تهیه شود تا مجبور نشویم به دلیل تورم و افزایش قیمت سکه هر چند سال یک بار قانون را تغییر دهیم.

سپس حجت‌السلام محمدتقی نقدعلی در موافقت با کلیات این طرح، گفت: در این طرح هیچ بحثی درباره تعیین سقف مهریه مطرح نشده است، بلکه موضوع اصلی میزان برخورد کیفری و زندان است.

وی ادامه داد: ایران تنها کشوری است که جوان را به جرم ازدواج به زندان می‌اندازد. ما در اینجا فقط به دنبال آن هستیم که از حبس جلوگیری کنیم، اما سقف مهریه هر میزان باشد، پرداخت می‌شود.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه بعضاً دیده می‌شود که برخی از دختران امشب عقد می‌کنند و فردا صبح مهریه را به اجرا می‌گذارند و مرد باید به استناد این قانون، مهریه را پرداخت کند و به استناد قانون محکوم به حبس شود، این به نوعی تبدیل به کاسبی شده است.

حذف مجازات حبس برای مهریه

همچنین الهام آزاد در موافقت با کلیات این طرح، گفت: مخالفان این طرح به غلط تصور می‌کنند که قرار است طبق این طرح، سقف مهریه کاهش یابد، در حالی که دختران و پسران مجازند هرچقدر تمایل داشتند مهریه تعیین کرده و دریافت کنند و در هیچ ماده‌ای برای آن سقف تعیین نشده است.

نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این طرح می‌تواند توازن میان زن و مرد را براساس اسلام تعیین کند. در این طرح صرفاً حبس و زندان حذف شده و اقداماتی باید با نظارت سامانه‌های الکترونیکی انجام شود. اساس ما باید حفظ بنیان خانواده باشد و این طرح به نفع بانوان است.

مهریه پناه زنان است

در ادامه، تعدادی از نمایندگان مخالفت خود را نسبت به کلیات این طرح مطرح کردند، به گونه‌ای که سید فرید موسوی اظهار کرد: مهریه فقط یک سنت خشک نیست، بلکه پناهگاه بانوان است که وقتی تکیه‌گاه آنان می‌شود به آن پناه می‌برند و دژی برای زنانی است که شاید روزی تنها بمانند.

نماینده مردم مراغه و عجیب شیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مهریه سنت نبوی و نشانه احترام به زن است، پس ما نباید آنها را محدود کنیم و نباید پایگاه زن سست شود. این طرح حمایت از بانوان را تضعیف کرده است.

مرد عاقل طبق توانایی مالی خود مهریه را تعیین می‌کند

همچنین حجت‌الاسلام جواد نیک بین در مخالفت با کلیات این طرح، گفت: هرچه مهریه کمتر باشد، مهر بین زوجین بیشتر می‌شود.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مرد عاقل و بالغ هنگام ازدواج باید بداند سکه‌ها را باید عندالمطالبه بپردازد و اگر توانایی آن را ندارد، نپذیرد.

وی تاکید کرد: وقتی قرار است حق طلاق به زن داده نشود و مهریه او پایین در نظر گرفته شود، پشتوانه آنان از بین می‌رود و ضمانتی وجود ندارد که بعد از کاهش قسط اول، بقیه اقساط پرداخت شود. این طرح مخالف آزادی و تعهدات اولیه مردان و زنان و مخالف اصلی پشتوانه زن در جامعه اسلامی است.

طلاق بحث فرهنگی است؛ ارتباطی به مهریه ندارد

علی اکبر علیزاده نیز در مخالفت با کلیات این طرح، گفت: هدف این طرح حبس زدایی از محکومان مهریه است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در قرآن آمده است که مهریه هرچقدر که تعیین شده باشد، نباید ضایع شود. موضوع طلاق بک بحث فرهنگی است و ارتباطی با مهریه ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد