×
اجتماعی
شناسه خبر : 255750
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/08/18 ساعت 04:00
کاهش فشار خون با شلوار داغ!

کاهش فشار خون با شلوار داغ!

در تحقیقی که به تازگی منتشر شده، پژوهشگران موسسه UNT Health Fort Worth متوجه شده‌اند گرما درمانی در خانه احتمالا کلید کاهش فشار خون است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گزارش فیز، در این تحقیق گروهی از سالمندان شلوارهای گرم کن دار را به مدت یک ساعت در چهار روز هفته پوشیدند.

فشار خون این عده پس از هشت هفته بهبود یافت و فشار خون سیستولیک شان نیز که جریان خون هنگام ضربان قلب را رصد می کند، پنج واحد کاهش یافت. دکتر آمیت خرا کاردیولوزیست و پروفسور پزشکی در مرکز پزشکی UT Soutwestern که در این پژوهش شرکت نداشت، می گوید: بررسی روش هایی که ریسک فشار خون بالا مانند سکته و حمله قلبی را کاهش می دهد، اهمیت زیادی دارد.

البته به عقیده خرا این روش جایگزینی برای داروهای فشار خون نیست، اما جذاب است و درمان کمکی بالقوه برای دیگر بیماری های قلبی و مشکلات آن به حساب می آید.

به گفته اسکات رومرو استادیار و رهبر این تحقیق می گوید: تحقیق در سال ۲۰۲۵ میلادی نشان داده فرورفتن در آب گرم می تواند فشار خون را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تحریک کند و در گذر زمان شیوه تحمل فشار گرما توسط بدن را بهبود بخشد. پژوهش های دیگر نیز نشان دادند گرما درمانی عملکرد قلبی را در افراد میان سال و سالمند بدون در نظر گرفتن ابتلای آنها به بیماری های مزمن بهبود می بخشد و مزایای آن را می توان با ورزش آیروبیک مقایسه کرد.

وی در ادامه می افزاید: واکنش کاردیوواسکولار به قرار گرفتن در معرض گرما بسیار جالب و تقریبا با ورزش یکسان است. ضربان قلب تغییر می کند، جریان خون و ماهیچه ها تغییر می کنند. به همین دلیل ما معتقدیم گرما درمانی روشی مناسب است زیرا تقریبا عملکردهای ورزش را تقلید می کند.

افزایش دمای مرکزی بدن با گرمادرمانی معمولاً به معنای گذراندن وقت منظم در سونا یا جکوزی است که اگر فرد به هیچ کدام دسترسی نداشته باشد، مشکل خواهد بود. رومرو و ایزابلا رویز، نویسنده اول این پژوهش، برای افزایش دسترسی بیشتر به گرمادرمانی آزمایشی انجام دادند تا دریابند آیا پوشیدن شلوارهایی با لوله‌هایی که آب گرم در آن جریان دارند، می توانند مزایای قلبی عروقی مشابهی فراهم کنند یا خیر. به گفته رومر که این شلوارها از لباس‌هایی که توسط ناسا برای بررسی عملکرد قلبی عروقی در طول استرس گرمایی ساخته شده بودند، الهام گرفته شده اند.

محققان ۱۹ بزرگسال ۵۵ تا ۸۰ ساله را که بیماری تشخیص داده شده فشار خون بالا نداشتند، به کار گرفتند و آنها را به دو گروه سنی مشابه تقسیم کردند. یک گروه شلوارهای گرمی پوشید در آن آب با دمای تقریباً ۱۲۴ درجه فارنهایت در گردش بود و دمای پوست را تا حدود ۱۰۴ درجه افزایش می‌داد. رومرو و رویز این تنظیمات را بر اساس کارهای قبلی انتخاب کردند که نشان می‌داد دمای مرکزی بدن را در بزرگسالان مسن‌تر در طول یک ساعت حدود یک تا دو درجه فارنهایت افزایش می‌دهد.

گروه دیگر شلوارهایی با گرمای معتدل پوشیدند که دمای آب آنها تا ۸۸ درجه فارنهایت داغ شده بود و دمای پوست بالاتر از ۹۰ درجه می رفت. به گفته رومرو این شلوها احساس خوشایندی داشتند اما سبب نمی شدند افراد مانند گروهی که گرما درمانی می شدند، عرق کنند.

فشار خون شرکت کنندگان به سه روش اندازه گیری شد.

شرکت‌کنندگان روال عادی خود را حفظ کردند و چهار روز در هفته، یک ساعت را به پوشیدن شلوار گرمایی اختصاص دادند. پس از هشت هفته، وقتی برای آزمایش‌های نهایی به آزمایشگاه بازگشتند، نتایج قابل توجه بود. فشار خون سیستولیک در گروه درمان گرمایی حدود پنج واحد کاهش یافته بود و در سونوگرافی، لایه داخلی رگ‌های خونی در اعضای این گروه بهبود قابل توجهی نشان می‌داد و بهتر از قبل منبسط می‌شد.

به گفته محققان شلوارهای داغ به این نتایج منجر شده بود.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد