×
بین الملل
شناسه خبر : 255736
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/17 ساعت 15:24
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه

نورنیوز بررسی می‌کند،

دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه

لغو تحریم‌های احمد الشرع ملقب به ابومحمد جولانی از فهرست تروریست‌های جهانی، در حالی که آمریکا و اروپا در برابر فاجعه انسانی غزه بی‌تفاوت مانده‌اند، بار دیگر پرده از چهره متناقض و سیاست‌زده غرب برداشت؛ جایی که حقوق بشر قربانی سیاست‌های ابزاری و منافع رژیم صهیونیستی می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اقدام اخیر آمریکا و متحدانش در حذف نام احمد الشرع (ابومحمد جولانی) و انس خطاب از فهرست تحریم‌های شورای امنیت، نشانه‌ای از تلاش هماهنگ غرب برای بازتعریف نقش سوریه در نظم مطلوب واشنگتن است. این در حالی است که فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا نیز از این اقدام پیروی کرده‌اند تا پیام روشنی به منطقه بفرستند: بازگشت جولانی به صحنه سیاسی با حمایت کامل غرب. این رفتار هم‌زمان با تأکید آمریکا بر «گذار سیاسی فراگیر در سوریه» تناقضی آشکار دارد. چگونه ممکن است کشوری که تا دیروز جولانی را به عنوان تروریست تحت تعقیب معرفی می‌کرد، امروز از او به عنوان شریک سیاسی استقبال کند؟ پاسخ در راهبرد دیرینه واشنگتن نهفته است؛ استفاده ابزاری از تروریسم برای مهار قدرت‌های مستقل منطقه، به‌ویژه ایران و محور مقاومت.

قربانی شدن حقوق بشر زیر چرخ‌های سیاست‌زدگی

اروپا و آمریکا که مدعی دموکراسی و حقوق بشر هستند، اکنون در برابر گزارش‌های تکان‌دهنده از ربایش، ناپدیدشدن و کشتار غیرنظامیان در سوریه سکوت کرده‌اند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده از آغاز سال جاری میلادی نزدیک به ۱۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند. با این حال، واشنگتن به بهانه تعهد دولت جولانی به «مبارزه با تروریسم و مواد مخدر» تحریم‌ها را لغو می‌کند.
این رویکرد یادآور همان سیاست دوگانه‌ای است که سال‌ها در قبال یمن، عراق و فلسطین دنبال شده است. غرب، مفاهیمی چون حقوق بشر و دموکراسی را نه به عنوان ارزش، بلکه ابزار فشار و چانه‌زنی سیاسی می‌نگرد. در چنین چارچوبی، اگر جولانی بتواند در مسیر طرح ابراهام و سازش با صهیونیست‌ها حرکت کند، همه جنایات گذشته‌اش مشمول عفو می‌شود.

خودشیفتگی ترامپ و بازآرایی نظم آمریکایی

تحلیل رفتار اخیر واشنگتن بدون درک جاه‌طلبی‌های شخصی ترامپ و جریان سیاسی حاکم بر او ناقص است. ترامپ که پس از شکست‌های پی‌درپی در تسلیم‌سازی روسیه و ایران و نیز ناکامی در پرونده غزه، به دنبال احیای چهره بین‌المللی خود است، اکنون پروژه جولانی را به عنوان نمادی از «دستاورد دیپلماتیک» معرفی می‌کند.
پیوستن قزاقستان به طرح آبراهام و احتمال اعلام رسمی دیدار جولانی با ترامپ در کاخ سفید، تلاشی تبلیغاتی برای احیای «روند سازش» است؛ روندی که هدف آن نه صلح، بلکه عادی‌سازی حضور رژیم صهیونیستی در منطقه است. همزمان، استقرار مجدد نیروهای آمریکایی در خاک سوریه برای حفاظت از منافع تل‌آویو، نشان می‌دهد واشنگتن در پی تثبیت جغرافیای نفوذ خود در غرب آسیاست، حتی اگر به قیمت نابودی استقلال سوریه تمام شود.

از دمشق تا غزه؛ تداوم یک دروغ تاریخی

غربی‌ها در شورای امنیت از «آینده سیاسی سوریه» سخن می‌گویند اما در غزه حتی به تعهد خود برای آتش‌بس پایبند نیستند. آنان که در شرم‌الشیخ وعده کمک‌رسانی دادند، امروز در برابر گرسنگی و نسل‌کشی در غزه سکوت کرده‌اند. این همان دوگانگی رفتاری است که از بوسنی تا بغداد، از دمشق تا غزه تکرار می‌شود: تطهیر تروریست‌ها و مجازات قربانیان مقاومت.
سیاست غرب در حقیقت بر دو ستون استوار است: مشروع‌سازی تروریسم مطلوب و جرم‌انگاری دفاع مشروع. هنگامی که جولانیِ تروریست تطهیر می‌شود و مقاومت فلسطین «تهدید» نام می‌گیرد، معنای واقعی نظم غربی آشکار می‌شود؛ نظمی که در خدمت سرمایه‌داری جنگ و صهیونیسم است. این تناقض، نه‌تنها چهره حقوق بشر غربی را فرو ریخته بلکه مشروعیت اخلاقی نظم بین‌المللی تحت رهبری آمریکا را نیز به چالش کشیده است.
 


اخبار مرتبط
اردوغان توقیف دارایی‌های الجولانی و وزیر کشورش را لغو کرد
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 09:59
اردوغان توقیف دارایی‌های الجولانی و وزیر کشورش را لغو کرد
رجب طیب اردوغان، با صدور فرمانی توقیف دارایی‌های ابو محمد الجولانی و وزیر کشور او، انس خطاب، را لغو کرد. این اقدام پس از تصمیم شورای امنیت سازمان ملل برای حذف نام این دو از فهرست تحریم‌ها و اقدامات آمریکا و انگلیس صورت گرفت.
59 کشته بر اثر شکنجه در زندان‌های جولانی
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 09:30
59 کشته بر اثر شکنجه در زندان‌های جولانی
دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که طی 10 ماه اخیر، دست‌کم 59 نفر در زندان‌های دولت موقت سوریه به ریاست احمد الشرع مشهور به ابو محمد الجولانی، بر اثر شکنجه و بی‌توجهی پزشکی جان خود را از دست داده‌اند. قربانیان شامل غیرنظامیان، کارمندان دولتی و نظامیان سابق بوده‌اند.
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
جمعه 1404/08/16 ساعت 10:00
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا تحریم‌ها علیه احمد الشرع معروف به محمد الجولانی رئیس موقت دولت و انس خطاب، وزیر کشور سوریه را لغو کرد.
جنایات تازه رژیم جولانی علیه مردم سوریه
جمعه 1404/08/16 ساعت 00:10
جنایات تازه رژیم جولانی علیه مردم سوریه
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی جدید اعلام کرد که تعداد مفقودان غیرنظامی در سوریه به مراتب بیشتر از آمارهای رسمی است و خانواده‌های ناپدیدشدگان به دلیل ترس از انتقام رژیم جولانی از اعلام ربایش نزدیکان خود خودداری می‌کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فقط 43 هزار از یک میلیون اثر تاریخی ایران ثبت شده
محرومیت در پرسپولیس به‌دلیل مصاحبه‌های جنجالی
شیخ نعیم قاسم: حق پاسخگویی به ترور شهید الطبطبائی محفوظ است
زلزله سیاسی در اوکراین / استعفای رئیس دفتر زلنسکی
جدول لیگ برتر فوتبال ایران / پرسپولیس صدرنشین
شکست حریف آمریکایی با کامبک دیدنی فرجی
اوسمار: الان وقت کری‌خوانی برای دربی است
شرط روسیه برای پذیرفتن مذاکرات صلح
اولین واگن قطار چینی در راه ایران
اطلاعیه قوه قضائیه درباره نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری در شنبه
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
آمریکا در آستانه به رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه
مقام ارشد اوکراینی: اوکراین هرگز خاکش را به روسیه واگذار نخواهد کرد
توییت عبری جدید رسانه رهبر معظم انقلاب/منفورترین سازمان رژیم صهیونی است
شاگردان احمدی صدرنشین ماندند
صالحی خبر داد: اختصاص 40 میلیون دلار برای تأمین کاغذ مطبوعات و حوزه نشر
سیل و رانش هولناک در سوماترا اندونزی / 174 قربانی و مفقودی 79 نفر
استقبال پوتین از دیدار با ترامپ در بوداپست
کشورهای اروپایی خواستار توقف خشونت شهرک‌نشین‌ها در کرانه باختری شدند
نوراینفو / چه غذاهایی برای مقابله با آلودگی هوا بخوریم؟
واکنش الشیبانی به حمله اشغالگران به جنوب سوریه
لبنان از تل‌آویو به شورای امنیت شکایت کرد
کلاهبردارهای ارزی با شگردهای تازه
تنش شدید میان دو کره سر سرقت ارز دیجیتال
بورس در گرداب نیمه‌سال؛ قایق شاخص منتظر باد آرامش
شمس آذر 1 - پرسپولیس2 + فیلم گلها/صدرنشینی سرخ پوشان پیش از دربی
رئیس‌زاده برای دوره‌ای دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی شد
نوراینفو / کدام غذاها در روزها آلوده کمک می‌کند راحت نفس بکشیم ؟
افزایش شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته
سریال‌های تازه تلویزیون با بازگشت مهران مدیری و سعید آقاخانی
دستگیری عامل آتش‌سوزی و تیراندازی در خرم‌آباد
دو فرمانده فلسطینی در نبرد با نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند
حباب سکه طی هفته اخیر روند کاهشی را تجربه کرد
زمان پرداخت، ثبت‌نام و تغییرات جدید وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
اخراج رونالدو و عواقبش برای فیفا
دریابان علی شمخانی: ایران هنوز از قدرت دریایی اش رونمایی نکرده است + فیلم
گروه های مقاومت فلسطین، قطر و اردن تجاوز رژیم صهیونیستی به «بیت‌جن» سوریه را محکوم کردند
نبرد داده و الگوریتم؛ ایران کجای معادله آینده است؟
آتش دوباره به جان جنگل‌های کارمزد سوادکوه افتاد
اعتراف صهیونیست‌ها به قدرت حماس در حوزه سایبری
کالاس: اروپا با «تغییرات تکان‌دهنده» روبه‌رو است
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
مدارس و دانشگاه‌ها فردا شنبه غیرحضوری/ ادارات با نظر مدیران دورکار شدند/بانکها کشیکند
اوکراین در آستانه یک کودتای نظامی
«مجنون» رکورددار فروش در سینمای دفاع مقدس ایران شد
وحشت صهیونیست‌ها به دنبال حمله سایبری
دستخط رهبر معظم انقلاب برای نوه شهید حاجی‌زاده+تصویر
جزئیات واریز یارانه آذر 1404
نمایش یادگاری‌های تختی / فرصتی بی‌نظیر برای علاقمندان در تهران!
تعطیلی مدارس بر اساس سه شاخص کلیدی
X
آگهی تبلیغاتی