×
سیاسی
شناسه خبر : 255721
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/17 ساعت 14:33
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است

سخنگوی دولت :

هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است

سخنگوی دولت با رد شایعه حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو تأکید کرد که این موضوع صرفاً در حد بررسی کارشناسی است و تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است. مهاجرانی همچنین از تداوم سیاست‌های حمایتی دولت خبر داد. وزیر نیرو نیز از توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بازچرخانی آب گفت.

نورنیوز-گروه سیاسی: «فاطمه مهاجرانی» امروز شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ در گزارش هفتگی تلویزیونی خود به ملت ایران که با حضور «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو برگزار شد، اظهار داشت: خبری در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها مبنی بر قصد دولت برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو منتشر شد که این خبر اکیدا تکذیب می‌شود. اطمینان می‌دهم که دولت هر تصمیمی اتخاذ کند در راستای سیاست جایگزینی و حفظ معیشت مردم اقدام خواهد کرد.

وی افزود: در فضای مجازی برخی رسانه‌ها خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی و دارو منتشر کردند؛ تاکید می‌کنم که در هنگام تدوین و تصویب لایحه بودجه مباحث کارشناسی مختلفی مطرح می‌شود اما دولت هیچ تصمیمی درخصوص حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو ندارد. هر گاه قرار باشد دولت نسبت به اصلاح اقتصادی اقدام کند، سیاست جایگزین برای حفظ معیشت مردم را اتخاذ خواهد کرد و لذا سیاست ارایه ارز ترجیحی به کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد.

سخنگوی دولت همچنین با تقدیر از اقدام ارزشمند شهرداری تهران در راستای رونمایی از مجسمه شاپور دوم و زانو زدن امپراطور روم در مقابل پادشاه ایران، گفت: کشور ما پیشینه تاریخی افتخارآمیزی دارد. در همین راستا تصویب منشور حقوق بشر کوروش در یونسکو صورت گرفت؛ منشور کوروش نشان از این دارد که ایرانیان پیش از مدعیان کنونی حقوق بشر بر موضوع احترام به تنوع فرهنگی و گرامیداشت حقوق بشر اهتمام داشتند و آنرا مکتوب کردند.

مهاجرانی با اشاره به افتتاح چندین پروژه نیروگاهی و تامین آب توسط وزارت نیرو و با حضور ویدیو کنفرانسی رئیس‌جمهور، اظهار داشت: امروز هفدهم آبانماه است اما همچنان در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران شاهد بارش حتی یک قطره باران نبوده ایم و لذا از دکتر عباس علی‌آبادی وزیر نیرو درخواست کردیم که در این جلسه حضور داشته باشند و اقدامات وزارتخانه متبوع خود درباره تامین آب و برق مورد نیاز را ارایه کنند.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی و قطع برق در طول تابستان گذشته، تاکید کرد: گفته شد که با کسری ۲۴ هزارمگاواتی برق موجه هستیم و وزارت نیرو اقدامات مثبتی در بکارگیری و استفاده از انرژی‌ خورشیدی و تجدیدپذیر آغاز کرده است و از وزیر نیرو درخواست داریم که در زمینه گسترش و توسعه سبد انرژی توضیحات بیشتری به مردم عزیز ایران ارایه کنند.

وزیر نیرو نیز در سخنان خود با تاکید بر اینکه ایران در حوزه آب و برق از ظرفیت مهندسی بالایی برخوردار است، گفت: در دولت چهاردهم برنامه جامعی برای رفع ناترازی‌ها در دستور کار داریم. عمده نیروگاه‌های کشور متمرکز بر استفاده از سوخت فسیلی است و می‌تواند مولد آلودگی باشند و لذا در دولت چهاردهم تصمیم گرفتیم که به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.

عباس علی آبادی افزود: این موضوع مورد تاکید شخص رئیس‌جمهور است و هفت هزار مگاوات برق خورشیدی تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید؛ همچنین در سال آینده نیز به ۱۱ هزار مگاوات خواهیم رسید.

علی‌آبادی تاکید کرد: سال گذشته ۴۳۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی نیز افزوده شد که عمدتا بر تکمیل واحدهای سیکل ترکیبی متمرکز بود که آنها نیز تاثیر بسیار زیادی بر تقویت و توسعه شبکه برق کشور دارند.

وزیر نیرو با اشاره به پشت سر گذاشتن خشکسالی ۶ ساله و اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با مشکلات ناشی از این خشکسالی به ویژه در برخی از استان‌های خشک کشور، اظهار داشت: در افتتاح چند روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور از چند پروژه مهم همچون سهند رونمایی شد که ظرفیت برق کشور را به شدت توسعه می‌دهد؛ همچنین تصفیه خانه رباط کریم در بخش آب مورد بهره‌برداری قرار گرفت که ظرفیت قابل توجهی از آب را بازچرخش می‌کند.

وی ادامه داد: تهران از ظرفیت بازچرخانی ۸۰ درصدی برخوردار است، این در حالی است که به عنوان مثال ظرفیت تصفیه فاضلاب در هندوستان ۲۸ درصد است. این عدد در سطح کشور ۵۸ درصد است که تلاش می‌کنیم آنرا به ۶۰ درصد برسانیم.

علی‌آبادی همچنین به پروژه انتقال آب به تهران و البرز از سد طالقان اشاره کرد و گفت: این طرح در بازه زمانی سه ساله پیش بینی شده بود که در فاصله زمانی کمتر از هشت ماه به بهره‌برداری رسید.

کاهش فشار شبکه آب تهران تا حد صفر در برخی شبها

علی آبادی با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای کنترل هدر رفت آب، فشار شبکه را کاهش داده است، تصریح کرد: لوله کشی در کشور ما بیش از ۱۰۰ سال سابقه دارد؛ این لوله‌ها فرسوده شده اند و برخی از آنها نیز در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند. ما از مدت‌ها پیش برای کنترل هدررفت آب، با کاهش فشار شبکه مدیریت کرده‌ایم و توانسته‌ایم حدود ۱۵ متر مکعب بر ثانیه، یعنی بیش از ۵ برابر آبی که از طالقان می‌آوریم، با همکاری مردم ذخیره کنیم و از هدررفت آن جلوگیری کنیم.

وی افزود: ممکن است  مجبور شویم بعضی از شب‌ها که مردم در آرامش هستند و کمتر آب مصرف می‌کنند فشار آب را تا حد صفر پایین بیاوریم و این کمک می کند به اینکه هدر رفت آب نداشته باشیم.

وزیر نیرو در پایان تاکید کرد: تقاضا می کنم مردم به نصب ذخیره‌ساز آب حتما اقدام کنند.


نظرات

آخرین اخبار
شکست استراتژی ترامپ در جنگ با ایران
رسوایی بزرگ در فیفا؛ افشای رابطه غیراخلاقی اینفانتینو با همکار سابقش
زلزله 4.7 ریشتری اندیمشک، شهرهای شمال خوزستان را لرزاند
اذعان رسانه اسرائیلی بر قطعی بودن تسلیم ترامپ در برابر ایران
رئیس جدید ستادکل نیروهای مسلح را بیشتر بشناسید
کارت بازی یاسر آسانی صادر شد
ادعای مضحک ترامپ برای دریافت غرامت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران
ایران هیمنه آمریکا را شکست
کاهش دمای تهران از فردا
جدیدترین تحولات یمن؛ تداوم حملات پهپادی به مواضع عربستان
نورویدئو | پاتریوت ها شلیک کردند؛امنیت چه کسی ماند ؟
خسارت 13 میلیارد دلاری آمریکا در جنگ علیه ایران
عربستان راه‌اندازی مجدد پالایشگاه جازان را به تعویق انداخت
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری در 15 شهر؛ تهران و مشهد در اولویت
قیمت مرغ در بازار تغییر می‌کند؟ وزارت جهاد کشاورزی از برنامه جدید صادرات خبر داد
عارف: برنامه هفتم پیشرفت باید با شرایط جدید کشور اصلاح شود
جزئیات سبد 40 میلیون تومانی بازنشستگان نیروهای مسلح اعلام شد
انتصاب 6 فرمانده ارشد نیروهای مسلح با حکم فرمانده کل قوا؛مطالبات مهم رهبری از فرماندهان
تصویر جدیدی از رهبر معظم انقلاب منتشر شد
آخرین تصاویر ماهواره‌ای از تنگه‌ هرمز؛ ترامپ همچنان دروغ می‌گوید
شرایط ترخیص کالاهای کولبری و ملوانی اعلام شد
پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در نیمه دوم پاییز
پزشکیان: رهبر معظم انقلاب کاملاً سلامت هستند
حدادعادل: پیروی از رهبر شهید یعنی حکیمانه فکر کردن و حکیمانه عمل کردن
نورنما | فضاهای خالی؛ ترسی مدرن در اینترنت
رایزنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی درباره توافق مکه
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه سه‌شنبه 20 مرداد 1405؛ بازار در انتظار سیگنال دلار و اونس
قطعی برق ایلام امروز دوشنبه 19 مرداد+ لینک
اولین اعترافات قاتلان حمیدرضا رجب‌زاده؛ بازداشت متهم زن هنگام فرار از کشور
تبریک عراقچی به محسن رضایی؛ تأکید بر هماهنگی دیپلماسی و شورای عالی امنیت ملی
قطعی برق همدان امروز دوشنبه 19 مرداد + لینک
روایت پزشکیان از دیدار 7 ساعته با رهبر انقلاب؛ توصیه های مقام معظم رهبری چه بود؟
قیمت ران و سینه مرغ و قیمت مرغ امروز 19 مرداد اعلام شد + جدول
وزیر کشور: پیش‌بینی و پیشگیری مهمترین اصول مدیریت بحران است
صادرات 400 میلیون دلاری ایران به کویت متوقف شد
زمان برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا اعلام شد
قطعی برق سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه 19 مرداد + لینک
مقابله عراق با دفاتر جعلی حشد الشعبی و پهپادهای بدون مجوز
آخرین اخبار فرهنگیان و بازنشستگان امروز دوشنبه 19 مرداد
قتل هولناک زن جوان در پارک نیما تهران‌نو؛ ردپای معامله عتیقه در این جنایت
پیش بینی آب و هوای مازندران/هوا کی خنک می شود؟
سخنگوی دولت: مهمترین دغدغه امروز دور کردن سایه جنگ از کشور است
کالابرگ مرداد این افراد واریز نمی‌شود؛ مهلت احراز سکونت تا پایان شهریور
پیش بینی قیمت دلار فردا سه شنبه 20 مرداد/ کانال جدید در انتظار بازار
پورعلی‌گنجی لژیونر شد
پیش بینی بورس فردا سه‌شنبه 20 مرداد
نتایج آزمون مدارس نمونه دولتی و سمپاد 1405 اعلام شد
بیمه سلامت برای کدام دهک ها رایگان شد؟+ جزییات
اگر شمخانی بر تشکیل جلسه در 9 اسفند اصرار داشته، 7 جلسه دیگر با اصرار چه کسی برگزار شده؟!
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات پرسپولیس دوشنبه 19 مرداد؛ از ماندن سرگیف تا توافق با دانیال ایری