×
اقتصادی
شناسه خبر : 255706
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/17 ساعت 12:48
رشد بورس در نخستین روز هفته

رشد بورس در نخستین روز هفته

رشد هم‌زمان شاخص کل و هم وزن نشان می‌دهد جریان نقدینگی نسبتا متعادلی میان نمادهای بزرگ و کوچک برقرار شده، هرچند سهم بیشتری از رشد بازار به نمادهای بزرگ رسیده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ معاملات بازار سهام در نخستین روز کاری هفته، شنبه 17 آبان 1404، با رشد قابل توجه شاخص‌ها و غلبه تقاضا بر عرضه همراه شد. شاخص کل بورس تهران تا ساعت 10:20 صبح با افزایش 39 هزار و 943 واحدی معادل 1.25 درصد در سطح 3 میلیون و 242 هزار واحد قرار گرفت و بار دیگر به مسیر صعودی بازگشت. شاخص هم وزن نیز که نمایانگر وضعیت کلی‌تر بازار است، با رشد 6 هزار و 617 واحدی معادل 0.72 درصد به رقم 928 هزار و 725 واحد رسید.

0
 

افزایش تقاضا در نمادهای بزرگ بازار

رفتار شاخص کل نشان می‌دهد تقاضا در نمادهای شاخص‌ساز و صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها، فلزی‌ها و پالایشی‌ها افزایش یافته است. رشد هم‌زمان شاخص کل و هم وزن نشان می‌دهد جریان نقدینگی نسبتا متعادلی میان نمادهای بزرگ و کوچک برقرار شده، هرچند سهم بیشتری از رشد بازار به نمادهای بزرگ رسیده است.

در نیمه ابتدایی معاملات، خریداران فعال‌تر ظاهر شدند و ارزش سفارش‌های خرید در بازار به بیش از سه برابر فروش‌ها رسید. آمارها نشان می‌دهد ارزش سفارش‌های خرید به 2 هزار و 252 میلیارد تومان و سفارش‌های فروش به حدود 716 میلیارد تومان رسیده که بیانگر برتری محسوس تقاضاست.

رشد شاخص با وجود قدرت بیشتر فروشنده ها

در معاملات امروز، میانگین سرانه خرید حقیقی‌ها به 60.2 میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به 61.6 میلیون تومان رسیده است. هرچند هنوز برتری خفیفی از سمت فروش مشاهده می‌شود، اما مقایسه این ارقام با روزهای گذشته حاکی از بهبود نسبی قدرت خریداران است. شاخص قدرت خرید حقیقی‌ها عدد منفی 1.02 را نشان می‌دهد که نسبت به میانگین هفته گذشته وضعیت بهتری را منعکس می‌کند. همچنین جریان نقدینگی ورودی به بازار سهام در حدود 231 میلیارد تومان ثبت شده که بیانگر بازگشت تدریجی سرمایه حقیقی‌ها به بازار است.

خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت 

در مقابل، آمارها حاکی از خروج 610 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت است. این موضوع به‌طور معمول نشانه‌ای مثبت برای بازار سهام تلقی می‌شود، زیرا بخشی از سرمایه‌های کم‌ریسک در حال انتقال به بازارهای پرریسک‌تر از جمله سهام است. خروج نقدینگی از صندوق‌های با درآمد ثابت معمولا هم‌زمان با افزایش جذابیت قیمت‌ها در بازار و امیدواری به رشد قیمت سهم‌ها اتفاق می‌افتد.

چرخش مثبت در تعداد نمادهای سبز بازار

در ترکیب معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت به 511 رسیده در حالی که تنها 286 نماد در محدوده منفی معامله می‌شوند. این نسبت نشان‌دهنده جو عمومی مثبت در بازار و چرخش روند نسبت به روزهای منفی گذشته است.

افزایش تعداد نمادهای سبز در تمامی گروه‌ها از جمله خودرویی، بانکی، پالایشی و فلزی قابل مشاهده است. این موضوع نشان می‌دهد موجی از تقاضای عمومی در بازار شکل گرفته که می‌تواند زمینه‌ساز تثبیت روند صعودی در روزهای آتی شود.

صف‌های خرید پرقدرت‌تر از صف‌های فروش

تعداد صف‌های خرید تا ساعت 10:20 صبح به 90 مورد رسیده، در حالی که تنها 42 نماد با صف فروش مواجه‌اند. بررسی ارزش صف‌ها نشان می‌دهد صف‌های خرید بیشتر در نمادهای کوچک و متوسط بازار تشکیل شده و بعضا با استقبال حقیقی‌ها همراه بوده است.

وجود صف‌های خرید در صنایع مختلف نشانه‌ای از بهبود انتظارات کوتاه‌مدت سهامداران نسبت به آینده قیمت‌هاست.

ارزش معاملات و وضعیت نقدشوندگی بازار

ارزش کل معاملات سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی تا این ساعت 5 هزار و 270 میلیارد تومان و حجم معاملات حدود 12.3 میلیارد برگه سهم اعلام شده است. این سطح از ارزش معاملات اگر تا پایان بازار حفظ شود، می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت تدریجی نقدشوندگی به بازار باشد.

تا زمانی که ارزش معاملات روزانه به کمتر از 10 همت نرسد، خیلی نباید نگران وضعیت بازار بود. امروز هم با توجه به اینکه ارزش معاملات در نیمه اول بازار به بیش از 5 همت رسیده، می توان انتظار داشت که ارزش روزانه معاملات تا ساعت 12:30 به بیش از 10 همت برسد.


نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهور بلاروس: تجاوز آمریکا و اسرائیل مردم ایران را متحدتر کرد
حمله به خارک تنش در خلیج فارس را شعله‌ور می‌کند
قدردانی جهاد اسلامی از حضور باشکوه ملت ایران در روز جهانی قدس
آسوشیتدپرس: یک بالگرد در سفارت آمریکا در بغداد مورد اصابت موشک قرار گرفت
رهبر ایران قول داد که انتقام بمباران مدرسه را بگیرد و تنگه هرمز را بسته نگه دارد
اندیمشک لرزید
وال استریت ژورنال: 200 نظامی آمریکایی در حملات ایران زخمی شده‌اند
روایت وال استریت ژورنال از خوش خیالی ترامپ درباره تسلیم ایران
روزنامه فرانسوی: ایران می‌گوید آماده یک جنگ طولانی است که اقتصاد جهانی را نابود می‌کند
شرط جدید ایران برای عبور نفت کش ها از تنگه هرمز/ با یوان چین معامله کنید
آخرین وضعیت جزیره خارک بعد از حمله آمریکا/ زیر ساختهای نفتی آسیب ندیده است
ترامپ مدعی هدف‌گیری تاسیسات نظامی در جزیره خارک شد
مقام اطلاعاتی اسراییل: حمله به خارک تنش را در سراسر خلیج فارس تشدید می کند
افزایش 18 درصدی قیمت بنزین در کالیفرنیا/ بهای سوخت کالیفرنیا به 10 دلار در هر گالن رسید!
مقام ارشد انصارالله یمن: تصمیم برای ایستادن نظامی در کنار ایران گرفته شده است
احتمال دیدار پوتین با رهبر جدید ایران در سال جاری و در جریان نشست خزر
تقاص تک‌تک خون‌های به ناحق‌ریخته شده و غرامت آسیب‌های وارده را پس خواهید داد
ارتش پاکستان حمله پهپادی افغانستان را تائید کرد / چهار نفر زخمی شدند
تصمیم آمریکا در زمینه کاهش تحریم‌های ونزوئلا برای تجارت نفت و کود
هیچ موشکی از سوی ایران به ترکیه شلیک نشده است
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و دیگر شهرهای کشور
ایران شرایط مجوز عبور محدود نفت از تنگه هرمز را بررسی می کند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
سازمان ملل خواستار عبور ایمن محموله‌های بشر دوستانه از تنگه هرمز شد
قدردانی عراقچی از دولت و ملت ترکیه
حمله دشمن آمریکایی و صهیونیستی به منطقه دروازه ری شهر قم
واکنش الجزیره به اظهارات وزیر جنگ آمریکا
بازداشت 4 عضو گروهک نفاق در رباط‌کریم
ابوعبیده: حملات موشکی ایران به تل‌آویو دل‌های آزادگان را روشن کرد
انصارالله: هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا حق مشروع ایران است
5 پهپاد مهاجم صهیونیستی آمریکایی در تور پدافندی سپاه شکار شدند
قالیباف: هیچ تفکیکی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا قائل نیستیم
حمله هوایی آمریکایی صهیونیستی به منزل مسکونی در خمین 6 شهید بر جای گذاشت
عراقچی وضعیت رقت بار آمریکا و اروپا پس از جنگ علیه ایران را تشریح کرد
کاظمی: زمان امتحانات خرداد تغییر خواهد کرد
رئیس مؤسسه محراب الازهر: خدایا، اینها (ایرانیان) چه مردم شگفت‌انگیزی هستند؟!
فایننشال تایمز: قیمت نفت از رکورد 128 دلار عبور خواهد کرد
لغو مسابقات فرمول یک در بحرین و عربستان
آثار تاریخی ثبت ملی کیش نشانه‌دار شدند
سناتور هندی: کور‌ خوانده‌اید؛ ایرانیان تسلیم نمی‌شوند
دستگیری 14 نفر از عناصر آمریکایی-اسرائیلی در کرمان
تاکنون به چند واحد غیر نظامی آسیب وارد شده است؟
تماس‌های مکرر پزشکان برای همکاری داوطلبانه با اورژانس
آغاز موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی
قدردانی عراقچی از همبستگی مردم ترکیه
شیخ نعیم قاسم: برای یک نبرد طولانی آماده شده‌ایم
اذعان رسانه صهیونیستی: حملات علیه سکوهای موشکی ایران بی فایده است
استاندار مازندران: تاکنون میزبان 7 میلیون مسافر بوده‌ایم
روز قدس؛ جلوه نبرد روایت‌ها در خیابان‌های ایران
سفارت ایران: هیچ پرتابه‌ای از ایران به سوی ترکیه شلیک نشده است