×
سیاسی
شناسه خبر : 255668
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/17 ساعت 09:41
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان

فاطمه مهاجرانی:

آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان

مدیریت آب در ایران دیگر یک موضوع بخشی یا فنی نیست؛ مسأله‌ای است ملی که زندگی امروز و فردای ما را در بر می‌گیرد. منابع آبی کشور بویژه در مناطق پرجمعیت، با فشار مضاعفی روبه‌رو شده‌اند. رشد شهرنشینی، تغییر اقلیم، کاهش بارندگی‌ها و الگوهای ناصحیح مصرف چهره‌ای تازه به این بحران داده‌اند.

نورنیوز- گروه سیاسی: مدیریت آب در ایران دیگر یک موضوع بخشی یا فنی نیست؛ مسأله‌ای است ملی که زندگی امروز و فردای ما را در بر می‌گیرد. منابع آبی کشور بویژه در مناطق پرجمعیت، با فشار مضاعفی روبه‌رو شده‌اند. رشد شهرنشینی، تغییر اقلیم، کاهش بارندگی‌ها و الگوهای ناصحیح مصرف چهره‌ای تازه به این بحران داده‌اند. در چنین شرایطی لازم است با نگاهی علمی، آرام و درعین‌حال قاطع به سراغ اصلاح مسیر برویم.
تهران به‌عنوان کلان‌شهری با جمعیتی چندین میلیونی در خط مقدم این چالش قرار دارد. تأمین پایدار آب آشامیدنی برای این جمعیت مستلزم برنامه‌ای منسجم، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و همکاری عمومی است. دولت در ماه‌های گذشته مجموعه‌ای از طرح‌های تکمیلی را برای تقویت امنیت آبی تهران آغاز کرده است؛ از توسعه تصفیه‌خانه‌ها و بازچرخانی پساب، تا نوسازی خطوط انتقال و کنترل هدررفت در شبکه. این برنامه‌ها گام‌به‌گام در حال اجرا هستند و هدفشان مقاوم‌سازی تهران در برابر خشکسالی‌ها و تغییرات اقلیمی آینده است.
در کنار این اقدامات پروژه انتقال آب از سد طالقان به تهران به‌عنوان یکی از طرح‌های راهبردی در حال تکمیل و بهره‌برداری است. بهره‌برداری از این پروژه، در کنار برنامه‌های توسعه‌ای دیگر مانند نوسازی شبکه‌های قدیمی، به معنای افزایش تاب‌آوری تهران در برابر فشارهای اقلیمی و جمعیتی است.
اما نباید فراموش کرد که انتقال آب، هرچند لازم و مفید است، فقط یکی از اجزای سیاست آبی کشور به شمار می‌رود. آینده پایدار در گرو اصلاح رفتار مصرفی و تغییر نگاه ما به آب است. هیچ طرح و پروژه‌ای بدون همراهی مردم به نتیجه نخواهد رسید. هر خانواده، هر مدرسه، هر مجتمع مسکونی و هر واحد صنعتی می‌تواند در صرفه‌جویی و مدیریت مصرف نقش‌آفرین باشد. در این مسیر دولت سیاست‌های تشویقی، تعرفه‌های عادلانه و برنامه‌های آموزشی را برای افزایش آگاهی عمومی دنبال می‌کند تا صرفه‌جویی به یک رفتار فرهنگی پایدار بدل شود.
دولت با واقع‌گرایی و دوری از شعار، مسیر حل‌مسائل را بر پایه گفت‌وگو و همدلی ملی بنا کرده است. اطلاع‌رسانی دقیق درباره وضعیت منابع، شفافیت در اعلام اقدامات و دعوت از مردم برای مشارکت، بخشی از این رویکرد است. ما در برابر مردم وظیفه داریم هم واقعیت‌ها را بیان کنیم و هم راه‌حل‌ها را به‌روشنی ارائه دهیم تا امید و آرامش اجتماعی حفظ شود.
بحران آب در تهران و دیگر مناطق کشور قابل مدیریت است؛ به شرط آنکه همه نیروهای ملی ــ از دولت و شهرداری تا رسانه‌ها و شهروندان ــ در کنار هم قرار گیرند. امروز دیگر زمان مقصر دانستن یکدیگر نیست؛ زمان همکاری است. اگر مصرف آب در کشور فقط چند درصد کاهش یابد، معادل ساخت ده‌ها سد جدید صرفه‌جویی خواهد شد.
سرزمین ایران در طول تاریخ با تدبیر و همیاری مردمش از خشکی و کم‌آبی عبور کرده است. دولت چهاردهم با تکیه بر واقع‌گرایی و گفت‌وگوی ملی مسیر توسعه پایدار را در پیش گرفته است. بحران آب نه با انکار حل می‌شود و نه با نگرانی افراطی؛ بلکه با برنامه، صبر و همراهی مردم. اگر همه ما سهم خود را در این مسیر ادا کنیم، می‌توانیم اطمینان داشته باشیم آینده تهران و ایران همچنان زنده، سبز و قابل زیست خواهد ماند.


ایران
نظرات

آخرین اخبار
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد