×
بین الملل
شناسه خبر : 255665
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/17 ساعت 09:37
پیروزی کمپین «ممدانی»

دکتر رحمن قهرمانپور:

پیروزی کمپین «ممدانی»

دلایل پیروزی زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک را می‌توان از سه منظر بررسی کرد. در نگاه نخست، او یک کمپین انتخاباتی موفق داشت، هم از نظر کمپین مثبت و ارائه یک پیام شفاف و روشن به رای‌دهندگان و اصرار بر آن پیام و از همه مهم‌تر استفاده از روش‌های ابتکاری در کارزار انتخاباتی خودش که تا حدی الهام‌گرفته از کارزار انتخاباتی باراک اوباما در سال 2008 است.

نورنیوز- گروه بین الملل: از طرف دیگر موفقیت کارزار ممدانی ناشی از اختلاف در حزب جمهوری‌خواه درباره حمایت از رقبای او بود. اندرو کومو که قبلا فرماندار دموکرات نیویورک بود، وجهه خوبی در میان مردم نداشته و با اتهام فساد مواجه است. بنابراین کارزار منفی زهران ممدانی هم باورپذیر بود. او با کسانی رقابت می‌کرد که نماینده فساد و نابرابری موجود در نظام سیاسی آمریکا بودند.

از طرف دیگر، اختلاف جمهوری‌خواهان در حمایت از رقبای او و عدم وحدت آنها هم یک امتیاز برای ممدانی محسوب می‌شد. تحقیقات نشان می‌دهد که حمایت یکپارچه حزب از یک نامزد می‌تواند موقعیت او را در رقابت‌های انتخاباتی تقویت کند. بنابراین زهران ممدانی هم کمپین مثبت نسبتا موفقی داشت و هم رقبای او از نظر اعتبار اجتماعی آسیب‌پذیر بودند و لذا اظهارات وی یا کمپین منفی او علیه رقبا باورپذیر بود و به کمکش آمد.

اما از نظر سیاسی، دلیل موفقیت ممدانی را می‌توان در چند نکته خلاصه کرد: نکته اول، در واقع افول هژمونی ترامپ در حزب جمهوری‌خواه بود. تقریبا اغلب نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات اخیر پیروز شدند و حتی حمایت جدی جی دی. ونس از برادر ناتنی خودش در یکی از شهرها منجر به شکست او شد. ترامپ هم از کومو، رقیب ممدانی، حمایت کرد که باز هم این تلاش با شکست مواجه شد.

به نظر می‌رسد ماحصل سیاسی ترامپ، یک سال پس از انتخاب او و پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴، در حال تمام شدن است. همچنین نشانه‌هایی از عدم همراهی جمهوری‌خواهان با او دیده می‌شود. دلیل دوم پیروزی ممدانی را می‌توان در سیاست هویت ترامپ و رفتار او نسبت به اقلیت‌ها در ‌آمریکا دانست. سیاست تهاجمی او نسبت به مهاجران و همین‌طور اقلیت‌ها و نژاد‌هایی مثل سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها بازتاب منفی در میان آمریکایی‌های لاتین‌تبار از یک طرف و مهاجران آمریکایی از طرف دیگر داشت و انتخاب ممدانی را می‌توان پاسخ منفی حداقل نیویورکی‌ها به سیاست‌های مهاجرتی ترامپ دانست.

البته فراموش نکنیم که نیویورک همواره و در اغلب انتخابات یک ایالت آبی بوده و از دموکرات‌ها حمایت کرده و لذا از این لحاظ نباید در مورد ابعاد سیاسی پیروزی ممدانی اغراق کرد و هنوز خیلی زود است که ادعا کنیم پیروزی او به معنای شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده میلادی است. اما در هر صورت، علاوه بر ممدانی، پیروزی دیگر دموکرات‌ها در انتخابات اخیر نشان داد که زنگ خطر برای جمهوری‌خواهان به صدا درآمده است و سیاست هویتی ترامپ می‌تواند یکی از نقاط آسیب‌پذیر حزب جمهوری‌خواه در انتخابات بعدی و مخصوصا در انتخابات سنا و مجلس نمایندگان باشد، چراکه مساله نژاد و هویت در واقع در انتخابات کنگره نمود بیشتری دارد.

نهایتا، می‌توان گفت پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات اخیر می‌تواند اعتماد‌به‌نفس آنها را تا حدی افزایش دهد و باعث کاهش اختلافات داخلی‌شان شود که از زمان نامزدی غیرمنتظره کامالا هریس و حمایت از او توسط سران حزب دموکرات تشدید شده است. کاهش اختلافات در حزب دموکرات می‌تواند اعتماد‌به‌نفس آنها را افزایش دهد، مخصوصا اینکه جناح مترقی حزب دموکرات نشان داده که توانایی‌های انتخاباتی خوبی دارد و اگر در انتخابات بعدی منسجم عمل کند، می‌تواند باز هم این موفقیت را تکرار کند.

نهایتا، پیروزی زهران ممدانی را از نظر اقتصادی می‌توان محصول گسترش نابرابری در جامعه آمریکا مخصوصا در چهار دهه اخیر و بر اثر رشد جهانی‌شدن دانست. این نابرابری مخصوصا در شهرهای جهانی‌شده مثل نیویورک بیشتر از سایر نقاط به چشم می‌خورد. تعطیل شدن کارخانه‌های صنعتی و بین‌المللی ‌شدن سرمایه باعث رشد نابرابری در جامعه آمریکا شده است و آمارها هم این را اثبات می‌کند. این در حالی است که میزان نابرابری مذکور در اروپا کمتر از آمریکاست. به نظر می‌رسد در آمریکا مساله نابرابری حداقل در کمپین‌های انتخاباتی در حاشیه و تحت‌الشعاع مساله سیاست، هویت و موضوعاتی نظیر مالیات قرار گرفته است.

 کمپین زهران ممدانی و اتکای او به سیاست‌های رفاهی نظیر رایگان کردن اتوبوس یا کمک به سالمندان یا پرداخت هزینه‌های مهدکودک برخی از کودکان نشان می‌دهد که نابرابری به یک متغیر مهم در انتخابات آمریکا تبدیل شده است و این می‌تواند به نفع جناح مترقی در حزب دموکرات باشد.

باید منتظر ماند و دید که آیا دموکرات‌ها می‌توانند این پیروزی را در انتخابات سخت میان‌دوره‌ای سال آینده تکرار کنند یا جمهوری‌خواهان این شکست را جدی خواهند گرفت و به بازسازی داخلی خود خواهند پرداخت.

* پژوهشگر ارشد مسائل بین‌الملل


دنیای اقتصاد
اخبار مرتبط
معمای پیروزی ممدانی در نیویورک؛پوست‌اندازی سیاسی آمریکا
دوشنبه 1404/08/19 ساعت 09:47
دکتر سیدمحمدکاظم سجادپور:
معمای پیروزی ممدانی در نیویورک؛پوست‌اندازی سیاسی آمریکا
پیروزی زهران ممدانی در انتخابات شهرداری نیویورک، بی‌تردید طوفان و زلزله‌ای سیاسی در آمریکا است، اینکه جوانی مهاجرزاده، سی‌وچهارساله، رنگین‌پوست، مسلمان شیعه، با ریشه‌های خانوادگی هندی، متولد تانزانیا و با سابقه زندگی در آفریقا، با شعارهای مردم‌گرایانه، علیرغم همه چالش‌ها توانست در انتخابات پیروز شود، معمایی سیاسی و درخور توجه می‌باشد.
نیویورک، تله مرگ نتانیاهو
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 09:53
حسن هانی زاده:
نیویورک، تله مرگ نتانیاهو
انتخاب زهران ممدانی به عنوان شهردار نیویورک از وجود اراده جدی برای تغییر رویکردهای حاکمیتی آمریکا از سنت‌گرایی توام با نژادپرستی به سمت حاکمیت مردمی در این کشور پر رازورمز حکایت دارد.
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 18:30
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
زهران ممدانی، سوسیالیست دموکرات 34 ساله در یک کنفرانس مطبوعاتی صبحگاهی در کوئینز، از یک تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه به رهبری الانا لئوپولد به عنوان مدیر اجرایی رونمایی کرد.
تقدیر بایدن از آمریکایی ها برای انتخاب ممدانی
پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 10:22
تقدیر بایدن از آمریکایی ها برای انتخاب ممدانی
جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا از مردم کشورش بابت حمایت از کارزار دموکرات‌ها و انتخاب ممدانی تقدیر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز