×
اجتماعی
شناسه خبر : 255585
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/16 ساعت 19:58
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد

مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد

مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» نمادی از اقتدار، همبستگی و هویت ملی در میدان انقلاب رونمایی شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  عصر جمعه 16 آبان، میدان انقلاب اسلامی تهران میزبان آیینی باشکوه برای رونمایی از مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» بود؛ رویدادی فرهنگی و هنری که با حضور شهردار تهران، جمعی از مدیران شهری، هنرمندان و شهروندان پایتخت برگزار و به نمادی از اقتدار، همبستگی و هویت ملی ایرانیان بدل شد.

از ساعت 19 صدای موسیقی حماسی فضای میدان را دگرگون کرده بود. پرچم‌های سه‌رنگ ایران در دست مردم، جلوه‌ای از اتحاد و غرور ملی را به نمایش می‌گذاشت و حضور خانواده‌ها، جوانان و هنرمندان شناخته‌شده‌ای چون پرواز همای، مصطفی راغب و گرشا رضایی، حال و هوایی متفاوت به این رویداد بخشیده بود.

در میان برنامه، پرده از مجسمه‌ کنار رفت؛ اثری که قامت استوار ایران را در برابر دشمنان زانو‌زده تصویر می‌کرد. پیکره‌ای با زبانی نمادین که روایتگر قرن‌ها مقاومت و عزت ایرانی بود.

مجسمه
 

مهدی مذهبی، رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران،  این اثر را بیان هنری از تاریخ ایستادگی ملت ایران دانست و گفت: مجسمه زانو‌زنندگان برابر ایران، نماد روحیه‌ای است که در تار و پود تاریخ این سرزمین جاری است؛ از اسطوره‌های باستان تا قهرمانان معاصر. ملت ایران بارها ثابت کرده است که در برابر هیچ قدرتی سر خم نمی‌کند و هر دشمنی را که به این خاک تجاوز کند، به زانو درمی‌آورد.

وی با اشاره به پویش فرهنگی «مقابل ایران دوباره زانو می‌زنید» افزود: این پویش بازتاب همان پیام مقام معظم رهبری است که فرمودند ملت ایران در برابر همه‌ی فشارها ایستادگی خواهد کرد و به حول خداوند دشمنان را وادار به عقب‌نشینی می‌کند. ما خواستیم این پیام را در قالبی هنری و شهری برای مردم مجسم کنیم.

داوود گودرزی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز با بیان اینکه الهام اصلی این اثر از «واقعه تاریخی اسارت والرین امپراتور روم» گرفته شده، گفت: ایران در طول تاریخ، صحنه رویارویی اراده ملت با سلطه‌طلبی بیگانگان بوده است. از شاپور ساسانی تا سردار سلیمانی، یک پیام مشترک وجود دارد: ملت ایران هرگز تسلیم نمی‌شود. این اثر یادآور همین مسیر عزتمند است.

به گفته مسئولان شهرداری، مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» به صورت موقت در میدان انقلاب نصب خواهد بود و پس از پایان دوره نمایش، در یکی از ورودی‌های اصلی شهر تهران مستقر می‌شود تا نمادی از اقتدار ایران در برابر دیدگان شهروندان و میهمانان خارجی باشد.

این مراسم نه‌تنها یادآور برگ‌های درخشان تاریخ ایران، بلکه بازتابی از پیوند نسل امروز با ریشه‌های تاریخی و فرهنگی خود بود؛ پیامی از هنری شهری که می‌خواهد غرور ایرانی را در کالبد شهر زنده کند. مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» اکنون در قلب تهران، یادآور این حقیقت است که ملتی با ایمان و اراده، هرگز در برابر بیگانه زانو نمی‌زند — و این پیام، همچنان زنده و جاری است.

  در پیرامون میدان انقلاب، 13 تابلو بزرگ هنری نصب شده بود که هر یک بخش‌هایی از این مسیر تاریخی را روایت می‌کرد. در این تصاویر، مخاطب از دل اسطوره‌ها و پهلوانی‌های کهن تا حماسه‌های معاصر سفر می‌کرد؛ از رستم و آرش و آریوبرزن گرفته تا سرداران معاصر، دریاداران ایرانی در خلیج فارس و مقاومت ملت در برابر تجاوز و تحریم.

این تابلوها در قالب روایتی پیوسته، تاریخ استقامت ایرانیان را مرور می‌کردند؛ دورانی که اسطوره‌ها برای پاسداری از مرزهای وطن جان دادند؛ روزگاری که سردارانی چون سورنا و شاپور اول قدرت‌های جهان را در هم شکستند؛ قرن‌هایی که قهرمانانی مانند میرمهنا و رئیسعلی دلواری در جنوب ایران با استعمارگران جنگیدند؛ و روزگاری نه‌چندان دور که مردان جنگل گیلان، رزمندگان دفاع مقدس و فرماندهان مقاومت، ادامه‌دهنده همان خط ایستادگی بودند.

در بخش‌های دیگر، صحنه‌ای از رویارویی دریاداران ایرانی با نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و تسلیم آنان، به عنوان نماد اقتدار امروز نیروهای مسلح کشور مورد توجه حاضران قرار گرفت. آخرین پرده نیز به حماسه اخیر ملت ایران در نبرد 12روزه با رژیم صهیونیستی و آمریکا اختصاص داشت؛ جایی که وحدت، ایمان و استقامت مردم به عنوان سلاح اصلی معرفی می‌شد.

مجسمه " زانو‌زنندگان مقابل ایران " در میدان آزادی نصب می‌شود  

معاون خدمات شهری شهردار تهران گفت: ایده ساخت این مجسمه بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه شکل گرفت و ساخت آن چند ماه به طول انجامید. قرار است حدود 20 روز آینده در میدان آزادی نصب خواهد شد.

 داوود گودرزی در حاشیه مراسم رونمایی از مجسمه " زانو زنندگان مقابل ایران" با بیان اینکه امروز یک نماد به نمادهای شهر اضافه میکنیم، اظهار کرد: این مجسمه و نماد نشان می‌دهد هر کسی خواسته به ایران و ایرانی تجاوز کند نهایتا مجبور به زانو زدن به ایران شده است. 

وی با بیان اینکه با این نماد و مرور تاریخ می‌خواهیم بگوییم ملت ایران همیشه سرافراز است، ادامه داد: مردمی که از این برنامه مطلع شدند در این مراسم باشکوه حضور یافتند و خوشبختانه استقبال خوبی از آن شده است. 

معاون خدمات شهری شهردار تهران تصریح کرد: ایده ساخت این مجسمه بعد از جنگ تحمیلی 12 روزه شکل گرفت و ساخت آن چند ماه به طول انجامید. قرار است حدود 20 روز آینده در میدان آزادی نصب خواهد شد. 

وی درباره سازنده این اثر، گفت:  این مجسمه توسط پیام قانع ساخته شده است.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
X
آگهی تبلیغاتی