×
بین الملل
شناسه خبر : 255564
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/16 ساعت 18:25
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم

وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم

وزیر خارجه عراق درباره انتخاب بغداد میان ایران و آمریکا گفت: «روابط خارجی ما به چند واقعیت بستگی دارد: جغرافیا، تاریخ و منافع. ما ایالات متحده را متحد عراق می‌دانیم و با طرف ایرانی خیلی صریح هستیم. آنها مشکلشان با آمریکایی‌هاست، اما این مشکل آن‌هاست.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزیر خارجه ایران در گفت‌وگویی تاکید کرد: ما می‌خواهیم روابط خوبی با ایران و آمریکا داشته باشیم و امیدواریم که گفت‌وگوها بین تهران و واشنگتن انجام شود.

 «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در گفت‌وگو با رسانه سعودی به پرسش‌هایی درباره هشدار اخیر آمریکا در خصوص گروه‌های مقاومت عراق و روابط بغداد با واشنگتن و تهران پاسخ داد.

فواد حسین که با بخش انگلیسی شبکه العربیه گفت‌وگو می‌کرد، تأیید کرد که «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا با «ثابت العباسی» وزیر دفاع عراق تماس گرفته و درباره موضوع گروه‌های مقاومت در عراق رایزنی کرده است. وزیر خارجه عراق گفت: «موضوع جدی است و ما آن را جدی می‌گیریم. نخست‌وزیر هر روز با گروه‌های مختلف در تماس است تا درباره نگرانی‌ها و موضع آمریکا گفت‌وگو کند.»

دیپلمات عراقی در پاسخ به این‌ پرسش که «چرا آمریکا اکنون چنین هشدار صریحی صادر کرده؟»، گفت: «من نمی‌دانم؛ باید از واشنگتن پرسید. اما این موضوع جدید نیست؛ دولت قبلی آمریکا هم همین بحث را مطرح کرده بود. آنان این گروه‌ها را مرتبط با نفوذ ایران در عراق می‌دانند.»

او در خصوص انتصاب نماینده ویژه آمریکا برای عراق نیز گفت: «ما آماده همکاری با نماینده جدید رئیس‌جمهور ترامپ هستیم. این اقدام از نظر ما مثبت است، چون نشان می‌دهد ترامپ به عراق توجه ویژه دارد.»

فواد حسین روابط عراق با آمریکا را «خوب» توصیف کرد و افزود: «من به واشنگتن سفر کرده‌ام و دیدارهای خوبی با وزیر خارجه این کشور داشتیم. این رابطه بر پایه تاریخ و منافع مشترک و همکاری در مبارزه با داعش شکل گرفته است. اکنون همکاری ما بیشتر در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، بهداشت و آموزش متمرکز است.»

مصاحبه فواد حسین با العربیه وزیر خارجه عراق که از اربیل با العربیه گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به پرسشی درباره انتخاب بغداد میان ایران و آمریکا گفت: «روابط خارجی ما به چند واقعیت بستگی دارد: جغرافیا، تاریخ و منافع. ما ایالات متحده را متحد عراق می‌دانیم و با طرف ایرانی خیلی صریح هستیم. آنها مشکلشان با آمریکایی‌هاست، اما این مشکل آن‌هاست. ما می‌خواهیم روابط خوبی با هر دو داشته باشیم. اگر بتوانیم بین هر دو طرف کمک کنیم، این کار را انجام خواهیم داد. در گذشته گاهی این کار را کرده‌ایم اما تنش بالاست. وقتی تنش بین تهران و واشنگتن بالا باشد، البته این ما را به طور منفی تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

او در ادامه گفت: «به همین دلیل امیدواریم که گفت‌وگوها و مذاکراتی بین تهران و واشنگتن انجام شود. با این حال، پایه روابط ما روشن است و وقتی دوستان را انتخاب می‌کنیم، آن را صریح انتخاب می‌کنیم. آمریکایی‌ها دوستان و متحدان ما هستند و ایران همسایه ماست و با ایرانی‌ها هم مسائل زیادی داریم که به تاریخ و فرهنگ مربوط می‌شود. بنابراین ما به روابطمان با ایرانی‌ها احترام می‌گذاریم اما روابط خوبمان با ایالات متحده را هم حفظ می‌کنیم.»

فواد حسین درباره موضوع گروه‌های مقاومت در عراق نیز گفت: «این یک موضوع داخلی است. قانون اساسی عراق اجازه فعالیت گروه‌های مسلح خارج از کنترل دولت را نمی‌دهد. همه گروه‌ها باید به قانون اساسی و دولت پایبند باشند. این مسئله باید از درون جامعه عراق حل شود.»


نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزئیات از تصمیم آموزش و پرورش درباره امتحانات یازدهم و دوازدهم
طارمی در جمع 60 گلزن برتر جهان
61 درصد آمریکایی‌ها حمله به ایران را اشتباه می‌دانند
جنگ علیه ایران هزینه سوخت آمریکایی‌ها را جهش داد
انتشار «شوق تماشا» با صدای علیرضا افتخاری برای مادران شهدا
گذشت اولیای‌دم از قاتل به شرط حمایت از آسیب‌دیدگان جنگ
نفت ایران در کانال 116 دلار قرار گرفت
جزئیات اولین جلسه حراج شمش طلا مرکز مبادله ارز و طلای ایران
کیفیت هوای تهران همچنان در محدوده قابل قبول
دو جاسوس موساد صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 12 اردیبهشت 1405
انفجار قیمت نفت در راه است
آخرین وضعیت راه‌ها؛ مسیرهای شمالی زیر فشار ترافیک
جزئیات افزایش کالابرگ در اردیبهشت ماه اعلام شد
هشدار سخنگوی کمیسیون صنایع درباره جهش قیمت خودرو
انفجار گاز در خمینی‌شهر 5 نفر را راهی بیمارستان کرد
قوه قضاییه پناهگاه قهرمانان عرصه علم و ایمان است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 12 اردیبهشت + جدول قیمت ها
ابهام دیپلماتیک در فضای فرسایش راهبردی
مورینیو: بحث بازگشت به رئال مادرید صحت ندارد
نیاز ما به بازدارندگی چگونه تأمین می‌شود؟
هشدار سازمان ملل: بحران انرژی در کوبا به بحران انسانی تبدیل شد
انتقاد رئیس پارلمان لبنان از تداوم حملات اسرائیل با وجود آتش‌بس
بازگشت به توازن قوا
پاکسازی تصاویر تار تلسکوپ‌های زمینی با هوش مصنوعی
صدای جنگ در سکوت دیپلماسی
توصیه متخصصان برای کاهش چربی خون با فعالیت بدنی
ناوگان امید در برابر ماشین خشونت آمریکا و رژیم صهیونیستی
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 12 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 12 اردیبهشت + وضعیت استان‌ها
ارتش آمریکا در باتلاقی که نه راه‌پیش دارد و نه راه‌پس گرفتار شده است
دور زدن کنگره بر سر جنگ علیه ایران؛ ادعای ترامپ درمورد پایان درگیری به بهانه آتش‌بس
نام ترامپ 38 هزار بار در پرونده اپستین تکرار شده است
قرارداد 4 میلیارد دلاری فروش سامانه موشکی پاتریوت آمریکا به قطر
ترامپ: در هنگام توقیف نفتکش‌ها مانند دزدان دریایی جدی هستیم
چطور امنیت گوشی تلفن همراه را بالا ببریم ؟
پاپ یک مهاجر غیرقانونی سابق را مسئول کلیسای آمریکا کرد
ادعای نخست وزیر اسبق اسرائیل: تشکیل دولت فلسطین از دستور کار خارج است
کوبا اقدامات قهری یکجانبه جدید آمریکا علیه این کشور را محکوم کرد
امام جماعت حرم سیده زینب در دمشق به شهادت رسید
خط مشاوره 190 برای حمایت روانی_اجتماعی راه اندازی شد
پیامدهای تشخیص نادرست بیماری کودکان
اتحادیه اروپا: در برابر تعرفه‌های ترامپ همه گزینه‌ها روی میز است
رایزنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
شهادت بیش از 2600 نفر درحملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
احتمال حمله نظامی آمریکا به کوبا قوت گرفت
پنج اثر مخرب مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها بر بدن
31 نفر در حمله رژیم اسرائیل به «ناوگان صمود» زخمی شدند
تعلیق پروازهای لوفت‌هانزا به رژیم اسراییل تا پایان ماه ژوئن تمدید شد
روسیه: برخی کشورهای اروپایی به داشتن سلاح هسته‌ای می‌اندیشند