×
بین الملل
شناسه خبر : 255550
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/16 ساعت 16:56
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود

آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که جمهوری آذربایجان و ارمنستان هنوز باید گام‌های مهمی برای عادی‌سازی روابط بردارند و همزمان تأکید کرد که نهادهای روسی فعالیت‌های هسته‌ای ایالات متحده را با دقت دنبال می‌کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «باکو و ایروان هنوز کارهای زیادی باید انجام دهند تا روند عادی‌سازی روابط دوجانبه به مرحله‌ای غیرقابل بازگشت برسد. این اقدامات شامل امضای معاهده صلح، بازسازی ارتباطات حمل‌ونقلی و اقتصادی به نفع همه کشورهای قفقاز جنوبی و همسایگان مستقیم آن‌ها، تعیین و علامت‌گذاری منصفانه مرزهای دولتی و ایجاد تماس‌های مؤثر میان نهادهای جامعه مدنی است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «طرف روس آماده است همچنان به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود در همه زمینه‌ها کمک کند، از جمله در چارچوب پلتفرم همکاری منطقه‌ای ۳+۳ (آذربایجان، ارمنستان، گرجستان – روسیه، ایران، ترکیه).»

در این بیانیه آمده است که بیانیه‌های رهبران کشورها در تاریخ‌های ۹ نوامبر ۲۰۲۰ درباره توقف کامل آتش‌بس و درگیری‌های نظامی در منطقه مناقشه قره‌باغ کوهستانی، ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ درباره تشکیل کارگروه سه‌جانبه برای رفع انسداد همه ارتباطات اقتصادی و حمل‌ونقلی در منطقه، ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ درباره ایجاد کمیسیون‌هایی برای تعیین و علامت‌گذاری مرزهای دولتی میان دو کشور، و همچنین بیانیه ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ درباره اهمیت آماده‌سازی فعال برای امضای معاهده صلح بین آذربایجان و ارمنستان با میانجی‌گری روسیه، در مجموع «نقشه راهی برای روند صلح» را تشکیل می‌دهند.

وزارت خارجه روسیه تأکید کرده است: «این توافق‌ها همچنان معتبرند و اهمیت خود را از دست نداده‌اند. دستاوردهای به‌دست‌آمده در قالب سه‌جانبه همچنان توسط دو طرف آذربایجانی و ارمنی، از جمله در قالب گفت‌وگوی مستقیم، به‌کار گرفته می‌شوند. در این چارچوب، طرف روسی امضای مقدماتی پیش‌نویس توافق‌نامه درباره استقرار صلح و روابط میان‌دولتی بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان توسط وزیران امور خارجه دو کشور در واشنگتن در تاریخ ۸ اوت ۲۰۲۵ را اقدامی مثبت ارزیابی کرده است.»

مسکو فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی را تحت نظر دارد

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در یک نشست خبری گفت: «نهادهای مسئول روسیه بدون تردید اقدامات ایالات متحده و سایر کشورها را در حوزه هسته‌ای از نزدیک زیر نظر دارند، و این شامل آزمایش تسلیحات تهاجمی راهبردی موجود در زرادخانه آمریکا نیز می‌شود.»

او این سخنان را در واکنش به گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره آماده‌سازی برای آزمایش یک موشک قاره‌پیما از نوع «مینوتمن ۳» بیان کرد.

زاخارووا افزود که موضوع مربوط به قصد آمریکا برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای باید روشن شود و گفت: «تا این لحظه، ما متوجه شده‌ایم که سیگنال‌های صادره از واشنگتن که موجب نگرانی مشروع در سراسر جهان می‌شود، همچنان متناقض هستند.»

هفته گذشته رئیس‌جمهور ایالات متحده به پنتاگون دستور داد تا فوراً آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای را از سر گیرد. او مشخص نکرد که منظورش چه نوع آزمایش‌هایی است یا اینکه آیا این آزمایش‌ها شامل انفجار کلاهک‌های هسته‌ای خواهد بود یا نه.

در تاریخ ۵ نوامبر، در جلسه‌ای با شورای امنیت روسیه، رئیس‌جمهور این کشور به وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع، نهادهای امنیتی و سازمان‌های غیرنظامی دستور داد تا اطلاعات بیشتری را گردآوری و تحلیل کرده و «پیشنهادهای هماهنگ درباره احتمال آغاز آمادگی برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای» ارائه دهند.


نظرات

آخرین اخبار
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد