×
اجتماعی
شناسه خبر : 255531
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/16 ساعت 15:20
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید

خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید

تهران- ذخایر آب سدهای تهران در ششمین سال متوالی خشکسالی به کمتر از 11 درصد ظرفیت رسید، پایین‌ترین رقم در بیش از60 سال اخیر. مسئولان هشدار داده‌اند که بدون صرفه‌جویی فوری شهروندان، شبکه آبرسانی ممکن است با اختلال‌های جدی مواجه شود.

 نورنیوز-گروه اجتماعی: میرماهان محمدی یکتا، وضعیت ذخایر آب تهران را بی‌سابقه توصیف کرد و افزود که حجم آب پنج سد اصلی پایتخت – شامل امیرکبیر، لار، لتیان، ماملو و طالقان – تنها حدود ۱۹۴ میلیون متر مکعب است، در حالی که میانگین بلندمدت ۵۱۰ میلیون متر مکعب بوده است.

مدیر سد لتیان، محمد پازشگر، از کاهش سطح آب به ۳۰ متر و ظرفیت حدود ۱۰ درصد خبر داد و تأکید کرد که بخشی از این حجم نیز قابل برداشت نیست. وی با انتقاد از مصرف بی‌رویه آب در شست‌وشوی خیابان‌ها و خودروها، از مردم خواست با صرفه‌جویی همکاری کنند.

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، وضعیت تهران را «قرمز» اعلام کرد و افزود که اگر شهروندان مجموعاً ۲۰ درصد صرفه‌جویی داشته باشند، شبکه آب در ماه‌های پیش‌رو پایدار خواهد ماند. او به پروژه‌هایی مانند خط دوم انتقال آب از سد طالقان اشاره کرد که تنها بخشی از نیاز روزانه ۴۰ هزار لیتر در ثانیه تهران را تأمین می‌کند.

حسام خسروی، مدیرعامل شرکت تأمین و تصفیه آب تهران، نیز کاهش شدید ورودی آب به سدها و نبود بارش در مهر و آبان را بی‌سابقه دانست. مسئولان هشدار داده‌اند که بدمصرف‌ها با اخطار مواجه شده و در صورت ادامه مصرف بالا، امکان قطع طولانی‌مدت آب وجود دارد.

این بحران در تهران همزمان با کاهش ذخایر آبی در سطح ملی رخ داده و ۱۵ استان کشور در وضعیت «قرمز آبی» قرار دارند. مقامات تأکید دارند که صرفه‌جویی و مدیریت منابع آب، همراه با سرمایه‌گذاری در بازچرخانی و فناوری‌های نوین، تنها راه مقابله با کم‌آبی شدید است.


اخبار مرتبط
دلایل عدم بارش باران در پاییز اعلام شد
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 11:07
دلایل عدم بارش باران در پاییز اعلام شد
مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی دلیل کاهش بارش در پاییز را تشریح کرد: پرفشار جنب حاره‌ای که معمولاً تابستان‌ها حاکم است، امسال با شدت بیشتر تا پاییز ادامه یافته و مانع ورود سامانه‌های بارشی غربی به کشور شده است.
ایران در خشک‌ترین دوره 50 سال اخیر؛ تا 10 روز آینده باران نخواهد آمد
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 10:58
ایران در خشک‌ترین دوره 50 سال اخیر؛ تا 10 روز آینده باران نخواهد آمد
ایران در یکی از خشک‌ترین دوره‌های 50 سال اخیر قرار دارد و منابع آب کشور به پایین‌ترین سطح رسیده است. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا 10 روز آینده سامانه بارشی موثری عبور نمی‌کند و تنش آبی کلان‌شهرها شدید است، هرچند زمستان ممکن است بهبود نسبی به همراه داشته باشد.
شایعه ابردزدی از ایران تکذیب شد
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 10:42
شایعه ابردزدی از ایران تکذیب شد
رئیس سازمان توسعه فناوری‌های نوین آبهای جوی ادعای ابردزدی کشورهای همسایه از ایران را تکذیب کرد و گفت که جابجایی ابرها به انرژی بسیار بالایی نیاز دارد و هنوز در توان بشر نیست. کشورها حتی خود با کاهش بارش شدید مواجه‌اند.
آب، سرمایه امنیتی است نه فقط دارایی طبیعی
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 08:39
نورنیوز از مخاطرات سیاسی-اجتماعی خشکسالی گزارش می‌دهد
آب، سرمایه امنیتی است نه فقط دارایی طبیعی
آب، مهم‌ترین شاخص کارآمدی دولت‌ها در قرن بیست‌و‌یکم است؛ هر دولتی که نتواند امنیت آبی را تأمین کند، دیر یا زود با فرسایش مشروعیت و اعتماد عمومی روبه‌رو خواهد شد. تهران شاید امروز در آستانه جیره‌بندی باشد، اما مسأله فقط تهران نیست؛ مسأله، مدل توسعه و حکمرانی در ایران است. نجات از بحران آب، با تصمیم‌های سخت، اصلاحات علمی و سرمایه‌گذاری در آینده ممکن است.
انگلیس در آستانه بحرانی‌ترین خشکسالی چند دهه اخیر
یکشنبه 1404/08/18 ساعت 08:32
انگلیس در آستانه بحرانی‌ترین خشکسالی چند دهه اخیر
انگلستان در آستانه شدیدترین خشکسالی چند دهه اخیر قرار دارد. کاهش کم‌سابقه بارندگی، افت منابع آبی و پیش‌بینی زمستانی خشک، دولت و شرکت‌های آب‌رسانی را وادار کرده برای اقدامات اضطراری فراتر از ممنوعیت شلنگ آب آماده شوند؛ بحرانی که ممکن است زندگی میلیون‌ها نفر را تحت‌تأثیر قرار دهد.
هشدار برای وضعیت قرمز ذخایر آبی تهران
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 23:15
هشدار برای وضعیت قرمز ذخایر آبی تهران
مدیرعامل آبفای تهران رسما، درباره وضعیت قرمز ذخایر آبی تهران هشدار داد و گفت: وضع ذخایر سد‌ها در کمترین میزان در 60 سال گذشته قرار دارد که این شرایط را تجربه نکرده بودیم و ذخایر آبی سد‌ها هم اکنون در وضع قرمز است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مدارس برخی شهرستان های خراسان رضوی در نوبت عصر امروز غیرحضوری شد
آمریکا هنوز به درک یک توافق عادلانه نرسیده است
فردا، آخرین مهلت ثبت‌نام در کنکور دانشجو معلمان
اعتراف هولناک در لاریجان؛ قتل پدر و صحنه‌سازی سقوط خودرو به دره
فرانسه استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کند
مجلس مصوبه تعیین سقف کیفری مهریه را برگشت زد
قطع برق گسترده سانفرانسیسکوِ آمریکا را در تاریکی فرو برد
وضعیت هوای تهران نارنجی و آلوده است
پایان واریز حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی تا عصر امروز +جزییات
آخرین وضعیت جوی و ترافیکی کشور
10 کشته و 10 زخمی در تیراندازی مرگبار در حومه ژوهانسبورگ
ورود دادستانی تهران به تخلفات مربوط به بازار لبنیات
سردار وحیدی: تهدیدات رژیم اسرائیل نشانه آشفتگی است
موج بعدی بارش‌ها چند روز دیگر ازراه می‌رسد/افزایش شمارجانباختگان به7نفر/ انسداد 24 محور
پادکست | چگونه در زمستان خانه ای گرم و بهینه داشته باشیم ؟
مداردیپلماسی | چرا تهران و مسکو به شراکت راهبردی تکیه کرده‌اند؟
درگیری‌ها و آینده منطقه
تست تصادف خودرو باید قانون شود
انقراض اجتماعی قدرت سیاسی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
پایان گروگان‌گیری مرگبار در گچساران +فیلم
سه خبر در قاب یک برداشت!
ونزوئلا و آینده خاورمیانه!
حشیش و اکستازی ابزار جدید اسرائیل برای نابودی غزه
بهترین‌های جشن حافظ مشخص شدند
هشدار قالیباف به دولت درباره افزایش قیمت ارز و کالاها
ونزوئلا: دزدی دریایی آمریکا بی پاسخ نخواهد ماند
یلدا، پیشنهادی ایرانی برای پیروزی بر تاریکی و ناامیدی
آمریکا دومین کشتی را در نزدیکی آب های ونزوئلا توقیف کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ وضعیت استانها
سرامیک شفاف هوشمند؛ انقلاب در فناوری
فیلتری از آشپزخانه؛ تفاله قهوه تا 98 درصد سرب آب را جذب می‌کند
مراقبت افراطی؛ تهدیدی پنهان برای پوست نوجوانان
تغییر الگوی بیماری‌ها و مرگ سالمندان در ایران
احیای بینایی در چشم‌های دچار تنبلی امکان‌پذیر شد
شناسایی هپاتیت C در 15 دقیقه
تاجیکستان خواستار گسترش همکاری‌های هوانوردی غیرنظامی با ایران شد
تخم‌مرغ؛ راز پوست و موی سالم
ارزش غذایی خوراکی‌های شب یلدا چیست؟
طالبان: افغانستان برای گسترش اعتماد با ایران تلاش می‌کند
گوترش: فلسطینی‌ها به امیدی برای زندگی بهتر نیاز دارند
ابلاغ ضوابط کشت فراسرزمینی از سوی وزارت جهاد کشاورزی
اوکراین: 2 جنگنده روسیه در حمله به فرودگاه نظامی منهدم شدند
کدام مدارس یکشنبه 30 آذرماه تعطیل هستند؟
سه فرد مدعی نفوذ در دستگاه قضایی مازندران بازداشت شدند
مدیرعامل راه‌آهن: ایران به شبکه ریلی چین وصل می‌شود
بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه
اعلام پرفروش‌ترین‌ پیراهن‌های فوتبالیست ها در سال 2025
وزیر دفاع ترکیه: ایران تلفات سنگینی به پژاک وارد کرد
X
آگهی تبلیغاتی