×
اقتصادی
شناسه خبر : 255480
تاریخ انتشار : جمعه 1404/08/16 ساعت 10:30
ادارات دولتی به سوی تأمین انرژی از منابع خورشیدی

ادارات دولتی به سوی تأمین انرژی از منابع خورشیدی

ادارات دولتی ایران موظف‌اند تا پایان سال 1406، 20 درصد از برق مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تأمین کنند. در حال حاضر بیش از 30 مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در ساختمان‌های دولتی نصب شده و پیش‌بینی می‌شود این ظرفیت تا سال آینده به 50 مگاوات برسد.

نورنیوز - گروه اقتصادی: بر اساس قانون، همه دستگاه‌های دولتی موظف‌اند تا پایان سال ۱۴۰۶، دست‌کم ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تأمین کنند. در حال حاضر حدود ۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ادارات مختلف کشور نصب شده و پیش‌بینی می‌شود این رقم طی ماه‌های آینده به ۴۰ تا ۵۰ مگاوات افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، تاب‌آوری ملی در حوزه انرژی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تداوم خدمات حیاتی و حفظ امنیت اقتصادی و اجتماعی جوامع به‌شمار می‌رود. نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ساختار غیرمتمرکز، پراکندگی جغرافیایی و قابلیت ادغام در سامانه‌های کوچک‌مقیاس محلی، سطحی از انعطاف‌پذیری و تاب‌آوری را فراهم می‌کنند که در برابر اختلالاتی مانند قطع خطوط انتقال، بلایای طبیعی یا حملات سایبری، امنیت انرژی را تضمین می‌کند.      

از نگاه کارشناسان تولید برق به روش خورشیدی یکی از اقتصادی‌ترین روش‌ها در دنیا و کشورهایی که تعداد روزهای آفتابی و شدت آن همانند ایران زیاد است، محسوب می‌شود؛ در این راستا طی سال‌های اخیر در چارچوب سیاست‌های کلان دولت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، تجهیز ساختمان‌های اداری به سامانه‌های خورشیدی شتاب و در دستور کار قرار گرفت.     

تأمین بخشی از انرژی مصرفی ادارات از طریق منابع تجدیدپذیر نخستین‌بار در سال ۱۳۹۵ و با تصویب هیات دولت مطرح شد. بر اساس این مصوبه، ادارات موظف شدند تا چهار سال، هر سال پنج درصد از مصرف خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کرده و به هدف نهایی ۲۰ درصد برسند.  

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی شرکت توانیر تا پایان سال گذشته مجموعاً ۱۱۷ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حدود ۲۵ مگاوات در ساختمان‌های اداری کشور احداث شد. همچنین در نیمه نخست امسال، ۳۰۳ واحد جدید به ظرفیت ۷.۵ مگاوات به بهره‌برداری رسید و به صورت کلی، ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات دولتی به بیش از ۳۲ مگاوات افزایش یافت.            

بسیاری از ساختمان‌های بزرگ شهری موظف شده‌اند که تا پایان سال جاری ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از منابع خورشیدی تأمین کنند.

کامبیز ناظریان- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ- اخیرا در این باره توضیح داده است که طبق تکلیف قانون همه ادارات و سازمان‌هایی که مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری هستند، باید تا پایان سال ۱۴۰۶، ۲۰ درصد از مصرف برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند و تا پایان امسال باید ۱۰ درصد این تعهد اجرایی شود. حدود ۱۵ درصد از مصرف کل برق شهر تهران مربوط به سازمان‌ها و نهادهای دولتی است که بخش بزرگی از آن در ادارات مرکزی و ساختمان‌های بزرگ متمرکز است. در این راستا اجرای طرح‌های خورشیدی در این مجموعه‌ها یکی از مؤثرترین ابزارها برای مدیریت پیک مصرف به شمار می‌رود.  

به گفته وی بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده و نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، بسیاری از ساختمان‌های بزرگ شهری موظف شده‌اند که تا پایان سال جاری ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از منابع خورشیدی تأمین کنند. در حال حاضر حدود ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در ادارات مختلف شهر نصب شده و پیش‌بینی می‌شود این ظرفیت تا چند ماه آینده به ۴۰ مگاوات برسد و در نهایت تا ۵۰ مگاوات توسعه یابد. نصب این سیستم‌ها به دلیل پراکندگی ادارات، بیشتر به‌صورت پنل‌های ۲۰ تا ۵۰ کیلوواتی انجام می‌شود و نقش قابل‌توجهی در کاهش بار شبکه در ساعات اوج مصرف دارد.     

بدون تردید سوخت‌های فسیلی نقش اساسی در تولید انرژی ایفا می‌کند، کشورهای مختلف برای رفع این چالش به سمت تنوع بخشی انرژی حرکت کرده‌اند که با توجه به اثرات مخربی که این اقدامات روی محیط زیست برجای گذاشته است، در مجامع بین‌المللی قوانینی برای رفع این آثار مخرب وضع شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل ۱۶۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی پراکنده و کوچک‌مقیاس در ساختمان‌ها و پارکینگ‌های ادارات کشور وجود دارد که می‌تواند معادل نیروگاه‌های متمرکز ۲۰۰۰ مگاواتی عمل کند، چراکه نیاز به خط انتقال و توزیع ندارد و تلفات انرژی نیز کاهش می‌یابد و اگر دولت در اجرای این طرح پیشگام باشد، می‌تواند الگوی مناسبی برای بخش خصوصی و شهروندان باشد و نقش موثری در توسعه پایدار و مدیریت بهتر انرژی کشور ایفا کند.       


نظرات

آخرین اخبار
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خرمشهر و خیبر شکن
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش