×
بین الملل
شناسه خبر : 255440
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 23:05
نگرانی ناتو از  «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه

نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه

دبیر کل ائتلاف ناتو امروز پنجشنبه از افزایش بی‌سابقه سطح همکاری‌های روسیه و متحدانش از جمله ایران ابراز نگرانی کرد.

 نورنیوز - گروه بین الملل:  مارک روته دبیرکل ناتو روز پنجشنبه در یک سخنرانی در پایتخت رومانی از کشورهای عضو این پیمان خواست تا با افزایش تولیدات نظامی خود را برای یک رویارویی طولانی‌مدت با روسیه و متحدانش، شامل چین، ایران و کره‌ی شمالی آماده سازند.

دبیرکل ناتو جنگ جاری میان مسکو و کی‌یف (پایتخت اوکراین) را یک «تهدید» برای این ائتلاف نظامی خواند و ادعا کرد: «خطری که از سوی روسیه ایجاد می‌شود با پایان این جنگ از بین نخواهد رفت. در آینده قابل پیش‌بینی، روسیه به عنوان یک نیروی بی‌ثبات‌کننده در اروپا و جهان باقی خواهد ماند.»

وی در ادامه با ادعای اینکه روسیه در تلاش‌های خود برای تضعیف «قوانین جهانی» تنها نیست، گفت: «همانطور که می‌دانید، [روسیه] با چین، کره‌ی شمالی، ایران و دیگران همکاری می‌کند. آن‌ها در حال افزایش همکاری‌های صنعتی دفاعی خود به سطوح بی‌سابقه‌ای هستند. آن‌ها برای رویارویی طولانی‌مدت آماده می‌شوند.»

روته به تعهد اعضای ناتو برای افزایش هزینه‌های نظامی تا 5 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) تا سال 2035 اشاره کرد، اما تأکید نمود که «تنها پول نمی‌تواند امنیت را فراهم کند. ما به قابلیت‌ها نیاز داریم. ما به تجهیزات، قدرت آتش واقعی، و البته... پیشرفته‌ترین فناوری نیاز داریم.» او افزود که این امر مستلزم «افزایش تولید و کوتاه‌کردن زمان‌های تحویل» توسط صنعت دفاعی این بلوک است.

واکنش روسیه

مسکو اتهامات مبنی بر داشتن هرگونه نیات تهاجمی نسبت به ناتو را رد کرده و می‌گوید که این ادعاها توسط سیاستمداران در آمریکا و اتحادیه اروپا برای ترساندن مردم و توجیه افزایش‌های عظیم در هزینه‌های نظامی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روسیه همچنین معتقد است که تعمیق دخالت ناتو در اوکراین در تشدید درگیری در سال 2022 نقش داشته است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به اظهارات روته، از او خواست تا «قوانین جهانی» مورد نظرش را شفاف‌سازی کرده و «فهرست کامل» آن‌ها را در وب‌سایت ناتو منتشر کند.

زاخارووا در کانال تلگرام خود نوشت که مسکو، پکن و دیگر بخش‌های «اکثریت جهانی» (کشورهایی که در کنار غرب قرار ندارند) همواره بر تعهد خود به قوانین بین‌المللی تأکید کرده‌اند، در حالی که ناتو به طور مکرر این قوانین را با اقدامات تجاوزکارانه و ائتلاف‌های نامشروع خود نقض کرده است؛ از جمله به «حمله به عراق تحت بهانه‌های دروغین، بمباران یوگسلاوی و غیره.»


اخبار مرتبط
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
شنبه 1404/08/17 ساعت 10:56
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
مارک روته، دبیرکل ناتو، با تأکید بر موفقیت رزمایش هسته‌ای ائتلاف در اوایل ماه جاری گفت که بازدارندگی هسته‌ای ناتو در برابر تهدیدات روسیه کاملاً قابل اطمینان است و هشدار داد که جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد و هرگز نباید آغاز شود.
دیدار سفرای ایران، چین و روسیه در وین
پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 11:13
دیدار سفرای ایران، چین و روسیه در وین
در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سفرای ایران، چین و روسیه در وین دیدار کردند و درباره هماهنگی مواضع خود در قبال موضوعات آتی این نشست گفت‌وگو کردند. این همکاری به منظور آمادگی برای نشست 28 تا 30 آبان‌ماه صورت گرفت.
چین با همکاری روسیه نیروگاه اتمی می سازد
دوشنبه 1404/08/12 ساعت 16:48
چین با همکاری روسیه نیروگاه اتمی می سازد
«الکسی لیخاچف» مدیرعامل شرکت روس اتم امروز گفت که روسیه و چین ساخت نیروگاه‌های اتمی با طراحی روسیه در چین را توسعه داده و برنامه دارند فعالانه از رآکتورهای نوترون سریع و فناوری‌های چرخه سوخت هسته‌ای بسته استفاده کنند.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار پلیس فتا: فریب پیامک بروزرسانی بانک ها را نخورید
تولید نفت خاورمیانه به سطح پیش از جنگ نزدیک شد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 8 تیر 1405+ جدول
جمهوری آذربایجان تصمیم اسرائیل درباره «نسل‌کشی ارامنه» را محکوم کرد
اژه‌ای: قوه قضاییه، ملزم به اجرای دقیق و سریع و بدون‌تنازل فرامین واجب‌الاتباع رهبری است
شورای پروانه فیلمسازی با ساخت 4 فیلم سینمایی موافقت کرد+ اسامی فیلم ها
غریب آبادی: نشست‌های فنی کارگروه‌ها برای این هفته برنامه‌ریزی نشده است
صادرات سویا ممنوع شد
تقدیر رئیس فراکسیون ورزش مجلس از عملکرد تیم ملی در جام جهانی
داودنژاد بعد از 9 سال فیلم جدید می‌سازد
درخشش عزت‌اللهی در جام جهانی
«مایکل» رکورد «اوپنهایمر» را شکست
اولین پروازهای تهران–دبی از امروز برقرار شد
ادعای رویترز: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از سر گرفته می‌شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 8 تیر 1405 + بازار ارز آرام‌تر شد
اگر در موج جمعیت گیر افتادید چه کنید؟
واکنش تند عضو ایرانی کنگره آمریکا به تهدید ترامپ علیه ایران
شایعه ممنوعیت ورود به تهران تکذیب شد
زمان برگزاری آزمون وکالت 1405 اعلام شد
چرا گره پرونده 13 میلیون دلاری کاغذ باز نشد؟
راهکارهای طلایی پلیس برای امنیت واحدهای صنفی
پس از پایان جنگ، نوبت کدام نبرد فرا رسیده است؟
سوسن پرور به صحنه تئاتر بازمی‌گردد
مسیر تردد شناورها به آب‌های ایران تغییر کرد
واکنش بانک مرکزی به اختلال 4 بانک
ماجرای عجیب تغییر چهره سارق سابقه‌دار که گمان می‌کرد قاتل است !
پیش‌ثبت‌نام حج 1406 رایگان شد+ جزئیات بیشتر
آیا اقدامات ایران پس از توافق برای مهار واشنگتن بازدارنده بوده است؟
سیمیندخت وحیدی به خانه ابدی بدرقه شد+ متن های تسلیت مقامات
نخست‌وزیر عراق: مبارزه با فساد با قدرت ادامه دارد
دارایی‌های ایران در قطر آزاد شد؛ خبر مهم پزشکیان از بازگشت 6 میلیارد دلار
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در شرق اصفهان
استفاده از کارت سوخت دیگران بنزین 5 هزار تومانی را فعال می‌کند
کاهشی شدن نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته
جام جهانی 2026 همه رکوردها را شکست؛ انفجار گل، تماشاگر و درآمد
صعود دانشگاه آزاد در رتبه‌بندی جهانی
اعلام جزئیات بیمه اربعین؛ از درمان تا غرامت فوت
نخستین نشست کمیته مشترک تنگه هرمز میان ایران و عمان برگزار شد
عاشورا؛ سرچشمه قیام ملت‌ها
هوای تهران در شرایط قابل‌قبول قرار گرفت
نظامیان اسرائیلی: هیچ دستور عقب‌نشینی از لبنان دریافت نکرده‌ایم
موج برکناری در جام جهانی 2026؛ تاکنون چند مربی استعفا دادند؟
حمل‌ونقل کالا در بندر شهید رجایی به شرایط پیش از جنگ رمضان بازگشت
زلزله 5.5 ریشتری استان سیچوان چین را لرزاند
آمادگی کامل آتش‌نشانان در مصلی؛ بازدید میدانی مدیرعامل سازمان
طوفان و ریزگرد ادارات سه شهرستان سیستان را تعطیل کرد
نهاد قضا کجاست و کجا باید باشد؟
فراتر از یک رهبر؛ چرا مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای به یک نقطه عطف تاریخی تبدیل خواهد شد؟
آیا مسافت سفر عامل حذف ایران از جام جهانی 2026 بود؟
طالبان: ده‌ها نفر در حمله به شرق افغانستان جان باختند