×
بین الملل
شناسه خبر : 255412
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 20:03
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند

بلومبرگ:

ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند

رسانه آمریکایی گزارش داد، ترکیه به درخواست آمریکا از اس-400 روسیه دست نخواهد کشید و آماده کنترل مشترک است. علاوه بر این، ترکیه مذاکرات جدیدی را با «لاکهید مارتین» در مورد هزینه‌های اف-16 آغاز می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  شبکه خبری بلومبرگ امروز (پنجشنبه) به نقل از منابع خود گزارش داد که ترکیه به درخواست آمریکا از سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه دست نخواهد کشید، اما آماده است تا در مورد مکانیسم کنترل مشترک بحث کند.

در اوایل سپتامبر، روزنامه ترکیه‌ای گزارش داد که ترکیه ظاهراً می‌تواند سامانه‌های موشکی دفاع هوایی اس-۴۰۰ را که از روسیه خریداری کرده است، بازگرداند یا آنها را به کشور دیگری بفروشد.

یک منبع ترکیه‌ای بعداً به ریانووستی گفت که گزارش‌های مربوط به فروش یا بازگرداندن سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه توسط ترکیه صحت ندارد. وزارت دفاع ترکیه هم تأیید کرد که سامانه‌های موشکی دفاع هوایی اس-۴۰۰ همچنان در خدمت ارتش ترکیه هستند و افزود که وضعیت تغییر نکرده است.

به گفته افراد آگاه که با شبکه خبری بلومبرگ صحبت کردند، ترکیه همچنین قرار است دور دیگری از جلسات را با شرکت لاکهید مارتین، غول دفاعی آمریکایی، برای حل اختلاف بر سر قیمت سفارشات جدید چند میلیارد دلاری جنگنده‌های اف-۱۶ برگزار کند.

این منابع گفتند که برای کمک به انعقاد این قرارداد، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه، در دیدار ماه سپتامبر خود در کاخ سفید، شخصاً از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مورد هواپیمای اف-۱۶ بلاک ۷۰ درخواست کمک کرد.

این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، به بلومبرگ گفتند که اگرچه کنگره ایالات متحده خرید ۴۰ فروند اف-۱۶ وایپر لاکهید مارتین توسط ترکیه را در فوریه ۲۰۲۴ تصویب کرد، اما ترکیه در برابر الزام این شرکت مبنی بر اینکه به عنوان خریدار باید هزینه ارتقاء کامپیوتر ماموریت جت و خطوط تولید جدید را بپردازد، مقاومت کرده است.

این منابع گفتند که ترکیه، بزرگترین اپراتور اف-۱۶ در جهان در خارج از ایالات متحده، همچنین خواهان دسترسی به کد منبع کامپیوتر است تا بتواند موشک‌ها و رادارهای توسعه یافته داخلی را ادغام کند.

مشخص نیست که کل معامله چقدر بزرگ است. قیمت جنگنده‌های اف-۱۶ بسته به مشخصات و سایر مواردی که در قرارداد فروش گنجانده می‌شود، به‌طور قابل‌توجهی متفاوت است، اما به‌طور معمول هر جت ده‌ها میلیون دلار قیمت دارد.

لاکهید مارتین در ایمیلی اعلام کرد که این جت‌ها «هزینه‌های عملیاتی و چرخه عمر مقرون‌به‌صرفه‌ای» ارائه می‌دهند و سوالات بیشتر را به دولت‌های ایالات متحده و ترکیه ارجاع داد. کاخ سفید بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد. وزارت دفاع ترکیه هم از اظهار نظر خودداری کرد.

ترکیه همچنین می‌خواهد در صورت رهایی از تحریم‌های کنگره ایالات متحده به دلیل خرید سیستم دفاع موشکی روسیه، ۴۰ فروند اف-۳۵ خریداری کند. ترامپ در دیدار خود با اردوغان در کاخ سفید اظهار داشت که آماده است به ترکیه اجازه خرید اف-۳۵ را بدهد، اما هیچ توافقی حاصل نشده است.

ترکیه اعلام کرده است که مایل به مصالحه بر سر موشک‌های اس-۴۰۰ روسیه است، اما از کنار گذاشتن کامل این سیستم، آن‌طور که واشنگتن خواسته است، خودداری کرده است. افراد آگاه به این موضوع به بلومبرگ گفتند که ترکیه می‌تواند با یک مکانیسم نظامی مشترک و فنی برای نظارت بر اس-۴۰۰ موافقت کند.

در حالی که تلاش ترکیه برای ساخت اولین جت جنگنده بومی خود به دلیل نیازش به موتورهای آمریکایی کُند شده است، یونان، رقیب منطقه‌ای آن، پس از خرید جنگنده‌های رافال ساخت فرانسه، اف-۳۵ را از آمریکا سفارش داد. آنکارا ماه گذشته با امضای قراردادی با بریتانیا برای خرید ۲۰ جت یوروفایتر تایفون با امکان خرید بیشتر، به این اقدام پاسخ داد.

ترکیه همچنین قصد دارد ۱۲ فروند تایفون دست دوم از قطر و ۱۲ فروند از عمان خریداری کند. این منابع گفتند که انتظار می‌رود قراردادها با هر دو کشور در سال جاری نهایی شود و این جت‌ها می‌توانند در سه ماهه اول سال ۲۰۲۶ قبل از رسیدن سفارش‌های جدید اف-۱۶ در حدود سال ۲۰۳۰ تحویل داده شوند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP