×
اقتصادی
شناسه خبر : 255393
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 20:01
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود

وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: تفویض اختیارات و واگذاری ها در اولویت است، در این راستا دستگاه‌های اجرایی در حال احصا و بررسی ظرفیت‌های حقوقی و مقرراتی هستند.

نورنیوز - گروه اقتصادی:  سید علی مدنی‌زاده عصر پنجشنبه در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی با تاکید بر لزوم واگذاری اختیارات اعلام کرد: ظرفیت‌های حقوقی، قانونی و مقرراتی را بررسی و احصا می‌کنیم تا به صورت حداکثری واگذاری و تفویض اختیارات داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در زمینه تفویض اختیارات در حوزه بانکی تصمیماتی گرفته شده و نتایج آن به‌زودی اعلام خواهد شد.

وزیر اقتصاد و دارایی همچنین از برنامه‌ای جامع برای ساماندهی گمرکات کشور و بازنگری در سیاست‌های مالیاتی و ارزی خبر داد.

مدنی زاده گفت: امسال عمده بار مالیاتی بر پردرآمدها متمرکز بوده و برای مالیات اشخاص حقیقی قاعده‌گذاری در حال انجام است.

به گفته وی، برای بنگاه‌های دارای اشتغال زیاد، امکان پرداخت اقساطی مالیات پیش‌بینی شده که نهایی شدن آن در دستور کار است.

گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود

وزیر اقتصاد و دارایی در بخش دیگری از سخنانش از تعبیر «آسیب‌شناسی مفصل» در سه ماه اول سال درباره گمرکات استفاده کرد و گفت: در این راستا طرحی برای ساماندهی و اصلاح گمرکات کشور تهیه شده و ستادی در این خصوص تشکیل شده است.

مدنی زاده چهار محور اصلی این ساماندهی را شامل آمایش گمرکات، واگذاری برخی گمرک‌ها به بخش خصوصی، هوشمندسازی فرآیندها و اصلاح سیاست‌های ارزی و تجاری عنوان کرد.

به گفته وی، هم اکنون ۲۳ نهاد در گمرکات مستقر هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۱۰ گمرک کشور سهم عمده‌ای از تجارت خارجی را انجام می‌دهند؛ بر این اساس آمایش در حال انجام است و تعداد محدودی از گمرکات می‌ماند و بقیه به بخش خصوصی واگذار خواهند شد و در قالب قراردادهای دیگر نیز «ایکس‌ری‌ها» واگذار می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده دلیل توقف‌ها در گمرکات به سیاست‌های ارزی و تجاری بازمی‌گردد، گفت: تصمیمات ستاد اقتصادی دولت به رفع مشکلات ترخیص در گمرکات کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد و دارایی همچنین یادآور شد: سیاست‌های ارزی در اختیار بانک مرکزی است و در ستاد اقتصادی دولت اقدامات لازم برای رفع معطلی کالا در گمرک اتخاذ شده است.

مدنی زاده با اشاره به تغییرات مدیریتی در حوزه اقتصاد کشور گفت: فرایند ارزیابی مدیران زمان‌بر است و ارزیابی‌ها در حال تکمیل است.

وی درباره وضعیت بانک‌ها نیز هشدار داد که بانک مرکزی برنامه‌های اصلاحی برای بانک‌های دچار مشکل تدوین می‌کند و در صورت عدم اجرا، آن‌گونه که برای بانک آینده رخ داد، ممکن است وضعیت مشابه برای دیگر بانک‌ها نیز پیش بیاید.

در پایان وزیر اقتصاد به ارقام مندرج در برخی گزارش‌ها اشاره و بیان کرد: گزارش «۹۵ میلیارد دلار ارز بازگشته از سال ۹۷ به کشور از محل صادرات غیرنفتی» دقیق نیست و این عدد خیلی خیلی بالاتر از مقدار واقعی اعلام شده است.

در این جلسه تفاهم‌نامه مشترک راه اندازی سکوی شفافیت مالیاتی استان خراسان رضوی با عنوان «شما» و تفاهم‌نامه چهارجانبه حمایت مالیاتی از سرمایه گذاری در حوزه های فرهنگی و هنری با حضور وزیر اقتصاد و دارایی، رییس سازمان امور مالیاتی کشور، استاندار خراسان رضوی و مدیران و مسئولان بخش دولتی و خصوصی امضا شد.


اخبار مرتبط
گمرکات کشور ملزم به رعایت استانداردهای FATF شدند
جمعه 1404/09/14 ساعت 20:35
گمرکات کشور ملزم به رعایت استانداردهای FATF شدند
سازمان گمرکات ایران اعلام کرد که تمامی گمرک‌های کشور باید با استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی (FATF) همسو شوند تا شفافیت مالی و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم تقویت شود. این تصمیم بخشی از تلاش‌های ایران برای ارتقای سازوکارهای مالی و تجاری است
صادرات کالا  تنها با کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 19:27
از اول آذرماه در گمرک پرویزخان؛
صادرات کالا تنها با کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است
مدیرکل گمرک پرویزخان اعلام کرد از روز شنبه اول آذرماه، هرگونه صادرات کالا از این گمرک تنها با ارائه کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است.
تصویب تحقیق و تفحص از گمرک در مجلس
شنبه 1404/07/19 ساعت 21:14
تصویب تحقیق و تفحص از گمرک در مجلس
فتح‌الله حسینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، از تصویب نهایی طرح تحقیق و تفحص از گمرک جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون تخصصی خبر داد و گفت: این طرح پس از چند مرحله بررسی، مذاکره با وزیر اقتصاد و اعطای مهلت‌ به گمرک برای شفاف سازی در مورد ابهامات، سرانجام با اکثریت آراء اعضای کمیسیون اقتصادی به تصویب رسیده و در مسیر طی مراحل قانونی قرار دارد.
نظرات

آخرین اخبار
چرا قهوه گران شد؟
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران