×
بین الملل
شناسه خبر : 255343
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 15:07
تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی

تحول در سیاست ملی روسیه / تأکید پوتین بر میهن‌پرستی

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در نشستی با اعضای شورای روابط بین قومی، بر لزوم جایگزینی میهن‌پرستی به جای ایدئولوژی شوروی تأکید کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل : رئیس‌جمهور روسیه در نشستی با اعضای شورای روابط بین قومی این کشور چند ملیتی، بر لزوم جایگزینی «میهن‌پرستی» با ایدئولوژی برجای مانده از دوران شوروی تأکید کرد.

 ولادیمیر پوتین در این جلسه افزود: در اتحاد جماهیر شوروی، یک فرمول عموماً مؤثر ابداع شده بود: یک جامعه جدید - مردم شوروی؛ البته این جامعه از نظر ایدئولوژیکی هدایت می‌شد و بر اساس مبانی ایدئولوژیک، بر پایه ایده‌ها، ترویج و تقویت می‌شد.
وی افزود: همواره این پرسش برای ما مطرح بود که چه چیزی می‌تواند جایگزین آن شود؟ به نظر من، پاسخ وجود دارد: این را نه با ایدئولوژی، بلکه با میهن‌پرستی جایگزین کنید؛ به معنا و مفهوم عمیق این کلمه.
رئیس‌جمهور روسیه گفت: میهن‌پرستی به معنای پرورش عشق به سرزمین بزرگ و مشترک آبا و اجدادی ما روسیه با درک روشنی از معنای آن برای هر یک از شهروندان و گروه‌های قومی ساکن در این کشور است.
وی خاطرنشان کرد: درک عمومی نسبت به این موضوع که حفظ میهن مشترک، اساسأ به نفع هر یک از شهروندان روسیه است باید تقویت شود چرا که می‌تواند در مقابل تلاش‌های دشمنان، از کشور حفاظت کند و ما و فرزندانمان را به آینده مطمئن کند.

پوتین با اشاره به گرامیداشت چهارم نوامبر (همزمان با ۱۳ آبان در تقویم ۱۴۰۴ شمسی) به عنوان روز وحدت ملی روسیه گفت: این روز با نقاط عطف کشور ما در اوایل قرن هفدهم، با پیروزی بر تهاجم و دوران مشکلات، مرتبط است؛ این یک شاهکار ملی واقعی بود که توسط نمایندگان طبقات مختلف و ملیت‌های مختلف به نام یک سرزمین مشترک انجام شد.
رئیس‌جمهور روسیه افزود:‌ آن وقایع دوردست همچنین درسی برای همه ما، درسی برای همیشه، هشداری برای فرزندان ما هستند که اجازه ندهند برخی مسائل به اختلافاتی که کشور را نابود می‌کند، تبدیل شود و آنها نگذارند ساختار دولت و پایه‌های اصلی دولت از بین برود.
وی تأکید کرد:‌ ما در روسیه باید وحدت اجتماعی و ملی، ارزش‌ها و مبانی مشترکمان را حفظ کنیم؛ این موضوعات، مهمترین و اساسی‌ترین رکن حاکمیت ماست.
پوتین همچنین گفت: امروز، قهرمانان، سربازان و افسران ما در طول یک عملیات ویژه نظامی، نمونه‌ای برجسته از وحدت واقعی بین قومی و برادری در کنار یکدیگر را نشان می‌دهند؛ آنها در یک نبرد درست برای روسیه با هم پیش می‌روند و در نبرد ثابت می‌کنند که همه ما یک ملت هستیم.

وی با اشاره به اینکه در این نشست نتایج اجرای سیاست ملی دولت روسیه از سال ۲۰۱۲ تاکنون و تهیه نسخه جدیدی از این سند برای ۱۰ سال آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار داشت: در این راستا، سیستم‌های قانونی نظارت و هشدار زودهنگام درباره خطرات درگیری در روابط بین قومی و بین مذهبی باید بیشتر اصلاح و تنظیم شوند.
رئیس‌جمهور روسیه اظهار داشت: جامعه‌شناسان، روندهای پایدار و مثبتی را در سراسر مناطق این کشور ثبت می‌کند، اما این فقط یک مرور کلی است. مهم است که در صورت بروز هر حادثه محلی، فوراً به آن پاسخ داده شود - و این اتفاق می‌افتد: زندگی پیچیده و متنوع است. با توجه به اینکه خود تحریک‌کنندگان معمولاً در خارج از کشور مستقر هستند، توسط سرویس‌های اطلاعاتی خارجی حمایت، تأمین مالی و هدایت می‌شوند، باید جلوی تحریکات و تلاش‌ها برای ایجاد اختلاف بین مردم گرفته شود.
وی با بیان اینکه هدف دشمنان از تحریک اختلاف در روسیه، تضعیف وحدت ملی این کشور است، گفت: دشمنان ما از هر بهانه و دستاویزی - حوادث روزمره، مهاجرت - برای بی‌ثبات کردن اوضاع، تحریک و دامن زدن به درگیری‌ها استفاده می‌کنند. آنها حتی به گروه‌های افراطی، به عبارت دیگر، به روش‌های تروریستی آشکار، تکیه می‌کنند.
پوتین تصریح کرد:‌ با حمایت دشمنان مسکو، سازمان‌های به اصطلاح بین‌المللی جدید و انواع مراکز شبه‌ملیتی در خارج از روسیه ایجاد می‌شوند، اما در واقع، اینها صرفاً سلاح‌های جنگ اطلاعاتی علیه ما هستند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون صحبت‌های فزاینده‌ای در مورد نوعی «استعمارزدایی» از روسیه مطرح می‌شود که در اصل به معنای تجزیه این کشور و تحمیل شکست استراتژیک به ما است.
رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ آنها حتی یک اصطلاح خاص ابداع کرده‌اند: نوعی «پسا-روسیه»، به معنای سرزمینی محروم از حاکمیت، تکه تکه شده به قطعات کوچک تحت کنترل غرب. ما بارها در مورد این موضوع در روایت‌های مختلف شنیده‌ایم؛ موارد جدید در حال ظهور هستند، اما در اصل، هیچ چیز تغییر نکرده است.
وی خاطرنشان کرد:‌ با وجود که تلاش‌های برخی در دهه‌ها و قرن‌های گذشته برای تجزیه روسیه شکست خورده است، اما این تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و تهدیدها همچنان پابرجا هستند.
پوتین تأکید کرد: ایدئولوژی روسیه‌هراسی تهاجمی علیه همه مردم کشور ما محسوب می‌شود، زیرا بدون مردم روسیه، بدون گروه قومی روس، بدون این عامل، خود روسیه وجود ندارد و نمی‌تواند وجود داشته باشد. بنابراین، روسیه‌هراسی به طور کلی در کانون توجه دشمنان ما است.
وی ادامه داد: در چنین فضایی، هویت، سنت، فرهنگ و زبان روسی ملت ما نیاز به نهایت مراقبت و محافظت دارد. نقش وحدت‌بخش آنها، تضمین‌کننده وحدت سرزمین پدری چندملیتی کنونی ماست.
رئیس‌جمهور روسیه افزود: فرهنگ، آداب و رسوم و زبان‌های هر ملیتی در کشور پهناور ما نیز برای ما مهم و ضروری است. این تنوع و اهتمام برای حفظ آن، پایه و اساس سیاست ملی روسیه است.
پوتین در ادامه گفت که از این پس، دو روز تعطیل جدید به تقویم رسمی روسیه افزوده و جشن گرفته خواهند شد: ۳۰ آوریل به عنوان روز مردم بومی و هشتم سپتامبر به عنوان روز زبان‌های مردم فدراسیون روسیه.

در این نشست شماری از اعضای شورای روابط بین قومی روسیه به طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.
به گزارش ایرنا، در این نشست گفته شد که فدراسیون روسیه در دوران پس از اتحاد شوروی و با وجود اعلام استقلال شماری از کشورها، همچنان دارنده عنوان پهناورترین کشور جهان دربرگیرنده مردمی با ملیت‌ها و اقوام مختلف است که شمار آنها گاه تا ۱۹۶ مورد نیز ذکر شده است.
بر این اساس،‌ نسخه فعلی سند استراتژی سیاست ملی روسیه پیش از این در دسامبر ۲۰۱۲ توسط پوتین رئیس‌جمهور این کشور امضا شده بود و تا پایان سال ۲۰۲۵ معتبر است.
سیستم اطلاعات دولتی روسیه برای نظارت بر روابط بین قومی و بین مذهبی در سال ۲۰۱۷ میلادی آغاز به کار کرد.
در این نشست گفته شد که پیش‌نویس سند استراتژی سیاست ملی روسیه برای سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۶ میلادی تهیه خواهد شد و در آن به مناطق تازه الحاق شده به این کشور پس از فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰ – آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین) نیز پرداخته می‌شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
آتش‌سوزی و توقف فعالیت قسمت‌هایی از بندر الفجیره امارات
معرفی برندگان جوایز تمشک طلایی 2026؛ آیس کیوب صدرنشین شد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا
سخنگوی وزارت دفاع: راه و مکتب امیر شهید نصیرزاده ادامه دارد
هند تسلیم اراده ایران در تنگه هرمز شد
960 همت اعتبار برای کالابرگ در سال 1405 دیده شده است
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»
مردم بورکینافاسو تجاوز نظامی به ایران را محکوم کردند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله موشکی علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
مقام ارشد کاخ سفید: آمریکا از جنگ با ایران خارج شود
نتانیاهو مامور ویژه خود را برای لبنان دوباره به میدان آورد
محل استقرار نیروهای اسرائیلی زیر آتش نیروهای مقاومت
تخریب فدراسیون تیراندازی در پی حملات وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونی
نرخ حواله ارزهای عمده در هفته پایانی سال اعلام شد
سردار شکارچی:کشورهای منطقه به قدرت پوشالی آمریکا اعتماد نکنند
فایننشال تایمز: آمریکا در قبال ایران در دام «اشتباه محاسباتی» افتاد
کوبا از آغاز مذاکرات با آمریکا خبر داد
دستگیری 54 نفر از اراذل و اوباش سلطنت‌طلب و جاسوس
اعلام ساعات معاملات بورس انرژی ایران تا پایان اسفند 1404
سریال بیگانگان، نوروز 1405 از شبکه سوم سیما
سامانه 1811 برای پاسخگویی به آسیب‌دیدگان جنگ در پایتخت
آتش سوزی در سفارت آمریکا در بغداد
وقوع انفجار در یک مدرسه یهودی در آمستردام
پیکر وزیر دفاع شهید در بهشت زهرا آرام گرفت + فیلم
7 دلیل شکست آمریکا در جنگ با ایران
محکومیت حملات به زیرساخت‌های آبی ایران
ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در محورهای چالوس و هراز
کره شمالی یک موشک بالستیک آزمایش کرد
دستگیری 13 فرد مشکوک به اقدامات ضدامنیتی در قم
بقائی: آمریکا بازیگر یاغی و تهدید صلح جهانی است؛ ایران از خود دفاع خواهد کرد
لو فیگارو: آمریکا در جنگ علیه ایران آمادگی استراتژیک نداشت
کیفیت هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس