×
بین الملل
شناسه خبر : 255308
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 11:57
غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی

غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی

دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در نشست گروه 20 که در 22 و 23 نوامبر در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار می‌شود، شرکت نخواهد کرد. ترامپ به انتقاد از میزبانی آفریقای جنوبی و وضعیت حقوق بشر در این کشور پرداخته و گفته است که این کشور نباید جزو گروه 20 باشد.

نورنیوز- گروه بین الملل: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که در نشست گروه بیست (G۲۰) که دو هفته دیگر در شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی برگزار خوهد شد، شرکت نخواهد کرد.

در بحبوحه تنش‌ها میان اعضای گروه بیست بر سر جنگ اوکراین و اختلافات تجاری، وزاری امور خارجه کشورهای عضو بدون حضور ترامپ، دو هفته دیگر در شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی دیدار خواهند کرد.

رئیس جمهور آمریکا در جریان نشست اقتصادی ایالات متحده که روز چهارشنبه در میامی برگزار شد، اعلام کرد که در «نشست گروه ۲۰» به دلیل برگزاری در آفریقای جنوبی شرکت نخواهد کرد.

او با اشاره به نشست گروه ۲۰ که قرار است ۲۲ و ۲۳ نوامبر (اول و دوم آذر) برگزار شود، گفت: آفریقای جنوبی نباید بخشی از گروه ۲۰ باشد و باید از این گروه حذف شود.

وی افزود: من نمی‌روم... من نماینده کشورمان آنجا نخواهم بود. نشست نباید آنجا برگزار شود.

ترامپ که به دلیل شکایت آفریقای جنوبی از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه به دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه ابراز نارضایتی کرده بود، در اظهارات خود آفریقای جنوبی را به مصادره زمین و رفتار خشونت‌آمیز با «طبقات خاصی از مردم» متهم کرد و آن را «نقض گسترده حقوق بشر» خواند.

او در ماه آوریل (فروردین) گفت: چگونه می‌توان از ما انتظار داشت که برای نشست بسیار مهم گروه ۲۰ به آفریقای جنوبی برویم، در حالی که مصادره زمین و نسل‌کشی اتفاق می‌افتد.

ترامپ یک ماه بعد فرمان اجرایی‌ای صادر کرد و به دولت خود دستور داد تا اسکان مجدد سفیدپوستان آفریقایی جنوبی را که «قربانیان تبعیض نژادی ناعادلانه» توصیف شده‌اند، تسهیل کنند و کمک‌های ایالات متحده به آفریقای جنوبی را قطع کنند.

او در جریان دیدارش با «سیریل رامافوسا»، همتای آفریقای جنوبی خود در کاخ سفید در ماه مه (اردیبهشت)، به خبرنگاران گفت: جنایات جدی علیه سفیدپوستان در آفریقای جنوبی در حال وقوع است و دولت در جلوگیری از آنها کوتاهی کرده است.

این در حالی است که دولت آفریقای جنوبی ادعاهای ترامپ را رد کرده و گفته است که آنها بر فرضیه‌ای استوارند که از اساس نادرست است.

پیش‌تر نیز «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا نشست وزرای امور خارجه گروه ۲۰ در آفریقای جنوبی را که ریاست این گروه را از دسامبر ۲۰۲۴ تا نوامبر ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳ تا آذر ۱۴۰۴) بر عهده دارد، تحریم کرد.

انتشار این خبر در حالی صورت می‌گیرد که «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده دیروز در اظهاراتی با بیان اینکه ترامپ و «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین در ماه اکتبر سال جاری (۲۰۲۵) دیدار خوبی در بندر بوسان در کره جنوبی داشتند، گفت: روسای جمهور آمریکا و چین ممکن است در نشست گروه ۲۰ بار دیگر با یکدیگر دیدار و گفت وگو کنند.

گروه ۲۰، یک سازمان بین‌دولتی متشکل از ۱۹ کشور به‌ همراه اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقاست. این گروه برای رسیدگی به مسائل عمده مرتبط با اقتصاد جهانی مانند ثبات مالی بین‌المللی، تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار فعالیت می‌کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد