×
بین الملل
شناسه خبر : 255302
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 11:20
آیا جولانی و انس خطاب لغو تحریم‌ می‌شوند؟

آیا جولانی و انس خطاب لغو تحریم‌ می‌شوند؟

شورای امنیت سازمان ملل امروز در حال بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای حذف نام «ابو محمد الجولانی»، رئیس دولت موقت سوریه و «انس خطاب»، وزیر کشور از فهرست تحریم‌های بین‌المللی است. این درخواست از سوی ایالات متحده مطرح شده و نیاز به حداقل 9 رأی موافق برای تصویب دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل:  شورای امنیت سازمان ملل امروز در مورد پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای حذف نام «ابو محمد الجولانی» رئیس دولت موقت سوریه و «انس خطاب»، وزیر کشور  از فهرست تحریم‌ها رأی‌گیری می‌کند.

یک منبع دیپلماتیک به الجزیره اعلام کرد که درخواست ایالات متحده برای حذف نام جولانی و انس خطاب از فهرست تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده علیه «داعش» و «القاعده» امروز (پنج‌شنبه) در شورای امنیت سازمان ملل رأی گیری می‌شود.

این منبع دیپلماتیک گفت که ایالات متحده برخی اصلاحات را در متن پیش‌نویس قطعنامه به ویژه اصلاحات مربوط به نیروهای نظامی خارجی اعمال کرده است.

انتشار این خبر در حالی صورت می‌گیرد که خبرگزاری «رویترز» روز سه‌شنبه گزارش داد که دولت آمریکا این پیش‌نویس قطعنامه را در حالی به شورای امنیت ارائه داده که رئیس دولت موقت انتقالی سوریه قرار است روز دوشنبه با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کند.

با این حال، گفته می‌شود، تصویب پیش‌نویس این قطعنامه به دست‌کم ۹ رأی موافق و عدم وتوی آن از سوی روسیه، چین، آمریکا، فرانسه یا انگلیس نیاز دارد.

ترامپ در اظهارات خود در جریان سفرش به ریاض، پایتخت عربستان در اواسط ماه مه (اردیبهشت)، لغو تحریم‌های اعمال شده علیه دمشق را اعلام کرد، اقدامی که مورد استقبال کشورهای عربی و دولت موقت انتقالی سوریه قرار گرفت.

یک روز پس از اعلام لغو تحریم‌های سوریه، رئیس جمهور آمریکا همچنین در ریاض با جولانی دیدار کرد که اولین دیدار بین یک رئیس جمهور آمریکایی و مقام سوری در ۲۵ سال گذشته بود.

در همین راستا، واشنگتن طی ماه‌های گذشته از شورای امنیت سازمان ملل نیز خواسته است تا تحریم‌های سوریه را کاهش دهند.

به گزارش ایرنا، «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سابق سوریه در ماه دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳) در پی یورش نیروهای شورشی به رهبری گروه «تحریر الشام» از قدرت برکنار شد.

این گروه که پیشتر با نام «جبهه النصره» شناخته می‌شد، تا سال ۲۰۱۶ شاخه رسمی القاعده در سوریه بود و از ماه مه ۲۰۱۴ (اردیبهشت ۱۳۹۳)، در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه القاعده و داعش قرار گرفت.

تعدادی از اعضای تحریر الشام تحت تحریم‌های سازمان ملل، از جمله ممنوعیت سفر، مسدود شدن دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی قرار دارند.

اما کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد امسال به طور مداوم به جولانی معافیت سفر داده است، بنابراین حتی اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا قبل از دوشنبه تصویب نشود، احتمالاً وی بتواند برای دیدار با ترامپ به واشنگتن سفر کند.

 
 


ایرنا
اخبار مرتبط
درخواست ماکرون از الجولانی برای پیوستن به ائتلاف ضد داعش
جمعه 1404/08/16 ساعت 10:23
درخواست ماکرون از الجولانی برای پیوستن به ائتلاف ضد داعش
رئیس جمهور فرانسه از رئیس خودخوانده سوریه خواست به ائتلاف بین‌المللی ضد داعش بپیوندد.
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
جمعه 1404/08/16 ساعت 10:00
لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه الجولانی
شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا تحریم‌ها علیه احمد الشرع معروف به محمد الجولانی رئیس موقت دولت و انس خطاب، وزیر کشور سوریه را لغو کرد.
آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه «جولانی» شد
چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 11:53
آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه «جولانی» شد
آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که بر اساس آن، تحریم‌ها علیه «احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد جولانی» رئیس دولت موقت انتقالی سوریه لغو خواهد شد.
الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد
چهارشنبه 1404/08/07 ساعت 23:15
الجولانی در ریاض با بن سلمان دیدار کرد
رئیس دوره انتقالی سوریه که طی سفر رسمی به ریاض رفته با ولیعهد عربستان دیدار و گفت‌وگو کرد. طرفین راه های تقویت همکاری دوجانبه به ویژه در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی را بررسی کردند.
نظرات

آخرین اخبار
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
جنجال بزرگ در فوتبال ایتالیا؛ سقوط اینتر در راه است؟
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است