×
بین الملل
شناسه خبر : 255223
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 21:37
ادعاهای تازه گروسی درباره سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده ایران

ادعاهای تازه گروسی درباره سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده ایران

رافائل گروسی مدعی شد که بازرسان آژانس انرژی اتمی به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند و نگرانی‌ها از ذخایر اورانیوم غنی‌شده افزایش یافته است.

نورنیوز- گروه بین الملل : مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه «بازرسان بین‌المللی به سایت‌های هسته‌ای هدف قرار گرفته ایران دسترسی نداشته‌اند»، گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ روز چهارشنبه و بدون اشاره به اقدامات خصمانه غرب در قبال ایران و درحالی‌که تهران همواره به همکاری‌های داوطلبانه خود با آژانس اتمی پایبند بوده است، مدعی شد: ایران باید همکاری خود با بازرسان سازمان ملل را «به طور جدی بهبود بخشد» تا از تشدید تنش‌ها با غرب جلوگیری کند.

او که با روزنامه فایننشال‌تایمز گفت‌وگو می‌کرد، خاطر نشان کرد که «اگرچه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان جنگ ایران و اسرائیل در ماه ژوئن چندین بازرسی در ایران انجام داده اما به مهم‌ترین تأسیسات هسته‌ای آن، یعنی فردو، نطنز و اصفهان که توسط ایالات متحده بمباران شدند، دسترسی پیدا نکرده است.»

گروسی افزود: در حالی‌که این حملات به تأسیسات آسیب جدی وارد کرد، سرنوشت ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در سطوح بالا در ایران همچنان نامشخص است و حس نیاز فزاینده‌ای را برای از سرگیری بازرسی‌ها ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه «ما تاکنون باید کار بازرسی را از سر می‌گرفتیم»، گفت که آژانس اتمی در تلاش است تا با درک متقابل به روابط «پر فراز و نشیب» با ایران نزدیک شود، اما این کشور هنوز باید همکاری کند.

رافائل گروسی مدعی شد: شما نمی‌توانید بگویید که «من در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی می‌مانم» و سپس به تعهدات خود عمل نکنید.

او که هیچ‌گاه حمله غیرقانونی آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده و واکنش مناسب به این اقدام غیرقانونی واشنگتن نشان نداده است، ادعا کرد: شما نمی‌توانید از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار داشته باشید که بگوید، «بسیار خب، چون جنگی رخ داده، شما در دسته دیگری هستید». در غیر این صورت، کاری که من باید انجام دهم این است که گزارش دهم که تمام نظارت بر این مواد را از دست داده‌ام.

به نوشته فایننشال تایمز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مشاهده مکان‌های بمباران شده توسط ایالات متحده به تصاویر ماهواره‌ای متکی بوده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه گفت که «هنوز ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل کاهش بازرسی‌ها ضروری نیست، اما همکاری‌ها باید به طور جدی بهبود یابد».

مقامات جمهوری اسلامی ایران می‌گویند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یک روز پیش از آغاز حملات علیه ایران، قطعنامه‌ای را تصویب کرده بود که تهران را به نقض تعهدات هسته‌ای خود متهم می‌کرد، بهانه‌ای برای حمله اسرائیل فراهم کرده است.

دیپلمات‌ها و تحلیلگران نگرانند که اگر نگرانی‌ها در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ایران برطرف نشود و اگر هیچ تحولی در تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی بین واشنگتن و تهران برای حل و فصل بن‌بست بر سر برنامه هسته‌ای ایران صورت نگیرد، تنش‌ها می‌تواند افزایش یابد.

جمهوری اسلامی ایران پس از آنکه گروسی در ماه سپتامبر به توافقی اولیه با تهران دست یافت، به کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داد تا برخی بازرسی‌ها را از سر بگیرند.

همچنین «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه‌شنبه گفت که «اظهارات متناقض مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همکاری ایران و آژانس اتمی کمکی نخواهد کرد».

ایران می‌گوید که به‌عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی)، حق غنی‌سازی اورانیوم را دارد. تهران همچنین تاکید دارد که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم را رها نخواهد کرد، مایل به ادامه گفت‌وگوها است.

رافائل گروسی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با روزنامه چاپ لندن، خسارت وارد شده به سه سایت هسته‌ای ایران را گسترده توصیف و خاطر نشان کرد: اما ارزیابی ما این است که بیشتر، اگر نگوییم همه اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد، بلکه اورانیوم با خلوص ۲۰، ۵ و ۲ درصد، آنجاست.

وی افزود: این مواد هنوز آنجا هستند و اگرچه ما هیچ پایان قطعی [برای آن] قائل نیستیم، واضح است که صرف وجود مواد غنی‌شده، در چنین سطح بالایی از غنی‌سازی و نزدیک به سطح تسلیحاتی، مایه نگرانی است.


ایسنا
اخبار مرتبط
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
جمعه 1404/08/16 ساعت 14:30
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با تأکید بر نبود راه‌حل فوری یا جادویی برای پرونده هسته‌ای ایران، گفت که بازسازی همکاری‌های فنی و نظارتی تنها از مسیر مرحله‌به‌مرحله و دیپلماتیک امکان‌پذیر است.
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
جمعه 1404/08/16 ساعت 09:45
گروسی: دیپلماسی تنها راه رسیدن به یک راه‌حل پایدار در مورد برنامه هسته‌ای ایران است
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار بازگشت به گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای ایران شد و تاکید کرد که دیپلماسی تنها راه برای رسیدن به یک راه‌حل پایدار است.
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
شنبه 1404/07/05 ساعت 10:16
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان تاکید کرد،تهران به گفت‌وگو متعهد و پایبند است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید حملات تجاوزگرانه به مراکز صلح آمیز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد.
نظرات

آخرین اخبار
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان
تغییر در فرماندهی ارتش اردن؛ رئیس جدید ارتش منصوب شد
نسخه رئیس جمهور برای حوزه سلامت