×
اجتماعی
شناسه خبر : 255212
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/08/15 ساعت 05:00
مکمل «ملاتونین» برای سلامتی مضر است

مکمل «ملاتونین» برای سلامتی مضر است

این مطالعه نشان می‌دهد بزرگسالانی که بیش از یک سال برای درمان بی‌خوابی از ملاتونین استفاده کرده‌اند، 90 درصد بیشتر در معرض نارسایی قلبی قرار دارند. به علاوه این یافته‌ها نشان می‌دهد افرادی که ملاتونین مصرف می‌کنند، تقریبا 3.5 برابر بیشتر از سایرین در معرض بستری شدن در بیمارستان به‌ دلیل نارسایی قلبی‌ هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: یک مطالعه‌ تازه هشدار می‌دهد که استفاده از مکمل ملاتونین برای کمک به خواب، ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در آینده افزایش دهد.

 این مطالعه نشان می‌دهد بزرگسالانی که بیش از یک سال برای درمان بی‌خوابی از ملاتونین استفاده کرده‌اند، ۹۰ درصد بیشتر در معرض نارسایی قلبی قرار دارند. به علاوه این یافته‌ها نشان می‌دهد افرادی که ملاتونین مصرف می‌کنند، تقریبا ۳.۵ برابر بیشتر از سایرین در معرض بستری شدن در بیمارستان به‌ دلیل نارسایی قلبی‌ هستند.

ملاتونین، هورمونی طبیعی در بدن انسان است که چرخه‌ خواب و بیداری را تنظیم می‌کند. میزان ترشح آن در تاریکی افزایش می‌یابد و با قرار گرفتن در نور روز کاهش پیدا می‌کند. در آمریکا، این مکمل بدون نسخه در داروخانه‌ها فروخته می‌شود و به‌عنوان دارویی ایمن برای خواب تبلیغ می‌شود و اکنون آشکار شدن پیامدهای جدی آن برای سلامتی، موضوعی بسیار مهم تلقی می‌شود.

متخصصان برای بررسی آثار استفاده‌ طولانی‌مدت از ملاتونین، پرونده‌های الکترونیکی حدود ۱۳۱ هزار بیمار مبتلا به بی‌خوابی مزمن را طی پنج سال بررسی کردند که بیش از ۶۵ هزار نفر از آن‌ها بیش از یک سال ملاتونین مصرف کرده بودند.

مقایسه‌ دو گروه نشان داد در طول پنج سال در ۴.۶ درصد از مصرف‌کنندگان ملاتونین، نارسایی قلبی رخ داد در حالی‌ که این رقم در افرادی که ملاتونین مصرف نمی‌کردند، ۲.۷ درصد بود که به معنی ۹۰ درصد افزایش خطر است.

در داده‌های مربوط به انگلیس نیز خطر نارسایی قلبی در افرادی که حداقل دو نسخه‌ حاوی ملاتونین با فاصله‌ ۹۰ روز دریافت کرده بودند، ۸۲ درصد بیشتر بود.

علاوه بر آن، مصرف‌کنندگان ملاتونین ۳.۵ برابر بیشتر در معرض بستری شدن در بیمارستان به‌دلیل نارسایی قلبی (۱۹ درصد در برابر ۶.۶ درصد) و دو برابر بیشتر در معرض مرگ طی دوره‌ مطالعه (۷.۸ درصد در برابر ۴.۳ درصد) قرار داشتند.

به گزارش ایندیپندنت، دکتر «ماری‌ــ‌پی‌یر سن‌اونژ»، سخنگوی انجمن قلب آمریکا و مدیر مرکز تحقیقات خواب و چرخه شبانه‌روزی در دانشگاه کلمبیا در این‌ باره گفت: صادقانه بگویم از اینکه می‌بینم برخی پزشکان برای درمان بی‌خوابی ملاتونین تجویز می‌کنند و بیماران را بیش از یک سال تحت این درمان نگه می‌دارند، شگفت‌زده شدم. زیرا در آمریکا ملاتونین اساسا برای درمان بی‌خوابی تایید نشده است.

با این حال متخصصان خاطرنشان می‌کنند که احتمال دارد عواملی مانند شدت بی‌خوابی، افسردگی، اضطراب یا مصرف سایر داروهای خواب‌آور هم در افزایش این خطرها نقش داشته باشند و این یافته‌ها صرفا ارتباطی آماری را نشان می‌دهد و اثبات نمی‌کند که ملاتونین مستقیم باعث نارسایی قلبی می‌شود. بنابراین به بررسی‌های بالینی بیشتری لازم است تا ایمنی این مکمل برای سلامت قلب ارزیابی شود.

آنها همچنین یادآور شدند نتایجی که در کنفرانس‌های علمی ارائه می‌شوند، تا پیش از انتشار در مجلات تخصصی داوری‌شده، مقدماتی محسوب می‌شوند و نباید به‌عنوان نتیجه‌ قطعی در نظر گرفته شوند.

 


نظرات

آخرین اخبار
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
تلاش اسپانیا برای حل بحران مهاجران
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ گزارش اولیه از بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه