×
اجتماعی
شناسه خبر : 255194
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 19:32
وزیر بهداشت  اذعان کرد؛ کمبود متخصص بیهوشی یکی از چالش های نظام سلامت

وزیر بهداشت اذعان کرد؛ کمبود متخصص بیهوشی یکی از چالش های نظام سلامت

وزیر بهداشت کمبود متخصصین بیهوشی را یکی از چالش‌های کلیدی نظام سلامت دانست و تاکید کرد: وقتی در مناطق مختلف کشور متخصص بیهوشی وجود نداشته باشد، به‌طور طبیعی ارائه خدمات جراحی، زنان و اورژانس با اختلال مواجه می‌شود. برای مدیریت این چالش، باید شبکه‌سازی، سازماندهی و سامانه‌های اتصال نیروی انسانی به مراکز نیازمند توسعه یابد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وزیر بهداشت کمبود متخصصین بیهوشی را یکی از چالش‌های کلیدی نظام سلامت دانست و تاکید کرد: وقتی در مناطق مختلف کشور متخصص بیهوشی وجود نداشته باشد، به‌طور طبیعی ارائه خدمات جراحی، زنان و اورژانس با اختلال مواجه می‌شود.

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد با تأکید بر لزوم حفظ جایگاه علمی کشور، خواستار همکاری فعال‌تر انجمن‌های تخصصی بیهوشی در مسیر اصلاح تعرفه‌ها و تقویت نیروی انسانی شد.

وی با قدردانی از برگزارکنندگان کنگره، این نشست را در شرایط فعلی «ارزشمند و ضروری» خواند و گفت: آمارهای امروز نشان می‌دهد حوزه پزشکی بیشترین رشد علمی و انتشار مقالات را در کشور داشته و پس از آن، حوزه مهندسی قرار دارد. یکی از وظایف اصلی جامعه پزشکی، حفظ و تقویت این رشد است تا کشور در مسیر توسعه علمی متوقف نشود.

وزیر بهداشت با اشاره به تجربه‌های بالینی و حضور در اتاق عمل، گفت: نتیجه درمان در بسیاری از موارد حاصل تعامل دقیق میان تیم بیهوشی و جراحی است و این هم‌افزایی باعث کاهش عوارض و ارتقای کیفیت درمان در سال‌های اخیر شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت ساماندهی و بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت‌های انسانی در حوزه بیهوشی، بر ایجاد سامانه‌های کارآمد برای اتصال متخصصان به مراکز درمانی نیازمند تأکید کرد.

وی گفت: جوان‌های بسیاری آماده کار هستند، اما باید سامانه‌ای دقیق برای هدایت آنان طراحی شود؛ اگر در منطقه‌ای مانند بومهن، ظرفیت خالی وجود دارد اما امکان اتصال فراهم نیست، عملاً کار زمین می‌ماند. با همکاری انجمن‌ها می‌توان این نیاز را برطرف و ظرفیت‌ها را به‌طور مؤثر مچ کرد.

وزیر بهداشت با اشاره به تجربه شخصی خود در حوزه بیهوشی گفت: بیهوشی امروز با گذشته قابل‌قیاس نیست. پیشرفت‌های شتابان در بیهوشی اطفال، جراحی قلب و مدیریت مراقبت‌های ویژه در ICU از افتخارات نظام سلامت است.

او افزود: حضور فعال متخصصان بیهوشی در بحران‌ها نشان داد که این رشته در دشوارترین شرایط نیز میدان را خالی نمی‌کند و نتایج بسیار ارزشمندی برای کشور به همراه داشته است.

ظفرقندی با تأکید بر اینکه بخشی از مشکلات حوزه بیهوشی و اقتصاد سلامت با همکاری جمعی قابل حل است، گفت: باید دست به دست هم بدهیم تا ضمن اصلاح شرایط موجود، زمینه فعالیت بهتر متخصصان فراهم شود. مسیر دشوار است، اما با همراهی انجمن‌ها و پیگیری‌های فنی ـ از جمله تلاش‌های دکتر رضوی ـ می‌توان بر چالش‌ها غلبه کرد.

وی تصریح کرد: اگرچه مشکلات شغلی و اقتصادی وجود دارد، اما با تقویت تعاملات و مشارکت تخصصی، می‌توان مسیر را برای فعالیت مؤثرتر و انگیزه بیشتر جوانان هموار کرد.

وزیر بهداشت از همراهی متخصصان بیهوشی قدردانی کرد و گفت: امیدوارم با هم‌افزایی، بتوانیم در کنار حفظ پیشرفت‌های علمی، مشکلات موجود را نیز به حداقل برسانیم.

ظفرقندی با یادآوری تجربیات دوران جنگ و بحران کرونا، اظهار داشت: همکاران بیهوشی در سخت‌ترین شرایط در کنار تیم درمان ایستادند. در جنگ تا سه شبانه‌روز بدون استراحت جراحی می‌کردیم و در کرونا نیز بار اصلی درمان بر دوش رشته‌های داخلی و بیهوشی بود. قدردانی از آنان وظیفه‌ای انسانی است.

وزیر بهداشت کمبود متخصصین بیهوشی را یکی از چالش‌های کلیدی نظام سلامت دانست و تاکید کرد: وقتی در مناطق مختلف کشور متخصص بیهوشی وجود نداشته باشد، به‌طور طبیعی ارائه خدمات جراحی، زنان و اورژانس با اختلال مواجه می‌شود. برای مدیریت این چالش، باید شبکه‌سازی، سازماندهی و سامانه‌های اتصال نیروی انسانی به مراکز نیازمند توسعه یابد.

به گفته وزیر بهداشت، اقتصاد سلامت یک نظام چندسطحی است که از درآمد عمومی کشور، سهم سلامت از GDP و سپس عدالت در تقسیم منابع میان رشته‌ها تشکیل شده است.

وی گفت: نمی‌توان رشته‌های پایین‌دست را به حال خود رها کرد. هدف، جبران تدریجی فاصله‌هاست اما اصلاح تعرفه‌ها باید با مبنای علمی و مشارکت صنفی صورت گیرد.

او تأکید کرد: ترجیح وزارت بهداشت این است که انجمن‌های تخصصی نقش موثر‌تری در پیگیری حقوق صنفی، توضیح ضرورت‌ها به سیاست‌گذاران و افزایش سهم عادلانه تعرفه‌ها ایفا کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به حضور نمایندگان بیهوشی در مجلس و ظرفیت انجمن‌ها گفت: در بسیاری موارد، اثرگذاری پیگیری‌های صنفی از اقدام مستقیم وزارتخانه بیشتر است. اصلاح تعرفه‌ها با مشارکت انجمن، شفاف‌تر و موفق‌تر پیش می‌رود.

ظفرقندی تصریح کرد: اگرچه بخشی از مطالبات رشته‌ها در سال‌های اخیر اصلاح شده، اما باید با اولویت‌گذاری منطقی و متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی کشور، مسیر اصلاح ادامه یابد


نظرات

آخرین اخبار
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
نورویدیو | خاموشی مطلق در بیمارستان الشفإ در شهر غزه
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل