×
اجتماعی
شناسه خبر : 255164
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 15:31
هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین

دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین غیرقانونی هشدار داد و با تاکید بر اینکه حتی یک مورد سقط هم زیاد است پیشنهاد کرد به‌جای پرداخت صرف به ابعاد منفی و ترسیم عددی، بر اقدامات مثبت و پیشگیرانه تمرکز شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ مرضیه وحید دستجردی در نشست با مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت با هدف هم‌افزایی، تعامل و بهره‌مندی از ظرفیت گروه‌های مردمی در پیشبرد اهداف سیاست‌های کلی جمعیت از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی «مجمع خیرین جمعیت کشور» خبر داد و افزود: به‌دنبال ایجاد سازوکاری هستیم تا حمایت‌های مردمی و دولتی به‌صورت هدفمند و منسجم در مسیر فعالیت‌های مؤثر جمعیتی هدایت شود.

وی به اهمیت استفاده از ظرفیت هنر در ترویج فرهنگ فرزندآوری و مقابله با چالش‌های فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: فرهنگ‌سازی در حوزه جمعیت باید نرم، مؤثر و مبتنی بر تأثیرگذاری عاطفی باشد. این مأموریت مهم می‌تواند از مسیر هنر و رسانه به بهترین شکل انجام گیرد.

وحیددستجردی با یادآوری تجربیات خود در دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌هایی نه‌چندان دور، افتخار ما این بود که میزان سقط و طلاق در کشور بسیار پایین است اما امروز باید با جدیت برای بازگشت به آن وضعیت تلاش کنیم و این امر جز با همکاری گسترده مردم، نهادهای فرهنگی و تشکل‌های مردمی محقق نخواهد شد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به بازدیدها و حضور در مدارس گفت: فقدان شناخت اولویت‌های دانش آموزان و نبود برنامه، نشان‌دهنده کمبود پرداخت محتوایی به مسائل تربیتی و دینی است.

وی یادآور شد: اگرچه ظواهر آموزشی مثل برگزاری مراسم‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری وجود دارد اما به مسائل اعتقادی، حیطه‌های شرعی و تعریف روابط صحیح، در برنامه‌های مدرسه پرداخته نمی‌شود و این کاستی موجب شده نسل‌هایی که امروز در خیابان دیده می‌شوند از درک عمیق نسبت به هویت و ارزش‌های معنوی محروم بمانند.

وحیددستجردی به اهمیت «تزکیه» پیش از «تعلیم» اشاره و تأکید کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در دهه‌های گذشته از این بخش غفلت کرده‌اند.

وی با بیان حدیثی از پیامبر درباره سه مرحله تربیتی (هر مرحله هفت سال) گفت: فرصت‌های تربیتی در دوره‌های حساس رشد را باید با دقت غنیمت شمرد چراکه تلاش برای ورود به مباحث اخلاقی در سنین بالاتر کارآمدی چندانی ندارد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با ابراز نگرانی از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها گفت: ساختار حمایتی لازم برای تربیت دینی و اسلامی فرزندان در خانواده‌ها باید فراهم شود.

وحیددستجردی تأکید کرد بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های مردمی برای فراهم کردن امکانات مدارس دینی و حمایت از خانواده‌ها ضروری است تا کودکان امکان تربیت در محیط‌های منطبق با ارزش‌های مورد نظر را بیابند.

وی بار دیگر از کنشگران مردمی قدردانی کرد و گفت: ستاد باید برای جبران فداکاری‌های آنان، امکانات و حمایت‌های ویژه فراهم کند؛ «باید برای شما فرش‌قرمز پهن کنیم»؛ زیرا کار کنشگران در این عرصه بسیار ارزشمند و مغفول مانده است.

وحیددستجردی با تأکید بر لزوم نگاه چندبعدی به موضوع جمعیت گفت: باید روانشناسی، جامعه‌شناسی، دین‌شناسی و مسائل جمعیتی را با هم ترکیب کنیم تا به نتیجه‌ای برسیم که تأثیر فرهنگی و اجتماعی آن پایدار باشد و با زبانی درست و متناسب با ذهن و فرهنگ مردم با آنان سخن گفت.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به تغییر ارزش‌های فرهنگی جامعه، افزود: در گذشته فرهنگی حاکم بود که حرمت نان را می‌دانستیم و آن را می‌بوسیدیم اما امروز این فرهنگ‌ها کمرنگ شده است. از بین رفتن بسیاری از ارزش‌ها سبب شده است که رفتارهایی مانند سقط جنین نیز عادی جلوه کند، در حالی که قرآن آن را خطایی بزرگ و گناه کبیره می‌داند.

وحیددستجردی با اشاره به گسترش دسترسی به داروهای سقط جنین از مسیرهای غیرقانونی اظهار کرد: امروز قرص‌های سقط به راحتی وارد کشور می‌شوند و حتی در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند. این مسئله نشان از سازمان‌یافتگی دارد و لازم است دستگاه‌های مسئول با همکاری نهادهای امنیتی و قضایی به طور جدی نسبت به بررسی این امر اقدام کنند.

وی ادامه داد: باید فعالیت‌های شما (مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت) در حوزه ازدواج، فرزندآوری و مقابله با سقط به زبان هنر منتقل شود. لازم است فیلم‌سازان و نویسندگان از دل برنامه‌های شما الهام بگیرند و ما نیز از تولید این آثار حمایت خواهیم کرد. زمانی تلویزیون آثار مؤثری درباره کار و زندگی مردم تولید می‌کرد و امروز نیز باید همان مسیر را با محوریت جمعیت دنبال کنیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: شهرداری‌ها در کشورهای پیشرفته نقش مهمی در سیاست‌های جمعیتی دارند و ما نیز باید با شهرداری‌ها و گروه‌های محلی ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنیم. هدف ما تسهیل‌گری برای فعالان مردمی است، نه تصدی‌گری. رفع موانع و توسعه برنامه‌ها در استان‌ها و شهرستان‌ها باید با مشارکت فعالان مردمی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: هر شهرستان مسائل خاص خود را دارد. باید با سفر به مناطق مختلف، مسائل جمعیتی هر منطقه را بررسی و راهکارهای بومی طراحی کنیم. همان‌گونه که شما (مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت) در مناطق مختلف توانسته‌اید وضعیت را از منفی به مثبت تغییر دهید، می‌توان این تجربه را در سراسر کشور گسترش داد.


اخبار مرتبط
کاهش درخواست و مجوز سقط جنین در سال 1404
دوشنبه 1405/05/05 ساعت 19:17
کاهش درخواست و مجوز سقط جنین در سال 1404
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد در سال 1404 از مجموع 10 هزار و 810 درخواست صدور مجوز سقط جنین قانونی، برای 8 هزار و 758 نفر مجوز صادر شد؛ همچنین مهلت قانونی صدور این مجوز پیش از 18 هفته و پنج روزگی بارداری است.
دبیر ستاد ملی جمعیت: ایده‌آل خانواده‌های ایرانی بیش از 2 فرزند است
دوشنبه 1404/11/27 ساعت 15:04
دبیر ستاد ملی جمعیت: ایده‌آل خانواده‌های ایرانی بیش از 2 فرزند است
دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد ایرانیان میانگین 2.5 فرزند را ایده‌آل می‌دانند، در حالی که نرخ باروری فعلی کشور تنها حدود 1.44 است.
رشد سقط جنین معلول سیاست غلط
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 09:30
عباس عبدی:
رشد سقط جنین معلول سیاست غلط
برخلاف بسیاری از ارزش‌های دنیای پیشامدرن که اکنون به حاشیه رفته، مساله سقط جنین همچنان محل مجادله گروه‌های گوناگون است و چه بسا در حال تشدید هم هست. در آخرین حکم دیوان عالی امریکا، مجاز بودن سقط جنین در همه ایالت‌های امریکا لغو شد و سقط جنین را حقی عمومی ندانست و اختیار آن را به مجالس ایالتی واگذار کرد.
ثبت بیش از 36 هزار سقط جنین در شش ماه اول 1404
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 09:58
ثبت بیش از 36 هزار سقط جنین در شش ماه اول 1404
به گفته سرپرست مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت و درمان در شش ماهه ابتدایی سال 1404، بیش از 36 هزار مورد سقط جنین در ایران ثبت شده است. از این تعداد، تنها 636 مورد در بیمارستان‌ها انجام شده است. کارشناسان وزارت بهداشت به چالش‌های پیشگیری و نقش کم‌رنگ بهورزان در جامعه شهری اشاره کردند.
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
شنبه 1404/08/17 ساعت 16:02
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
نتایج سال گذشته پژوهش ملی نشان داد که نسبت به سال 1398، میزان سقط جنین در کشور حدود 40 تا 50 درصد کاهش یافته است که بخشی مهمی از این موفقیت، وامدار تلاش فعالین فرهنگی و مردمی این حوزه است
اعلام جزئیات معافیت سربازی در قانون جوانی جمعیت /معافیت مشمولان 35 ساله با 2 فرزند
یکشنبه 1404/08/11 ساعت 10:37
اعلام جزئیات معافیت سربازی در قانون جوانی جمعیت /معافیت مشمولان 35 ساله با 2 فرزند
رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس از اجرای دو قانون متفاوت برای معافیت سربازی خبر داد و اعلام کرد برخی مشمولان باید هرچه سریع‌تر برای استفاده از این فرصت اقدام کنند.
20 درصد جمعیت دنیا سالمند خواهند شد
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 11:25
20 درصد جمعیت دنیا سالمند خواهند شد
نتایج پیش‌بینی انجام شده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد جمعیت ایران به سوی سالمندی حرکت می‌کند. درحالی‌که در سال 1395 از هر 100 نفر جمعیت کشور 6 نفر در سنین 65 سال و بیشتر بوده‌اند، اکنون و در سال 1404، از هر 100 نفر جمعیت ایران، هشت نفر در این سنین هستند.
نظرات

آخرین اخبار
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است
تاکید وزیر خارجه قطر بر لزوم اجرای یادداشت تفاهم میان ایران و آمریکا
تداوم نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ یک شهید و 11 زخمی
ایتالیا به ایران درباره تنگه هرمز پیام داد
لغو بخشی از تجریم‌های مرتبط با ایران