×
اجتماعی
شناسه خبر : 255164
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/08/14 ساعت 15:31
هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین

هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین

دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین غیرقانونی هشدار داد و با تاکید بر اینکه حتی یک مورد سقط هم زیاد است پیشنهاد کرد به‌جای پرداخت صرف به ابعاد منفی و ترسیم عددی، بر اقدامات مثبت و پیشگیرانه تمرکز شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی:‌ مرضیه وحید دستجردی در نشست با مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت با هدف هم‌افزایی، تعامل و بهره‌مندی از ظرفیت گروه‌های مردمی در پیشبرد اهداف سیاست‌های کلی جمعیت از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی «مجمع خیرین جمعیت کشور» خبر داد و افزود: به‌دنبال ایجاد سازوکاری هستیم تا حمایت‌های مردمی و دولتی به‌صورت هدفمند و منسجم در مسیر فعالیت‌های مؤثر جمعیتی هدایت شود.

وی به اهمیت استفاده از ظرفیت هنر در ترویج فرهنگ فرزندآوری و مقابله با چالش‌های فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: فرهنگ‌سازی در حوزه جمعیت باید نرم، مؤثر و مبتنی بر تأثیرگذاری عاطفی باشد. این مأموریت مهم می‌تواند از مسیر هنر و رسانه به بهترین شکل انجام گیرد.

وحیددستجردی با یادآوری تجربیات خود در دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌هایی نه‌چندان دور، افتخار ما این بود که میزان سقط و طلاق در کشور بسیار پایین است اما امروز باید با جدیت برای بازگشت به آن وضعیت تلاش کنیم و این امر جز با همکاری گسترده مردم، نهادهای فرهنگی و تشکل‌های مردمی محقق نخواهد شد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به بازدیدها و حضور در مدارس گفت: فقدان شناخت اولویت‌های دانش آموزان و نبود برنامه، نشان‌دهنده کمبود پرداخت محتوایی به مسائل تربیتی و دینی است.

وی یادآور شد: اگرچه ظواهر آموزشی مثل برگزاری مراسم‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری وجود دارد اما به مسائل اعتقادی، حیطه‌های شرعی و تعریف روابط صحیح، در برنامه‌های مدرسه پرداخته نمی‌شود و این کاستی موجب شده نسل‌هایی که امروز در خیابان دیده می‌شوند از درک عمیق نسبت به هویت و ارزش‌های معنوی محروم بمانند.

وحیددستجردی به اهمیت «تزکیه» پیش از «تعلیم» اشاره و تأکید کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در دهه‌های گذشته از این بخش غفلت کرده‌اند.

وی با بیان حدیثی از پیامبر درباره سه مرحله تربیتی (هر مرحله هفت سال) گفت: فرصت‌های تربیتی در دوره‌های حساس رشد را باید با دقت غنیمت شمرد چراکه تلاش برای ورود به مباحث اخلاقی در سنین بالاتر کارآمدی چندانی ندارد.

دبیر ستاد ملی جمعیت با ابراز نگرانی از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها گفت: ساختار حمایتی لازم برای تربیت دینی و اسلامی فرزندان در خانواده‌ها باید فراهم شود.

وحیددستجردی تأکید کرد بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌های مردمی برای فراهم کردن امکانات مدارس دینی و حمایت از خانواده‌ها ضروری است تا کودکان امکان تربیت در محیط‌های منطبق با ارزش‌های مورد نظر را بیابند.

وی بار دیگر از کنشگران مردمی قدردانی کرد و گفت: ستاد باید برای جبران فداکاری‌های آنان، امکانات و حمایت‌های ویژه فراهم کند؛ «باید برای شما فرش‌قرمز پهن کنیم»؛ زیرا کار کنشگران در این عرصه بسیار ارزشمند و مغفول مانده است.

وحیددستجردی با تأکید بر لزوم نگاه چندبعدی به موضوع جمعیت گفت: باید روانشناسی، جامعه‌شناسی، دین‌شناسی و مسائل جمعیتی را با هم ترکیب کنیم تا به نتیجه‌ای برسیم که تأثیر فرهنگی و اجتماعی آن پایدار باشد و با زبانی درست و متناسب با ذهن و فرهنگ مردم با آنان سخن گفت.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به تغییر ارزش‌های فرهنگی جامعه، افزود: در گذشته فرهنگی حاکم بود که حرمت نان را می‌دانستیم و آن را می‌بوسیدیم اما امروز این فرهنگ‌ها کمرنگ شده است. از بین رفتن بسیاری از ارزش‌ها سبب شده است که رفتارهایی مانند سقط جنین نیز عادی جلوه کند، در حالی که قرآن آن را خطایی بزرگ و گناه کبیره می‌داند.

وحیددستجردی با اشاره به گسترش دسترسی به داروهای سقط جنین از مسیرهای غیرقانونی اظهار کرد: امروز قرص‌های سقط به راحتی وارد کشور می‌شوند و حتی در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند. این مسئله نشان از سازمان‌یافتگی دارد و لازم است دستگاه‌های مسئول با همکاری نهادهای امنیتی و قضایی به طور جدی نسبت به بررسی این امر اقدام کنند.

وی ادامه داد: باید فعالیت‌های شما (مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت) در حوزه ازدواج، فرزندآوری و مقابله با سقط به زبان هنر منتقل شود. لازم است فیلم‌سازان و نویسندگان از دل برنامه‌های شما الهام بگیرند و ما نیز از تولید این آثار حمایت خواهیم کرد. زمانی تلویزیون آثار مؤثری درباره کار و زندگی مردم تولید می‌کرد و امروز نیز باید همان مسیر را با محوریت جمعیت دنبال کنیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت گفت: شهرداری‌ها در کشورهای پیشرفته نقش مهمی در سیاست‌های جمعیتی دارند و ما نیز باید با شهرداری‌ها و گروه‌های محلی ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنیم. هدف ما تسهیل‌گری برای فعالان مردمی است، نه تصدی‌گری. رفع موانع و توسعه برنامه‌ها در استان‌ها و شهرستان‌ها باید با مشارکت فعالان مردمی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: هر شهرستان مسائل خاص خود را دارد. باید با سفر به مناطق مختلف، مسائل جمعیتی هر منطقه را بررسی و راهکارهای بومی طراحی کنیم. همان‌گونه که شما (مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه جمعیت) در مناطق مختلف توانسته‌اید وضعیت را از منفی به مثبت تغییر دهید، می‌توان این تجربه را در سراسر کشور گسترش داد.


اخبار مرتبط
دبیر ستاد ملی جمعیت: ایده‌آل خانواده‌های ایرانی بیش از 2 فرزند است
دوشنبه 1404/11/27 ساعت 15:04
دبیر ستاد ملی جمعیت: ایده‌آل خانواده‌های ایرانی بیش از 2 فرزند است
دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد ایرانیان میانگین 2.5 فرزند را ایده‌آل می‌دانند، در حالی که نرخ باروری فعلی کشور تنها حدود 1.44 است.
رشد سقط جنین معلول سیاست غلط
پنج‌شنبه 1404/08/29 ساعت 09:30
عباس عبدی:
رشد سقط جنین معلول سیاست غلط
برخلاف بسیاری از ارزش‌های دنیای پیشامدرن که اکنون به حاشیه رفته، مساله سقط جنین همچنان محل مجادله گروه‌های گوناگون است و چه بسا در حال تشدید هم هست. در آخرین حکم دیوان عالی امریکا، مجاز بودن سقط جنین در همه ایالت‌های امریکا لغو شد و سقط جنین را حقی عمومی ندانست و اختیار آن را به مجالس ایالتی واگذار کرد.
ثبت بیش از 36 هزار سقط جنین در شش ماه اول 1404
دوشنبه 1404/08/26 ساعت 09:58
ثبت بیش از 36 هزار سقط جنین در شش ماه اول 1404
به گفته سرپرست مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت و درمان در شش ماهه ابتدایی سال 1404، بیش از 36 هزار مورد سقط جنین در ایران ثبت شده است. از این تعداد، تنها 636 مورد در بیمارستان‌ها انجام شده است. کارشناسان وزارت بهداشت به چالش‌های پیشگیری و نقش کم‌رنگ بهورزان در جامعه شهری اشاره کردند.
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
شنبه 1404/08/17 ساعت 16:02
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
نتایج سال گذشته پژوهش ملی نشان داد که نسبت به سال 1398، میزان سقط جنین در کشور حدود 40 تا 50 درصد کاهش یافته است که بخشی مهمی از این موفقیت، وامدار تلاش فعالین فرهنگی و مردمی این حوزه است
اعلام جزئیات معافیت سربازی در قانون جوانی جمعیت /معافیت مشمولان 35 ساله با 2 فرزند
یکشنبه 1404/08/11 ساعت 10:37
اعلام جزئیات معافیت سربازی در قانون جوانی جمعیت /معافیت مشمولان 35 ساله با 2 فرزند
رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس از اجرای دو قانون متفاوت برای معافیت سربازی خبر داد و اعلام کرد برخی مشمولان باید هرچه سریع‌تر برای استفاده از این فرصت اقدام کنند.
20 درصد جمعیت دنیا سالمند خواهند شد
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 11:25
20 درصد جمعیت دنیا سالمند خواهند شد
نتایج پیش‌بینی انجام شده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد جمعیت ایران به سوی سالمندی حرکت می‌کند. درحالی‌که در سال 1395 از هر 100 نفر جمعیت کشور 6 نفر در سنین 65 سال و بیشتر بوده‌اند، اکنون و در سال 1404، از هر 100 نفر جمعیت ایران، هشت نفر در این سنین هستند.
نظرات

آخرین اخبار
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات
روسیه: اوضاع پیرامون مذاکرات ایران -آمریکا دائما در حال تغییر است
عامل تیراندازی در رومشکان دستگیر شد
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی
دانش آموختگان دانشگاه ملزم به دریافت کد صحت مدارک تحصیلی شدند